Massage i stora lass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En ridpass på utebanan innan Emelie kom och gjorde Corona mjuk och fin. Corona njuter i fulla drag och halvsover när Emelie kommer. Så skönt! Det hittades lite smått i länden på henne, antagligen på grund av brunst att hon ömmar lite och vill inte riktigt släppa igenom. Precis det som jag har känt i ridningen. Så har fått lite övningar som ska göras så hoppas jag att det snart blir bra igen!
 
Jag tycker att det är oerhört bra att ta ut massör, efter att Bea fick komma i början på januari och gå igenom Corona, då hon var låst längs hela ryggen på höger sida. Så valde jag att underhålla detta ungefär var 3-4 månad och nu är det då 3 månader sen. Corona är en äldre häst och behöver ibland lite hjälp på traven, och det känns skönt att det är Emelie som gör jobbet då hon är en vän som man kan lita på och vet att hon gör ett bra jobb. Nu har hon även gått igenom Corona ett par gånger så hon vet hur Corona reagerar och om det är något som har ändrats sen sist hon var här. Hur bra lixom?!
 
Är det något ni för för era hästar? Eller masserar ni själva? :)
 
Måste säga att jag är imponerad av vad man kan göra med en häst med bara händerna. Magiskt att se!

Tisdag


Nytt jobb, nya möjligheter! 

Bara att pallra sig ut!

 
Finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!
När ridhuset är bokat och man jobbar sent så är det bara att bita i det sura äpplet!
Ingen massage idag, flyttades till i morgon för min dam. Så får vi se om det släpper.

Mockat och klart!

 
 
 
Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Alla hästar ute, mockat, all mat är fixad,sopat hela stallet, vatten och hö till hagen,
mockat hage, fyllt på med pellets i boxen och nu är jag hemma. Effektivt!
Nu blir det jobb 8.30-15 och sedan blir det en barbackatur och massage ikväll!
 
 
 

En tur i ridhuset

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En promenad runt sommarhagarna med en pigg och glad Corona som sedan fick springa av sig i ridhuset.
En glad häst!

Resultat Rönningens KRK

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Bästaste Stina levererar grymma bilder och är garanterat bästa hästskötaren ever!
Ha lite överseende med bildernas texter, programmet ville inte direkt samarbeta...
 
95 cm - 4 fel + tidsfel
En bra runda men som jag lyckas få till en dålig sväng och Corona tog inte min förhållning så det blev ett halvt galoppsprång innan hinder nr 5 tror jag. Typiskt! Med tanke på den väldigt dåliga framridningen jag fick då allt gick bra mycket fortare än jag tänkt mig och vi fick typ komma in på framhoppningen direkt när jag satt upp, är jag ändå väldigt nöjd! Corona kändes fin!
 
105 cm - 8 fel
Ja, vad ska jag säga...
Banan börjar verkligen kanonbra! Vi har sånt bra flyt och det bara känns så lätt och bara lattjolajban! Så kommer kombinationen på en snett igenom och Corona som lägger in ett extra språng och vi hoppar typ igenom oxern i insprånget, och tar med oss räcket ut. Jag förstår inte riktigt vad som hände.. Och det känns så surt! Men annars är jag såå nöjd med rundan och Corona var så galet fin!
 
Och som det känns nu så är inte tävling riktigt vår grej, vi har aldrig bommarna och resultaten på vår sida. Jag blir så less, så frustrerad och irriterad. Varför går det bara inte?!
 

Rönningen KRK

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Befinner mig på Rönningens Kör och Ridklubb, lokal hästhoppning
och klasserna är 95 cm och 105 cm, båda i två faser!
 
Håll tummarna för oss!

Vi är redo!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Corona är knoppad och klar, allt är framplockat och vi är mer än redo och taggade till tusen!
I morgon är det dags för hopptävling!

Ett blött utsläpp

 
Det regnar, mycket. Usch!
Men alla hästar är ute i sina hagar och äter frukost. Skönt det! Jag hoppas bara att Corona håller sig varm och torr hela dagen till jag kommer upp igen för ridning. Min söta fryslort ♥
 
Och jag lyckades rätt bra, mockning och höpåsar ute och påfyllning av vatten är klart! Så det är bara hö inne och kraftfoder som blev kvar till senare i dag. Sköööönt!

