Hoppkurs 27-28/2

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Fredag
Markarbetshoppning var det, mycket serier, studs och bommar. Roligt! En nyttig framridning blev det och Corona var så fin! Pigg, framåt och alert. Med på typ alla noter hela tiden. Mycket roligt!
 
Lördag
Mera hoppning, inga bilder från idag tyvärr då Stina var sjuk. Vi hoppade bana på många hinder, Corona var otroligt fin och var precis där jag vill ha henne. Vi fick aningen trångt på vissa distanser men jag klagar inte på att hon är pigg och glad!
 
Det var mest jag som fick tänka hela tiden på hur och vad jag gjorde. Inte lätt jämt. Men det börjar ta sig!
En film från fredagens träning kommer här med.
 
 

Förberedd

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Släpet är uppkört, inplockat och klart. Boxen mockad, maten fixad och vatten nerkörd till hagen.
Det är endast läderprodukter som ska in i släpet, en Corona som ska göras i ordning och så är det bara att tuta och köra sen!
 
Ikväll styr vi mot Uppsala och Jällas ridhus, det är träningskurs för Elina Svensson fredag kväll och lördag morgon. Jag är så taggad! Hoppas att Corona är det med.

Trefaldig chokladmuffins

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Muffinsarna är klara, ska sätta ihop den andra kakan som har bakats idag. Och här får ni receptet på denna smarriga muffins!
 
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g mörka chokladbitar
100 g vita chokladbitar
2 stora ägg, vispade
3 dl créme fraiche
6 msk farinsocker
85 g smör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en stor skål, tillsätt både mörka och vita chokladbitar och blanda.
 
Häll ägg, céme fraiche, socker och smält smör i en annan skål och blanda väl.
Blanda de blöta ingredienserna med de torra och rör försiktigt.
 
Fördela muffinssmeten jämnt mellan pappersformarna med sked och grädda sedan i varm ugn i 20 minuter eller tills muffinen höjt sig rejält och känns fasta. Lät ligga på galler för att svalna eller servera varma.
 
Gillar ni att jag skriver med receptet?

Sånt som måste göras

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Diskberget är borta, räkningarna är på väg in i pärmar, sortera bilder på datorn in i hårddisken, sopsortering,  storhandling av mat. När man inte haft tid för allt detta de senaste två veckorna blir det allt på en gång. Så fem kassar med mat hade jag med mig och mycket pengar fattigare. Men livet som sambo är inte en dans på rosor alltid.
 
Nu inväntar jag att disken ska torka lite så jag kan plocka undan den och stöka ner allt igen med en massa bakning! Så jag underhåller mig med bilder och att färdigställa och fylla i min hästkalkyl.
 
Direkt efter bakningen blir det stallet för mockning och plocka i ordning, för ikväll åker vi till Jälla och hopptränar!

Falsterbo Horse Show -15

 
Jag har helt glömt bort att berätta, men för nån vecka sedan så bokade jag hotell. Och inte till vad som helst, utan jag och sambon ska ner till Falsterbo Horse Show! Den 9 juli bilar vi ner till Malmö där hotellet ligger, och så kommer vi gå på FHS fredagen och lördagen, eventuellt även söndagen.
 
Jag var där första och hittils ända gången 2011. Och jag har länge velat åka tillbaka. Och nu är det snart verklighet. Så nu är det spara pengar som gäller, inget onödigt ska köpas. Och min inhandlingslista till Falsterbo har redan påbörjats och kommer antagligen har blivit lång till dess att vi åker ner. Jag längtar så mycket!
 
Någon av mina läsare som ska ner? Har ni bokat redan eller är det på G? :)

Finn ett fel


Detta fann jag i stallet när jag kom i morse. Mycket bra gjort måste jag säga!

Min lilla bäver

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En uteritt stod på schemat idag, men tyvärr har det varit minusgrader under natten så vägarna var stenhårda. Så vi hittade en åker med lite snö kvar på. Och så galopperade vi. Jag var inte ute efter något speciellt, krävde inget av Corona. Då hon har gått ett par hårda pass tidigare i veckan, och vi kommer fortsätta med tre till innan denna vecka är över och hon kan få ta det lite lugnare. Så vi busred lite idag. Och det gilaldes av Corona, hon flåsade som om hon hade sprungit i flera kilometer! Hahah, hon var så taggad, bockade och nästan slet tyglarna ut händerna på mig. Kul att det finns sån livsglädje i min häst!
 
