Ännu en till häst

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår och idag har jag även tagit hand om "lilla" Micke, 5 år gammal på 175 cm. Hans matte blev sjuk och då rycker man ju såklart in! Så det har varit mockning av en box till, en skitgris i jämförelse med min donna som gör allt längs väggen och går sedan aldrig i det. Min tjej är för fin för att gå i sitt eget! Eller andras för den delen.
 
Det har varit en hel del mera hö, eller hösilage som denne herre äter, många kilon extra! Typ bara hans två frukost och lunchpåsar är Coronas totala kilon om dagen! Hahah! Då kan man förstå hur stor denna kille är och hur liten Corona är. Fylla vatten och mocka Mickes sjukhage då han är konvalecent. Sist gick jag även en runda med honom då han ska skrittas 30 min för hand. Och det gick bättre än förväntat! Han höll sig på marken nästan hela tiden förutom då en fågel flög ur diket, förstå att den lilla fåglen skulla äta upp honom!

På en äng

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Japp, Corona har lite gräs i sin hage som hon putsar och rensar varje dag! Så därav att allt är grönt!
Men ett sånt där hej dundrans bra ridpass, red iväg till en äng för att bryta av och slippa fyra väggar eller staket. Och det gjorde jag så rätt i känns det som. Corona var mjuk och fin hela passet igenom, otroligt lygörd för att var ute och tog stöd i båda tyglarna. Hon var underbar!
 
Jag har kunnat galoppera i båda varven helt utan problem, längt och kortat ihop igen. Tagen bakdel på volt och annat roligt. Har även övat lite på enkla byten, då det finns med i LB:3 an. Och det börjar ta sig!
Galoppen i sig var en stor wow idag, vilken uppförsbacke Corona bjöd på! Hon hade sånt tryck i bakbenen att jag hade svårt att hålla henne, hon låg på som attans men ändå så pass lydig. När vi får ordning på all den energin och kan omvandla den inne på banan, alltså då är vi farliga!

Smått och gott!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Små saker har kommit hem till mig, ett par rullsporrar, som jag vill prova till hoppningen, men har inga sporrskydd än så har inte hunnit prova. Det kommer framöver!
Även ett par helvita Roeckl handskar följde med hem vid senaste Uppsala-besöket. De ska användas vid nästa dressyrstart, annars är det svarta handskar som gäller för mig!
 
Och för övrigt går Corona bättre än någonsin och jag planerar att nästa start blir en LB:3 i Enköping den 20 maj!

Lösgörande på ridbanan

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett ridpass där det var fokus på att släppa igenom, hålla stöd och hitta takt och rytm. Och det lyckades riktigt bra. Skritt och trav är det knappt problem med längre, ibland händer det något men de är lätt att jobba bort. Men i galoppen har vi aningen större problem. Höger galopp är inte det lättaste, varken för Corona eller mig. Antagligen tycker hon att det är för jobbigt och vill inte sätta tryck på sitt drivande bakben i just höger galopp. Alltså att den är svagare. Men kan ändå tycka att vi redan nu har kommit en bra bit på vägen.
 
Nästa vecka kör vi dressyrträning igen för J, så vi får en uppföljning och ännu mera tips och råd på hur vi ska ta oss igenom detta oxå. Vi är på gång, och det känns så grymt bra!

Bloppis!

Om ni är intresserad av något, så mejla mig på LindaEnarsson@msn.com!
Alla priser är inkl frakt! Först till kvarn!
 
Schockemöhle dressyrschabrak, aldrig använt! Stl full - 400 kr  SÅLD!

Svart martingal med resår, stl full - 150 kr

Unikt HV Polo schabrak, finns inte att få tag på! Blåmetallic i stl full - 400 kr

Jacson vita benpaddar, 2 st. Använda och smutsiga - 150 kr

Rött set från Hööks, schabrak + luva i stl full, använt - 200 kr

Equi-Guard bakskydd stl cob - 80 kr  SÅLD!

Marinblå benlindor - 120 kr

Orange Schockemöhle allroundset! Stl full på schabrak + luva - 450 kr SÅLD

Rött Scapa Sports set, stl full på schabrak + luva - 550 kr

 Back on Track stallbandage, stl M. Lite trasiga på ena skyddet längst ner - 450 kr
 
Rött fleecetäcke, stl 145. Hål enligt bild på högra sidan, i kanten bak - 150 kr
 

Röd GG luva, stl full - 150 kr


Kingsland polotröja, stl S - 300 kr


Kingsland vinterjacka stl XXS - 500 kr

Röd tjocktröja från Hööks, stl M - 120 kr

Mera gräs!

Nikon Coolpix s3300
 
Idag är det Coronas vilodag, alltså är det bara mys för hennes del. Men vi tog oss en kortare promenad till en gräsplätt så det blev gräsäta i ca 30 min idag med. På fredag ska hon ner i sommarhage så vill vara lite förberedd, att hon ska hinna äta lite gräs innan.
 
Annars var det mockning, fix av mat och mocka hage som stod på schemat. En ny flaska B-vitamin kom sambon hem med igår, tackar för det! Så nu får snart pälsfällningen vara klar tycker jag!
Har även fotat mera saker som ska säljas, slänger upp ett inlägg här med allt som ska bort!