Biffiga Corona

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagarna går så fort. Jag hinner inte med!
Idag har det varit mockning för hela slanten, eller i alla fall jag. Har mockat ut flera av högarna som jag krattat ihop i hagen. Typ hälften kvar. Fortsätter på söndag!
Corona är inte allt för rolig att rida, stel. Men jag vet vad som är problemet så ska bara höra av mig till en tjej så ska det förhoppningsvis vara löst. Om man säger så, Corona vilar sig inte i form och det märks.
 
Tävling på lördag, supertaggad! Nu jäklar är det vår tävling och den ska ridas utav bara hut! Så jag har börjat smörja sadel idag och så blir det resterande fix i morgon. Men jag börjar med ett utsläpp av hästar kl 05.30. Älskar livet med häst! Bara att bita i det sura äpplet, skulle verkligen vara skönt om jag hinner mocka och fixa innan jobbet så blir det mindre till efter.
 
Men men, jag ska inte klaga, jag får in pengar så att jag har råd med denna sport, det är inte alltid så lätt att finansiera, kanske inte speciellt konstigt heller. Sånt är livet som jag har valt, och jag älskar det!

Gräver sig djupare

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Allt i stallet är klart, det är bara ridningen kvar för denna dag. Som jag tar efter ett kortpass på nya jobbet!
Annars gick hoppträningen bra i måndags, en kanonfin Corona var det som höll sig på marken hela träningen! Stor guldstjärna till henne. Nu taggar vi tävling på lördag, få starter så det kommer nog gå fort. Skönt!
 
En promenad blev gårdagens ridpass. Typ. Men mina dagar har varit fullspäckade och dom kommer inte att bli mindre närmsta veckorna. Det är bara att ta tag i allt och bara görat!

Då kör vi


Tar mig till jobbet en dag till, hoppträning ikväll och jag längtar galet mycket! Jag hoppas att min dam håller sig mest på marken mellan hindren. Nu köttar jag jobb innan stallet blir dagens höjdpunkt! 

Nytt och fräscht!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hur många håller med att det royalblå settet med bling från Hööks är grymt snyggt?
Så nu finns det hemma hos mig! I dressyr, men utan lindor då de inte fanns utan bling. Jag har även ett allroundschabrak i denna färg och vill kunna använda lindorna till det också. Det blir att invänta lite för att kunna handla lindor och en snygg pikétröja, och jag vet exakt vilka!
 
Två par boots följde även med, en för varja hov. Svarta i stark och tåligt material så jag hoppas att dom får leva länge! Sjukt bra passform och tåliga som tusan. Rekommenderas starkt!

Mer vild än tam

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Uteritt. Japp, det var vad som stod på schemat, och det ångrades ungefär lika fort när jag fick se vädret och sedan insåg att ridhuset var bokat. Men men, bara att ta tjuren vid hornen och rida ut. En pigg Corona som hade en raket där bak redan från början. Halvt snöstorm och en pigg Corona, jo men tack!
 
Hittar till slut en äng att rida på efter en massa letande, och vi hinner väl trava i 50 m och Corona gör sitt första försök att bli av med mig. Tvärvändning och bocka iväg. Jahapp. Jo men det får vara gubbar ute och röja i sina träd på sin egen gård, så det så Corona!
 
Efter att ha traglat vid samma ställe ett tag och Corona nästan har accepterat att mannen får vara vid sitt träd och pyssla, så inser jag att det blir styltor för Corona i hovarna. Jo men visst, hon skoddes i tisdags och då rök snösulorna. En mindre bra uteritt alltså. Haha. Ibland går allt bara inte som man vill.
 
Så efter att ha galoppera nån sväng på grusvägen så begav vi oss hemåt och min dam var väl inte riktigt nöjd med passet, det blev ju inte speciellt långt...

Det där med varmskoning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 

Frågan kom när Corona varmskoddes första gången, ”Vad tycker du om varmskoning?”. Nu har Corona blivit skodd ett par gånger jag kan nog få till ett bra svar på den frågan.