Annars har jag bara oljat in stolparna, igen. Ja, min lilla bäver äter upp stolpen i hagen plus sin hölåda. Så vi oljar in det, mest effektivt. Men tydligen inte på denna typ av bäverhäst. Så en omgång till, och så ser ni att jag har slängt ut aspris i hagen, tydligen hjälper inte det allt för mycket heller! Haha. Men men, snart ska väl snön och isen ha smält bort och då får Corona en kompis i hagen, spännande!

Så mycket tankar

Jag är hoppryttaren som har för mycket i huvudet och inte kan rida felfritt.
Jag är hoppryttaren som köper en dressyrsadel för att hoppas på att vi kan visa något där.
Jag är en hoppryttare som försöker vara en dressyrryttare.
Jag är en ryttare som har misslyckats totalt.
 
Just nu går tankarna runt, jag borde inte tänka på sånt här. Jag ska inte. Tänk positivt. Men jag fick en tankeställare idag. Bara för att jag alltid ska klanta mig på tävling i hoppningen, jag lyckas ju aldrig rida två felfria klasser på samma dag. Hur ska jag kunna debutera 1,10 om jag inte ens kommer runt 90 cm felfritt? Varför köper jag en dressyrsadel för ett antal tusenlappar, vad har jag att bevisa där? Jag kan inte rida felfritt i hoppningen, hur tror jag då att en dressyrsadel ska kunna gör att jag rider bättre på en dressyrtävling. Ibland förstår jag inte mitt egna tankesätt. Det är väldigt förvirrande just nu.
 
Självkänslan dök ner i botten och lite till. Vad är det jag tänker med? Jag kanske inte är en tävlingsmänniska, jag ska nog hålla mig hemma och bara träna. Inte tävla. Det verkar inte vara min grej, men det är Coronas. Hon älskar det. Men jag kan aldrig få huvudet och kroppen att kopplas samman och visa vad vi kan göra, som vi gör på träning. Varför ska allt vara så in i h*lv*t*s j*vla svårt för?!

Ett bra ridpass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett sånt där bra ridpass som bara blev bättre. Så kan man väl säga. Men ett par sporrar fick åka på efter ungefär halva tiden då Corona vägrade att lyssna framåt. En Matilda som gav en minilektion så att vi lyckades få till travlängningarna och en aningen mera rakriktad galopp. Det är sånt som en annan bara gör, utan att tänka på.
 
Jag vill ha Corona i en högre form än vad hon klarar av, alltså, hon har inte musklerna till det än. Och där är det jag som måste tänka mera lägre i formen i travlängningarna för att hon ska kunna få till en längning och inte en dålig längning med i en hög form. Jag behöver alltså träna, typ igår. Nej föresten, för 2 månader sen. Men såhär är det nu och tävlingen på söndag är enbart en träning, för mig.

Stina och Flipi

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Även min proffsfotograf Stina på sin ena ponny Flipi hamnade på bild igår.

En galopp i snön

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Är detta jag, och min häst?!
Jag är chockad och rörd till tårar, min otroligt vackra häst!

Gör mig redo

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Sminkad, klädd och ska nu ta mig till stallet.
Porträttfotografering med bästa Stina bakom kameran.
Kommer bli awsome!

Hoppträning 23/2 -15

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En kanonbra träning var det! Kändes bra men mina hjärnspöken finns ju ändå kvar, men tycker ändå att jag lyckades trycka bort dom hyffsat. Hoppas bara att jag lär mig göra det på tävling med. Mycket hinder och roliga banor, så kan man väl beskriva gårdagens träning. Mycket rolig helt enketl!
 
Corona sög i hinder och hade stora problema att kunna trava lugnt när vi var klara, som vanligt helt enkelt. Men hon var så fin! Och det tycker jag allt kommer fram i filmen, hur fin min vackra flicka är. Och hur jag rider bajs ibland. Men men. Filmen blev inte bäst heller såg jag sedan. Men det får ni stå ut med!
 