Detaljer

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Mums med gräs!

Nikon Coolpix s3300
 
Efter en 40 minuters promenad blev det att beta gräs i 15-20 minuter! Gott sa Corona och tuggade som en galning.
Promenaden gick över asfalt och grusväg, mycket bra underlag för att bygga upp senor och leder i benen. Ingen trav då alltså! Jag väljer även att ge Corona en avsutten skrittpromenad, för att avlasta hennes rugg någon dag i veckan. I morgon är det däremot vilodag då det blev terrängträning på den först planerade. Inte lätt när det kommer upp en massa roligt som man vill göra!
 
Promenerar ni era hästar för hand? Eller rider ni kanske barbacka då?

Årets första terrängträning!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Första träningen är nu gjord, och vi hade så roligt! Även fast jag tycker det är läskigt på en del av hindren. Corona taggade på bra och klippte alla hinder med lätthet! Och då är de fasta hinder upp till 1 m höga. Men som ni kommer se på filmen så är det jag som blir lite skraj och inte vågar rida an vissa av hindren och då blir Corona förvirrad som inte heller kan det här med fälttävlan. Men jag har en fin kämpe som hoppar alla typer av hinder på alla olika sätt.
 
Vissa av hindren så hoppar hon mig ur sadeln, för hon tycker det är lite läskigt men blir övertygad om att vi ska över från min sida, duktig tjej! Det är riktigt roligt! Men vi kommer inte att tävla i det, vi gör detta endast för träning, boosten som blir av den efter och för att det är så himla roligt!
 
Stina är bäst och fotar grymma bilder! Försåg mig med vatten och var som vanligt min bästaste hästskötare! Och tack till Tove, som lotsar oss alla gröngölingar över och mellan alla dessa konstiga hinder!
 

Hagarna är klara

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Får jag säga att det är skönt att sitta nyduschad hemma?
Att vara i stallet från 9.30 till 17 och bara göra en massa fysiskt jobb, det är jobbigt. Men nu är alla hagar genomgådda och fina inför nästa helgs betessläpp. Jag fick den hage jag önskat, skönt! Och Corona ska förhoppningsvis kunna gå ihop med Trinity och Devil. De ska släppas ihop på fredag så jag håller alla tummar och tår på att det kommer gå smärtfritt!

Redo!

 
Nu tar jag mig till stallet för att göra i ordning alla sommarhagarna.
Snart är det dags att släppa ut alla våra busar där!
Sedan blir det en ridtur på bästa Corona och sist kommer jag längta efter duschen!

Mot bilen!

Beger mig till Uppsala, lite mys med älskling och kanske några nya inköp.
Bland annat Sporren ska besökas hade jag tänkt.
 
Ett par vita handskar till dressyren behövs ju! Och dom har jag hittat, snyggaste ever.
 
Och jag är sminkad för kvällen, händer inte allt för ofta, och jag gillar min zebra. Den är bra fin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som jag längtat!

 
Idag var en långrunda med Karina på Trinity inplanerad, vi har galopperat, skrattat, hoppat diken och haft så roligt! Vi var borta i minst 1 timme, tiden är inte så viktig ibland!
 
En fin Corona som fick gå på graman, mjuk och lydig när inget oförutsagt hände. Typ lastmaskiner och traktorer. Kan bara säga att jag älskar att ha min Corona tillbaka!

Nyhter från Hööks!

 
Dessa godingar skulle man ju inte klaga på att få köpa hem. Vita ridhandskar kommer att införskaffas snart, då jag inte har några egna till dressyrtävlingarna som kommer snart. Dessa är från Roeckl, så antar att de är mycket sköna!
 
Ett nos nät till sommarens uteritter och transportturer. Jag hr en känslig Corona sommartid och behöver skydda henne så mycket jag kan. Hon åker bland annat med flugtäcke i transporten.
 
Sist men inte minst, filten och kylväskan, förstå vad mysigt jag och Stina ska ha det på tävlingsplatserna när vi har dessa snygga prylar med oss! Den kylväska jag har idag är aningen stor så det blir otymplig. Så dessa skulle inte sitta fel!
 
Och allt kommer såklart från Hööks! Från deras nyheter.

Bushästen!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En kort film från dagen på Corona!
 

Stenbrottet!

 
Idag var det fokus på samma saker som igår, att få henne att släppa. Mycket fin häst har jag!
Och skritturen tog oss mot Stenbrottet, och Corona som är så fruktansvärt vattenrädd, har idag stått med båda framhovarna i vattnet. Duktig tjej!
Så i sommar kanske vi kan ta oss längre ut? Få ta med en snäll häst som kliver i före.

Dressyrträning

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8 & Nikkor 35mm/1,8
 
En bra träning. Fast jag inte red så mycket själv. Idag red min tränare, och det kändes så fruktansvärt skönt!
Jag har sen efter skadan aldrig riktigt kommit överrens med Corona, jag kollade upp henne genom en massör så att hon inte har något emot sig på det sättet, helt ren. Så idag fick jag det som jag känt länge. Det är i huvudet det sitter. Och det där lät grovt. Men Corona har inte velat göra som jag vill, och det var problemet.
 