Jag kan börja med att berätta att jag har en grym hovslagare, Linus. Han är otroligt lugn i sin hantering med hästen. Första gången blev Corona en aning förvånad av lukt och röken som kommer från hoven när Linus passar in den. Men idag bryr hon sig inte märkvärt. Hon har vant sig vid det.

Det som är största fördelen med varmskoning är att skon blir perfekt anpassad efter hoven, eftersom att du lägger den varma skon mot hoven. Då ser du alla ojämnheter och som hovslagare kan man rätta till det och skon kommer sedan att ligga an hoven perfekt.
Sen är det nog en inbillning, men jag tycker att skon flyter in mera i hoven vid en varmskoning än vid en kall. Att skon hamnar mera ovanpå hoven vid en kallskoning och när det är varmskott så smålter den in mera och ligger mera i hoven, eller som en del av hoven. Lite svårt att förklara märker jag. Haha.

Men som en summering är jag otroligt nöjd med att varmsko och kommer nog inte att byta om jag inte verkligen måste. Detsamma gäller min hovslagare!

En kort film när Linus värmer Coronas högra bakhov.

 

Mocka hästhage

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jahapp, snart kanske jag kan börja gå med skottkärran. Då Corona går i hage upp på stallplanen för att den är grusad, så står hennes hage tom. Så jag tar tillfället i akt och håller på att mocka ur den, Och det var inte lite... Jag börjar med att kratta ihop allt till högar, och det har jag väl hunnit ungefär halva hagen? Så det är en del kvar. Tidskrävande. Sedan blir det att springa med skottkärra fram och tillbaka. Men vad skönt det är när det är klart! Då är det bara att underhålla, underbart!
 
Mockar ni ur hagarna till era hästar? Eller gör ni på annat sätt?
 
Jag ser bara fördelar med att mocka hage, det blir rent och snyggt, och nytt fräscht gräs kan växa upp när hästarna går ner i sommarhagarna. Mycket bra!

En vild uteritt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En fin morgon, dessvärre med lite sol. Men det fick gå ändå!
Fixade i ordning allt med mockning och mat innan Corona fick komma in och få sig en rykt. På med hoppsadel, ländtäcke(!!!) och graman för att ta oss an första uteritten efter två veckors vila. Vi fick med oss Cajsa på Silje på turen så vi inte skulle bli ensamma.
 
Iväg bar det, bokstavligen. Med två vanligtvis väldigt bockiga hästar på samma ridtur så var vi båda lite beredda på vad som helst. Corona var väldigt fin, hon tog stöd i bettet och ställde åt båda håll, hade rumpan med sig och var allmänt trevlig. Efter en hel del trav testade vi på lite galopp. Och ja, det var ju tur att Cajsa red en bit framför. För Corona tänkte minsann inte hålla sig på marken. Det var galoppombyten, slänga sig över hela vägen och dra järnet för minsta lilla jag släppte på tygeln. Så en halt gjorde sig till rätta efter ett tag. Och så en ny galoppfattning. Och damen var minst lika taggad i den. Hon har livsgnista i alla fall!
 
Efter den vansinniga galoppen skrittade vi sista biten hem och högsta växeln fastnade i Corona. Haha. Hon är bra söt!

Mjukt och följsamt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Att köpa ny sadel är inte billigt, så därav köpte jag inte en sadelgjord på en gång. Jag lånade av en i stallet tillfälligt. Men nu har den kommit! Min alldeles egna, snygga och mjuka HRS gjord. Anatomisk och verkligen superbra! Inga mera nyp i skinnet för Corona.
Och så känns det rätt bra att inte behöva låna nå mera. Så jag är mer än taggad till framtida dressyrträningar!
 
Vad föredrar ni för sadelgjordar? Antaomiska, läder eller neopren eller något helt annat?