En tidig morgon

Nikon Coolpix s3300
 
Klockan ringde 05.00. Jag var i stallet 5.40 ungefär.
Och nu är alla hästarna ute i sina hagar och tuggar på sin frukost.
Jag däremot är redan hemma och fixar mig för en kortdag på jobbet.
Den 10e av 10 dagar, i rad att jobba. Så nu är det bara att kötta!

Fina bushästen!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår kände jag att motivationen från Corona dog bort under en stund av ridpasset, så idag vände vi på steken och drog ut i en av sommarhagarna för att ge gärnet i snön. Och en väldigt glad Corona fick jag! Min fina häst hade så roligt att hon bockade och drog gärnet!
 
Men oj så stadig och fin hon blir när jag sedan ber om lite mera jobb och mindre bus. Nu är det på topp igen, ett kort men intensivt pass i snön blev det, och så taggar vi för en hoppträning i morgon!

Ridpasset som inte blev som jag tänkte mig

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
När man inte kollar om ridhuset är bokat och hinner bara trava fram innan man får gå ut igen, då har man inte planerat så bra. Typiskt! Jag som tänkte prova på lite mera med sadeln!
Så vi fick rida på grusvägarna, men måste säga att jag blir imponerad av min fina häst. Hon är lika fokuserad ute på vägarna som i ridhuset och hon bara trampar på och vill så mycket. Jag får som hålla henne för att inte få till en snygg ökad trav, utan mitt kommando. Haha! Så fin är hon, som ni kanske förstår. Så nu är det en hel del att rida ihop för att få till en bra trav. Men vad gör det, hellre såhär än behöva sparka runt henne!
 
Och gulliga Stina tog lite bilder efter att jag ridit! Hon är även med på måndagens hoppträning för Cia, och bara hon, jag och Corona kommer åka bort, fredag, lördag och söndag på en massa äventyr! Så en massa bilder kommer ni att få!

Premiärturen!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Om man säger så, det kommer ta någon dag innan jag vant in mig med nya sadeln. Men shit så förbannat skön den är att rida i! Och dagens arbete var endast lite jobbing typ, skrittade en bra stund först innan vi gav oss på att trava. Och eftersom det var vaccinering i tisdags har hon alltså vilat dessa två dagar och därav inget jättepass idag. Så vi gjorde bara en massa basic-saker. Övergångar, tempoväxlingar och skänkelvikningar.
 
Corona kändes verkligen superfin! Med tanke på två dagars vila och ny sadel. Känns riktigt bra detta, och jag tror att det kommer bli så bra som det bara kan. Vi kommer snart att sopa banan i dressyren! För självförtroende det har vi, och nu gäller det bara att rida också!

Nu är den här!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Min alldeles egna dressyrsadel, är nu äntligen hemma.
Min fina Lippo Azzario Alto!
I morgon blir det första turen i den!

En fundering...?

 
Nu har jag grubblat länge på detta, och jag kommer aldrig fram till något bra svar. Jag vet inte vad som är snyggast? Och det händer ju inte mig speciellt ofta, att jag får såna hära funderingar över vilken färg(!) jag ska välja.
Vid framridning till dressyren, så använder jag alltid skydd, och jag äger redan de svarta skydden på bilden. Men inom dressyren är vitt väldigt hett, har varit och kommer nog förbli för den delen. Och ja, det är snyggt. Men när jag har svart läder på sadel och träns, ska jag då ha svarta skydd och boots, eller vita som schabraket?
 
Jag har samma funderingar vid en eventuell prisutdelning, ska jag ha vita eller svarta skydd? Eller svänga om helt och ta vita lindor och silvriga boots. Guld är inte min färg så dom är uteslutna.
 
Jag är en aning kluven och kan absolut inte bestämma mig för hur jag ska göra, så det får bli de svarta skydden än så länge, då jag inte har några andra. Och för den delen, inte bestämt mig heller.
 
Vad tycker ni? Svart eller vitt på dressyrtävling?

Äntligen!

Min sadel finns i Gävle, nu ska den bara skickas hem till mig.
Dags att tagga till tävling!