Början på något bra

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det märks tydligt att Corona inte vilar sig i form. Början på ridpasset tog hon fint stöd i bettet och skrittade på riktigt bra. Men så byter vi gångart och jag får 500 kilo häst i handen. Hon var markbunden och tung. Hon tar inte förhållningar och går ur form och släpper ryggen direkt när man ber henne om minsta lilla. Så antar att ni förstår vad dagens fokus låg på, behåll kontakten och börja jobba.
 
Efter att ha travat igenom henne så släppte lite. Hon lättade lite, inte lika tyngd till marken, men hon blir stark. Det är som att hon har massor av energi som ska ut men hon tar ut det på fel sätt. Så sen blev det en massa tempoväxlingar och övergångar, så gott det gick. Det kommer nog ta några dagar innan denna dam är på banan igen. Och mig själv antagligen.

Känner mig coolLite bökigt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Varken jag eller Corona ska ha en sån här lång vila.
En springig Corona som tappade stödet typ hela tiden var det idag. Så vi höll oss i skritt och trav. Basic. Skritta fram till bettet, ta stöd för att sedan gå över till trav. Trava fram till bettet, ta stöd. Och när det tappades var det bara att rida framåt eller i vissa fall valde jag att skritta igen. Vi höll oss även på utebanan igen då jag inte riktigt vet om det är en tickande bomb inuti min häst. Men hon skötte sig fint idag!
 
Lite hoppning och ev tävling nästa vecka, taggar! Sedan ska jag planera om dressyrträningarna, men snart är dom igång med! Längtar som tusan! Ska bara få ordning på både mig och Corona först tror jag.
 

Rodeo!

Foto: Cajsa | Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
Idag har Corona visat vad hon kan i akrobatiska konster.
Efter skoningen så var det dags för första ridturen på två veckor. Min dam förstod allt vad det var som försegick och stod som ett ljus vid skoningen. På med benskydd, sadel, martingal - aka livlina - och träns. Stövlar, hjälm och handskar. Och så satt vi upp. Corona började lugnt och orkade nästan inte lyfta fötterna. När det väl blev trav så kände hon efter länge och noga, gör det ont eller inte? Och svaret blev nej efter några varv i trav och hon sköt iväg som en kanon.
 
Jag väntade på en större reaktion från hennes sida, och till slut red jag inte ens utan bara väntade. Så jag valde att framkalla reaktionen själv. Alltså, kort sagt. Galoppera. Och då hände det grejer innan vi ens hunnit långsidan ner! Rodeo så det smalade om det! Kul! Haha.
 
Med ett huvud mellan frambenen och ett mantag så var det bara att hålla i sig och hänga med! Och så till slut kunde vi avsluta passet med att trava i hyffsad form.

Utsläpp av hästar

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
En tidig morgon, eller kanske inte jättetidigt ändå. Sambon skjutsade upp mig till stallet innan han åkte till jobbet, lyxigt! Eller nej, jag måste gå hem. Men men, självvalt! Ska inte klaga.
 
Alla hästarna ute och jag ger mig an fyra boxar att mocka. Fixa i ordning mat och fylla på med pellets till Corona. Fint! Så allt är i princip gjort för idag, väldigt skönt!
I eftermiddag kommer hovslagaren, då blir det äntligen skor runt om igen! Och min tanke är att sitta upp och ta mig några varv på utebanan, vi får se om jag håller mig kvar!

Vilken lycka!

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
Stallet, mitt andra hem. Och det luktade så gott! Total lycka att få sätta sina fötter innanför stalldörrarna igen. Att få hälsa på mitt hjärta, för säga hej och bara mysa i solen. Av med alla täcken och en nakenfis kom fram som snabbt rullade sig och låg i solen och njöt. Gnuggade in lite grus under manen och såg allmänt supernöjd ut.
 
Mockning, mat och fix. Hämtade ut ett paket och vad som låg i det får ni se i morgon. En förhoppningsvis sista ombandagering av Corona, i morgon åker det nya skor på! Och byte av alla täcken, till lättare. Skönt! En rejäl ryktning blev det med så idag har Corona njutit till fullo! Men aningen besviken blir hon att det inte är ridning på schemat.

Äntligen hemma!