Vaccinerad för ett år framöver

Nikon Coolpix s3300
 
Vilken underbart snäll häst jag har, vi har idag skrittat in i samhället och tagit oss en spruta, eller Corona har fått en. Årets vaccinering är nu klar, och Corona kommer vila några dagar framöver.
 
Mina funderingar gick hela tiden till min snälla häst, hon har gjort allt och lite till idag. För mig. Underbara djur! Hon börjar med att gå över den lilla bron, sedan är det stora bilvägen vi går under, för att sedan ta oss en galopp längs med järnvägsspåret som sedan blir att jag hoppar av och leder Corona under järnvägen. Och hon bara går. Min häst måste ha en stor tillit till mig, för hon gör precis allt jag ber om, och lite till.
 
När vi sedan inväntar veterinären så kommer Stefan med sin lastare och kör en massa snö. Och då menar jag inte att han körde förbi en gång. Utan konstant under de 30 minuterna vi stod utanför och väntade, ja, vi var tidiga. Hundar, bilar och personer som är ute och går. Corona står där jag bett henne att stå. Och en spruta, vad är det? Matte har sagt till mig att stå still och då gör jag det utan minsta reaktion på sprutan.
 
Det går inte att beskriva med ord, för hur mycket du betyder för mig. Men idag har du överträffat alla mina förväntningar och lite till. Älskade, underbara, finaste Corona!

Some close-up

 
 
 
Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Lägg märke till det högra bakbenet, svart med vita strån.
 
 
 

Spooks Snoopy väst

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Som jag längtat, nu är allt komplett, vi kommer bli så snygga.
För nu äger även jag en Spooksväst, och den är bara så förbannat snygg!

Uteritt med solen som sällskap

Nikon Coolpix s3300
 
En helt underbar ridtur hade vi idag! En pigg men lydig Corona, efter två grymt bra ridpass i helgen med fokus på övergångar, öppnor och slutor på lördagen och dressyrprogram på söndagen så är hon finare än någonsin! Vi har verkligen börjat hitta en massa roliga knappar, vi börjar att bli ett.
 
Så dagens fokus låg på att bara jogga lite och ta en galopp och bara rulla på. Underbara djur! Du gör mig så hel.

En uteritt med sällskap

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En pigg Corona som lyssnade väldigt bra, det var vad jag hde idag. Mycket fin! Då vi hade Leo med oss, som bara för ridas i skritt och galopp efter order av veterinär, så fick vi göra lite lika. Men vi avslutade med en fin trav! En knasig Trinity och en pigg Leo hade vi med oss, haha. En roligt kombination!
 
I morgon börjar jag med jobb, för att sedan rida en sväng på kvällen, hoppas att denna fina form håller i sig! Och att min sadel kommer någon gång....

Bagarstuga

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagen har börjat framför tvn, det händer inte allt för ofta. Sedan har bagaren kommit fram ur mig och snott ihop en kaka, som inte är klar än! Och så har jag fixat lite chokladdoppade jordgubbar, mums!
 
Nu är jag på väg ner till ICA, hade ingen grädde hemma, och så hoppas jag att mitt paket har kommit. Sedan blir det stallet direkt och en uteritt med Karina och Kajsa! En bra fredag helt enkelt.

Nytänkande

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Att försöka rida dressyr i en hoppsadel, det går inte alltid så bra. Och det är kanske inte så konstigt. Om jag har mycket tur, så kan jag åka och hämta nya sadeln i morgon. Men den turen verkar inte jag ha så antagligen får den vänta till nästa vecka...
 
Tillbaka till ridpasset idag. Min tjej är så fin! Efter lite traglande, läxa upp mig själv och sedan boosta så fick vi till ett riktigt bra pass till slut! När jag väl bestämmer mig för att rida så går det ju! Vi, eller kanske jag, har haft en riktig dipp på senaste tiden, inget har funkat. Men idag, nu ska det vända!
 
Vi tränade övergångar, från alla gångarter, och efter en stund så satt dom där, som en smäck! Stadig form och bara samla sig lite och så blir övergången perfekt! Så roligt, för nu är det dags att vända denna svacka! Och om 2,5 vecka, då är det dags för årets första dressyrtävling, man kanske ska kunna få hästen på tyglen till dess?
 
Och jag filmade mig själv idag, men filmen blev för stor, så den kommer någon annan dag när jag kan korta ner den ännu mera och att datorn hinner spara den.

Planerade tävlingar

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Ja, då har jag lyckats få ihop en någorlunda tävlingtermin, som jag hoppas att vi kan följa ganska bra. Jag kommer bland annat att starta i BRFs div III lag i vår, mycket roligt! Har även planerat in några dressyrtävlingar, däremot vet jag inte exakta klasser på dom än, så det står bara LB:1 på alla än så länge. Men det roligaste, vi planerar att debutera 1.10 cm i maj, och den planen hoppas jag verkligen att den hålls! Längtar redan!
 
1 mars - Gävle PK, LB:1
29 mars - Gävle FRK, 90 cm och 1 m
 
11 april - Björklinge RF, 90 cm och 1 m
19 april - Jälla HSF, 1 m och 1 m lag
 
9 maj - Tierps RK, 1 m lag
10 maj - Tierps RK, 1 m och 1.10 m
23 maj - Dannemora RK, LB:1
31 maj - Frösåkers R, 1 m och 1 m lag
 
13 juni - Älvkarleby RK, LB:1
26 juni - Lurbo RK, 1 m
27 juni - Lurbo RK, 1 m och 1,10 m

Corona ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Lyckan!


Känslan när man får åka hem igen från jobbet!
Då det blivit fel i bemanningen. 

Solen, du är underbar!

Nikon Coolpix s3300
 
En härlig uteritt i solen, kan inte bli bättre start på dagen! En knäpp Corona som var rädd för allt, sånna dagar ska man ju också ha. Men vi rullade bara igenom alla gångarter, i morgon är det dags för en välförtjänt vilodag, men jag själv hoppar nog upp på en ponny och tar mig an några skutt på träning. det visar sig. Roligt hade det varit!

Hoppar barbacka

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ojoj! Idag har jag hoppat Corona barbacka, för första gången! Det var en glad Corona som inte riktigt trodde på vad matte tänkte göra, så en del glädje skutt blev det. Och jag höll mig kvar, med nöd och näppe!
Corona skötte sig exemplariskt! Trots en halvt hängande matte på ryggen, min fina tjej!
 
Frida hoppade Covitha och så blev jag bara lite sugen på att ta ett skutt, sedan eskalerade det lite kan man väl säga. Haha! Jag utmanade Frida att hoppa tre hinder efter varandra, på 1 meter alla hindren, barbacka. Sagt och gjort. Av med sadeln för Frida och hoppa några språng utan sadel och för att känna lite på höjden. Och så blev det denna film som visas nedan. Hoppas ni har lika roligt som vi hade när vi hoppade!
 
Någon som vågar sig på att bli utmanad? Jag utmanar alla mina läsare att filma när ni hoppar ett hinder på 1 m barbacka, ni som gör detta och kan visa film, länkar jag sedan! Bombardera kommentarsfältet!
 

Du är kärlek ♥

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Vad denna häst betyder mycket, det går inte att beskriva i ord.
Vi gick en promenad runt sommarhagarna idag, men en pigg tjej taktade och travade med mig efter, så valde att släppa henne på ridbanan så hon fick göra av med lite energi. Hon gjorde inte så mycket mera än att trava längs med långsidan, men hon såg nöjd ut efter ett tag. Söta häst!
 
Hur gör man för att anmäla häst till Hööks-katalogen? Hon är ju en perfekt modell min söta lilla häst!

Resultat Högbo RK

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En kanonbra dag har det varit!
 
90 cm - 0 fel
En riktig superrunda! Den satt som en smäck! Så perfekt! Är så nöjd med rundan!
Ja, ni kan ju läsa själva, rundan var verkligen kanon, jag hade Corona precis där jag ville och kunde verkligen reglera henne precis hur som helst. Hon hade ett sånt sug i hindrena att de blev svårt att bromsa i stället, underbara häst!
 