 
Efter en vecka i fjällen är jag nu hemma. Det är tvätt, disk, städ och måste-göra på listan idag. En hel del är redan avbetad. Men det är inte klart än. Inväntar ett samtal, men jag tar mig till stallet och en Corona som jag har saknat nå fruktansvärt!

Underbart vackert!

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6

En dag i skidbacken

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
Strålande solsken, fina backar och äntligen stod jag på skidorna igen!

En seg dag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En dag med noll händelser. Eller jo, vi gick ner till Karins Sportbod och jag köpte mig ett knäskydd och Lovisa en Lofsdalenmössa. Sedan blev det ICA. Dagens stora upplevelse. En massa tv, pissigt väder, bakande och grillning i grillkåtan. Pannkakor över öppen eld är något vi provat idag. Inte illa!
 
I morgon blir det förhoppningsvis lite skidåkande, nerför hoppas jag.

Avancerad bakteknik

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En påse med färdig chokladbollssmet, i alla fall de torra ingredienserna. En extra påse med pärlsocker. Och så var fjällen räddad! Jag har alltid bakat någon godsak till avresan, men har inte hunnit med denna gång. Så det fick bli en snabb och enkel bakning! Smidigt, bara att köpa lite smör när vi kommit upp!
 
Och nu fortsätter vi bakningen, Lovisa är i full gång att baka kanelbullar, som vi sedan ska grädda över elden i grillkåtan. Spännande!

Första dagen på skotern

Nikon D300s + Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
Mitt nya objektiv visar sig från bästa sidan och levererar grymma bilder i alla olika zommer. Så nöjd!
Och jag har hamnat i fjällen, Lofsdalen närmare bestämt. Mitt hjärta, Corona är hemma och blir väl omhändertagen av Erica och Anna. Känns bra fast ångesten ligger lite längre bak i huvudet.
 
Idag var första riktiga dagen, så iväg med 6 skotrar och 8 personer. Jag har inget eget skoterkort och får alltså inte köra själv. Så jag åker bakom min sambo på hans skoter. Vi mjukstartade första dagen med att åka 15 mil tur och retur till Idre. Aj, typ överallt. Haha.
 
Vi har haft otroligt fint väder, solsken men med lite blåst. Inget att klaga på.
Vi badar balja varje dag, får se om jag lyckas få lite bilder dagtid. Men nu ska jag koppla av lite och njuta av semester.

Hej då


Ångesten som kryper sig fram, en hel vecka utan mitt hjärta.
Nu är det fjällen nästa!

Terapi

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vad fort allt kan vända, från bra till dåligt, eller tvärtom. Som det här med Corona, det vände som på en femöring, på några sekunder så hade hon trampat på sig själv och allt blir inte som man tänkt sig. Men men. Det är levande djur jag håller på med, varje dag och man kan inte förbestämma hur eller vad dom ska göra. Antar att det är charmen med dessa djur!
 
Annars så har jag släppt in alla hästar, fixat allt åt Corona och bytt bandage, igen. Sedan blev det en rykt. Lång och mysig! Bort med all grus som fastnat på henne efter antagligen en skön rullning tidigare idag. Svansen fick sig en flätning så att den håller sig renare och mera lättborstad. En Corona njöt till fulla drag att få bli ompysslad, men hon blir lite lätt besviken när hon får gå in i boxen igen och inte ut på en ridtur. Men snart, snart är vi tillbaka där vi var och ännu mera redo än det!

Manuka Honey

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Något jag blev rekomenderad av veterinären var att använda Manuka honung i såret, igår fick jag hem den och har haft det i två gånger nu. Det är en medicinsk honung som ska hjälpa till med läkeprocessen. Något ni har hört talas om? Jag vet att de ska vara bra mot bland annat mugg, men aldrig hört om att ha det i sår.
 
Eftersom att den kom igår så har jag inte hunnit se någon skillnad än, men jag håller tummarna på att den hjälper en aningen bättre så att detta kommer gå fort!
 
En Corona som trodde att hon skulle få gå ut i sin stora hage igen efter att jag bandagerade om, hon försökte sig på en bockning men gav upp när hon insåg hur nära staketet var. Stackarn! Men kompis med Millan verkar hon vara, och det är skönt då det är Millans ordinarie hage som går brevid. Håll alla tummar på att Corona håller sig i skinnet vid insläppet idag, det är nämligen jag som har det!