1 m - 4 fel
Det känns surt, vi började banan bra, men så kommer kombinationen och mina hjärnspöken kommer fram. Varför?! Och vi fick inte till något flyt efter det och fick till slut med oss en bom ner. Corona räddade mig totalt i kombinationen med, jag har sån tur att ha en sån snäll häst. Men så sätter jag henne så fel att hon måste hoppa igenom ett räcke. Det som är positivt med denna runda, är att jag måste träna så mycket mera på kombinationer, för detta sitter i mitt huvud, och ingen annan stans.
Men jag är så glad att min fina flicka att hon ställer upp för mig!
 

Årets första tävling!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu är det dags för årets allra första tävling, vi är så taggade!
Vi åker till Högbo Ridklubb, och vi hoppar 90 cm och 1 m.
Håll tummarna för oss!

En perfekt fredag!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett kanonpass på Corona efter en jobbdag, hon var så himla fin! Var precis där jag ville ha henne, så jag hoppas verkligen att detta håller i sig till i morgon då det är dags för tävling. En massa är fixat, all utrustning är smörjt, täcken och schabrak är framplockat, Corona är nattad med flätor och lindor och BoT. Nu kommer hon sova mysigt!
 
Jag planerar att knoppa i morgon innan vi åker, planen är även att vi ska åka senast kl 8, hoppas att vi håller den tiden. Och nu är jag så taggad! Har plockat fram allt till mig själv nu med, och muffinsarna är dekorerade och klara!

Fredag innan tävling!


Halva stallet klart, mockning, halva hö, vattenhinkar och kraftfoder är färdigt.
Slutar jobba kl 18 och då blir det ridning och fix inför morgondagens tävling!

Corona ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Knappt halvvägs

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det är tävling på lördag, och jag jobbar hur mycket som helst. Så idag började jag med att smörja viss utrustning, han med benskydden, martingal och magplatta. Sånt som jag inte behöver använda varje dag, har andra benskydd för hemmaridning och en till sadelgjord. Så det är träns, stövlar och sadel kvar, som ska försöka hinnas med i morgon, innan jobbet.
 
Och så får ni nu se bettet jag hoppade med igår, för första gången. Eller, jag hade aldrig använt det då det kom i tisdags. Då Corona har tuggat sönder sitt apple mouth raka bett så fick det hamna i soporna och så hittade jag detta på begagnatmarknaden, för jag hade aldrig köpt det för nypriset. Det är ett Beris bett, med rungfrihet. Mediumghård. Corona hoppade väldigt bra på det igår, så jag hoppas det håller i sig även till på lördag!

I det röda täcket

En barbacka tur ut i det fina vädret, varken jag eller Corona klagade på det!
Var väl ute i ca 30 min i rask skritt, ingen latmask här inte!

Bra träning


Nytt bett, ny träning och grymt bra gick de!

I nya Höökskatalogen

 
Ja, ni ser vad jag gillade mest i den nya katalogen i alla fall. Det royalblå settet med bling ska införskaffas, i dressyrmodell såklart. Och för att fullända hela outfiten blir det en jacka i samma färg, som jag då även kan använda till det blåa schabraket från Charlies jag köpte på Friends förra året. Mycket snyggt!
 
Och tröjan från Spooks skulle inte sitta fel, så sjukt snygg! Att ha till vardags, eller vid finare tillfällen i stallet. Vem vet, kanske allt detta komma hem till mig någon gång.
 
Allt finns att köpa hos Hööks Hästsport.

Täckesgalgar!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En händig pappa! Han har fixat till sex stycken täckesgalgar till stallet, och som alla målades i lila, najs! Ni får se fyra av dom då en blev kvar som mall och en hade jag slängt upp Coronas täcke på. Hoppas att dom blir väl använda i stallet, och så blir flera täcken torra.
 
Hur torkar ni era täcken? Galge, hängare eller annan lösning?

Tur att hon är söt i alla fall

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En stark Corona som inte gillade något av det jag föreslog. Gjorde hellre egna övningar och rörelser och bara sa "håll i dig!". Nej sa jag och så blev det pannkaka av allt. I morgon ska en hoppträning funka, på lördag är det tävling. Hur ska detta gå? Jag får inte ordning på dressyren just nu, och min sadel verkar aldrig vilja komma. Tror nog att Corona ska få ett hårdpass av Angelika på torsdag, om hon hinner och kan. Jag har inte så bättre alternativ just nu. Men A brukar kunna mjuka upp min donna, som tur är. Så får vi se vad hon har att säga senare.

Skrittar fram


Corona upptäcker sig själv!

Uteritt, bakning och täckesgalgar

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tiden bara flyger iväg! En bra dag har det varit!
En skön och rolig uteritt med Karina och Trinity, superkul sa Corona och kunde inte sluta galoppera. Vad roligt det är att känna livsglädjen min älskade häst har! En galopp i snön, en massa bus och trevligt sällskap, det kan inte bli en bättre uteritt. Enkla ingredienser är det i alla fall!
 
Sedan blev det bakning, vad gör man inte för 15-åringarna i stallet som suktar efter nougatmuffins? Och såklart blir det rosa muffinsformar när dessa tjejer får bestämma! Bilder får ni i morgon på dom.
 
Ett insläpp av hästar blev det med, gick fort och smidigt, skönt! För att sist åka upp till pappa med transport och fixa till ett gäng täckesgalgar. Så snygga! I morgon kommer ni att få se så mycket roligt. Jag längtar redan!

Jag ska på clinic!

 
Så gamla bilder att jag inte ens kommer ihåg vad jag hade för kamera och objektiv... Haha! Falsterbo -11.
 
I alla fall, jag har igår bokat och betalt två biljetter för Frida och mig att åka till Stockholm och se på clinic med Sveriges världsstjärnor! Clinicen hålls nämligen av ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson! Även Angelica Augustsson, Jens Fredricson och Douglas Lindelöw är med! Alltså vad sjukt roligt detta ska bli!
 
Den är inte förän den 10 mars, så har ett par dagar på mig att längta!

Clinics, föreläsning och årsmöte

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag har det bjudits på clinics på Lena Prästgård med Björklinge RF, trevligt! Började med att se två hästar under ryttare, en lovande 4-åring och en äldre som utbildades vidare. Visades exteriört sett och efter det blev de lite tömkörning med en ponny. Gick sedan in för att ha föreläsning om hästen i avel, förr och nu. Ganska intressant!
 
Allt avslutades med årsmöte för BRF. Mycket kul! Smörgåstårta och godis, mums! En hel del intressant kom upp, bland annat så blir det ett div ||| lag i hästhoppningen, kul! Då är jag en av dom som hoppar, sedan lite itnressant som klubben vill erbjuda sina ryttare, kommande tävlingar osv. Jag har även anmält mig att gå med i tävlingssektionen, så nu är man med och bestämmer! Mycket, mycket roligt!
 
Och jag orkade inte lägga allt för mycket tid och kraft för att få bra bilder, så ni får stå ut med dessa två kassa! Ville ju hellre lyssna på det han sa än hålla i kameran.

Hoppträning 30/1 -15

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I frdags blev det en sen träning för Arnold Assarsson, mycket intressant träning!
Han har roliga uttryck och kommentarer till det mesta, så skratta fick man göra! Vi började med att rida över bommar och göra förvänd galopp, för att sedan gå in och hoppa en mindre serie och med oxer i mitten och fyra små hinder och hoppa som ett timglas, ni förstår om ni kollar filmen.
 
Corona var typ galen, hon sög i varje hinder och vi gick hellre på fyra galoppsprång i stället för det korrekta fem. Hon låg på hela tiden och jag fick rätt stora problem, men efter en massa tips och råd från Arnold lyckade vi få till det rätt bra. Sedan gick vi in och hoppade en lite bana, hela fyra hinder. Haha! Den kommer synas på filmen med, så om ni kollar in den så förstår ni vad de är för övningar. Vi började dåligt, piloten slutade rida. Men avslutade med bästa rundan! Så synd att sista rundan inte hamnade på film, men fina bilder blev det!
 
Och en sån här träning boostar verkligen ens självförtroende, bara en massa lovord, som "det är en rackarns söt liten häst du har" och framförallt "Du kan ju rida riktigt bra". Så övning ger färdighet, och nu är det bara att kämpa vidare så hoppas jag kunna träna för Arnold snart igen.
 
 

RSS 2.0