Hästens Grundarbete

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En bok som säger så mycket.
Har hunnit bläddra igenom den och jag är imponerad.
Så mycket inspiration!
Börjar läsa på vägen upp till fjällen, så när jag kommer hem är jag nytankad på energi!

Banansockerkaka

 
Slängde ihop en enkel kaka innan jobbet, hoppas den blev god för jag han inte smaka den.
Får väl se om den finns kvar när jag kommer hem!

Uttråkad Corona

 
 
Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En morgon i stallet med utsläpp av hästar, ombandagering och pyssel med Corona. Mockat hage, städat i båset och börjat förbereda inför att jag åker. En massa höpåsar är framtagna, träns med kedja hänger framme för framtida promenader med min laddade dam. På lördag är det sista fixet som ska göras i stallet innan jag åker till fjällen. Det ska fyllas på med pellets i boxen, höpåsarna och gå igenom allt för veckan. Usch, känns en aning jobbigt att åka bort... Men min dam kommer att leva som en prinsessa! Det är jag övertygad om, eller försöker övertyga mig om.
 
Annars tycker jag att såret har läkt otroligt bra och jag hoppas att det kommer gå fort för detta att läka ihop som det ska. Håller mina tummar. Men Corona uppskattar inte den lilla hagen eller det andra alternativet, box. Att gå från full tävlingskondition till att vila i två veckor och gå i grusad hage var väl inte vad varken Corona eller jag hade tänkt. Men så kan det gå!
 
Jag håller på att leta på ett par riktigt bra boots, som ska inhandlas. Men det var lättare sagt än gjort, och det blev dyrare än jag tänkt. Vilka boots föredrar ni och varför?
 

Det kryper i kroppen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Stallet nu på kvällen, en Corona som stod och sov i sin box. Väcka liv i henne för att kunna mocka och lägga om nytt bandage. Hon måste prova och se vart mattes gräns går, det där med att hålla upp hovarna är inte det roligaste och helst ska man rycka i benet lite och se om matte släpper. Till matte blir irriterad och då står man snällt. Typiskt!
 
Annars så är hon hyffsat lugn, det var väl mest kaos för Coronas del att hon inte fick något kraftfoder, men det får hon vänja sig med. Denna duracellhäst är inte gjord för att stå på box och liten sjukhage. Så redan nu kryper det under skinnet på henne. Jag har utsläppet i morgon bitti så det visar sig hur hon är att hantera då.
 
Och så hoppas jag att hon sköter sig den veckan jag är bortrest, känns ju inte ett dugg bra men men.

Sjukhage och metacam

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag är min otursdag.
En uteritt med Karina på Trinity var planerad, iväg med oss efter lite strul. Skrittade länge och travade sedan på. När vi bestämmer oss för att bara ta en galopp uppför en backe och sedan vända hemåt igen. Då smäller det. Corona går lugnt och avslappnat i en fin galopp, och så blir det en rejäl bakutspark och så snubblar hon till efter. Hon fortsätter att galoppera och vill knappt stanna. Vi vänder tillbaka och när vi ska nerför backen igen så börjar Corona tvärhalta. Shit, nu har hon brytit benet, är tanken som går.
 
Längs med grusvägen hittar vi sedan på skon som Corona olykligtvis har trampat av sig. Och det blir fina blodspår efter oss i gruset. Hon hade trampat sig på ballarna. Och hon har tåbrodd. Kan det vara mera otur?
 
Så vi skrittar hela vägen hem, jag gåendes med Corona som tar sig fram haltandes på sin ömma hov. Väl hemma så har det runnit blod längs med utsidan av hoven, ett mini mini sår upptäcktes sedan. Men balltrampet var mindre roligt och veterinär tillkallades.
 
Som det ser ut nu är det vila i 2 veckor, bandagera om 2 ggr om dagen denna vecka ut och sedan en gång om dagen nästa vecka. Hon går med bara tre skor då jag har tur att få låna en barfotasko av en snäll kamrat i stallet. Det är metacam i 4 dagar då hon har rejält ont av trampet. Varför?!
 
Jag åker till fjällen på söndag och har redan ångest över att behöva lämna min häst hemma, nu blev den ännu värre eftersom jag ska lämna en skadad häst hemma. Efter en miljon samtal så har jag lyckats lösa det mesta, men usch vad jobbigt detta blev. Vetskapen av att jag har underbara stallkamrater som ställer upp är underbar, så tack snälla ni!

En promenad

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag tog mig en sovmorgon, nästan. Efter att ha gått upp tidigt ca 5-6 hela helgen så sov jag till 6.30 idag ocgh åkte sedan direkt till stallet för att börja släppa ut alla hästarna. Skönt. Mockning och fix i stallet blev det och sist men inte minst togs Corona in för en borstning och försöka promenera bort lite träningsverk. Min fina häst har under helgen gått väldigt hårt med träning och tävling, så det blev promenad idag och så blir det en uteritt i morgon med Karina. Trevligt!
 
Men måste säga att jag är så glad att Corona levererar trots två hoppträningar innan en dressyrtävling, och att hon visar energi även idag då hon galopeprar ut i hagen och taktar brevid mig på promenaden. Underbara Corona! Jag är lykligt lottad som fått chansen att äga denna fina häst!

Resultat Gävle Ponnyklubb

 
Min häst är värd så många miljoner idag, hon är så obeskrivligt vacker och hon ställde upp för mig till 110% idag. Min älskade häst, vi gjorde det!
 
LC:1 - 65,18%
Efter en lång men bra framridning går vi in och har noll förhoppningar. Vi ska ta oss runt och det hyffsat, var väl dagens mål. Efter en miss från min sida vid snett igenom då Corona trodde det var dags för längning men det skulle bli skritt ett par steg på mitten. Så nerdrag av poäng där. Men men, Skritten är det mycket jobb kvar på, men jag brydde mig inte utan de fick gå. Sedan var det halten på vänd rätt upp, Corona backar, typiskt, men så äre! Kommer ut från banan och är supernöjd, och får resultatet 65,18%, tappar hakan totalt och blir så lycklig. Min vackra häst! Vi hamnade precis utanför placering, alltså 6a och det var 5 placerade och 20 starter. Jag är mer än nöjd!
 
LB:1 - 64,82% 10 placering (!!!)
Efter en hyffsad framridning med en lite trött Corona som inte ville ta i mera än nödvändigt, så valde jag att bara lägga ner handen och rida. Inga krusiduller eller annat jox, vi ska ta oss igenom och det hyffsat smärtfritt. Min vackra häst går in och levererar kanonfina längningar, 7a och 8a på dom! Galet! En del missar som jag skulle ha märkt och räddat men man kan inte tänka på allt jämt. Efter att ha avslutat även denna ritt och typ klappar sönder min fina häst som ställer upp, skrittar ut, gör i ordning Corona, lyssnar på procenten och vi är typ klara, bilen startad och på väg. Som jag kollar resultatlistan och inser att jag ligger 5a! Så de blev att vänta kvar, men med många fina ekipage kvar tog vi till slut sista placeringen, alltså 10a av 38 starter.  Jag är chockad!
 
Jag är så otroligt nöjd med dagen, det känns som att det är en dröm, overkligt. Min vackra häst! Och jag vill tacka mina underbara stallkamrater som alla har stöttat mig under dagen och som har hållt sig uppdaterade och grattat innan jag ens själv förstod att det blev en placering. Tack!
 
Och min pappa, tack så mycket för att du ställer upp! Och denna gång med kort varsel, tack för ditt stöd i denna hårda och dyra sport! Tack!
 
En film från LC:1 och början på LB:1 då kamerans batteri tog slut... Typiskt. Men nöjd är jag!
 

Gävle Ponnyklubb

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Befinner mig på Gävle Ponnyklubbs lokala dressyrtävling.
Jag rider LC:1 och LB:1.
Håll tummarna för mig!

RSS 2.0