Idag hjälpte J mig med att lossa på det och få henne genomsläpplig igen. Och känslan att få sitta upp på min häst, som hon har varit tidigare. Den är obeskrivlig. Har nog inte varit såhär glad efter en träning som jag varit idag. Tack J för det du gjorde för oss idag! Nu är det bara att kämpa vidare och jag vet vad som ska göras!

New In!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dålig bild på tränset, men det kommer bättre ikväll!
Ett 4-pack klarblå benlindor från Eskadron hämtades idag ut på ICA, och dom kommer att användas senare på träningen. Även har jag lyckats fota tränset som kom tidigare i veckan. Så detta är lite av dagens outfit på träningen. Klarblått, bling, lackat och snyggt!
 
Som tur är har jag Stina med mig idag så det kommer ett gäng med bilder och eventuellt en film om jag känner mig nöjd med träinngen! Så håll utkik senare ikväll!

Sötchock!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En uteritt mot ängarna och ta oss ett ridpass där. Mycket skönt! En trevlig och hyffsat lugn Corona som lyssnade rätt bra. Vi börjar våran väg tillbaka känner jag. det går framåt, men det är en bit kvar. I morgon hoppas jag att vi tar ett stort steg framåt då vi åker iväg på dressyrträning!
 
Och nu används typ bara detta träns som hon har på sig på bilden. Hah. Ska sätta ihop mitt pullarträns igen så att även de kan användas. Sedan har jag beställt hem ett nytt hoppträns med tyglar. Svider en del i plånboken men vad ska man göra. Annars har jag fått hem dressyrtränset. Men det får ni vänta med att se till i morgon då jag kan prova det på Corona!

Hahahahaha!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Alltså jag dör. Orkar inte detta. Igår på tävlingen så var Corona sitt smarta och smidiga jag och lyckas trampa på tygeln så att hela tränset går sönder! Åååh! Så där rök 1500 kr för träns och tyglar. Jippie....
 
Och såklart var Stina snabb att klicka ett gäng bilder!
Det var sidostycke, käkrem och tygel som gick sönder. Så vi får se om jag lyckas lappa ihop det eller inte. Men ett nytt träns lär nog beställas...

Min röda dam

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En mysig barbackatur med min dam runt åkrarna. En pigg och glad Corona satt jag på, men som jag ändå tror tyckte det var skönt med endast skritt idag. Med tanke på gårdagens tre starter md omhoppning och allt i laget så förstår jag henne. I morgon är det dags för uteritt!
 
För övrigt så har jag äntligen hunnit städa undan en massa i mitt bås! Woho, nu är det rent och snyggt igen! Och så ska jag få tid någon dag att rensa ut det som ska säljas. Något ni vill att jag lägger upp här på bloggen? Bland annat tävlingsset.

Resultat Jälla HSF

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Världens bästa hästskötare och fotograf levererar grymma bilder och är allas allt-i-allo. Du är grym Stina! Jag hoppas verkligen du vet det!
 
1 m - 4 fel
När piloten inte kan bestämma sig för att rida på 7 eller 8 galoppsprång så blir det 7,5 och en rivning på hinder nr 2. Typiskt! Men Corona var så gudomligt fin! Hon hoppade mig ur sadeln! Jag är supernöjd och tar på mig rivningen helt, inget att klaga på. Förövrigt så kändes hindren låga....
 
1 m lagklass - 0+4 fel
En fin Corona fast vi fick en kort framridning som inte blev som jag hade tänkt och en framhoppning i kaos. Klassens starttid flyttades två gånger och jag var för nervös över att jag inte fått till den framridning som krävs. Men men, det var bara att gilla läget och andas djupt. Så ett varv i skritt för att lugna ner mig själv, Corona hade verkligen fötterna på jorden så att säga. In på banan och sätter klassens första nolla och lagets första! Kändes så grymt!
 
Vi lyckades sätta tre nollor och kom vidare till omhoppning med två andra lag. Mycket bra! Då hade Corona börjat bli trött så jag tappade galoppen till 3e hindret så vi fick med oss en bom där. Annars en kanonfin Corona som ställde upp så fint och hoppa tre omgångar!
 
Laget slutade på 4 fel, och det blev en delad vinst! Om man är glad eller?!
 

Jälla Hästsportförening

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Befinner mig på Jälla HSF lokala hästhoppning med div 3.
Jag rider 1 m förklass och 1 m lagklass.

Hur ska jag lyckas?!


Corona kommer in från hagen som ett lermonster, och hon ska vara tävlingsfin i morgon utan att duschas. Jag behöver ett lycka till för att klara av detta...

Och hon är värre än vad som syns på bilderna. 

Vill tillbaka

 
Jag vill tillbaka, där vi var innan skadan och allt kom. Nu går det bara så mycket upp och ner att jag blir galen. Försökte mig på en träning igår och visst, en del av övningarna hjälpte, men vi klickade inte som ryttare och tränare. Men men, bara leta vidare!
 
Jag vill att vi ska vara så på topp som vi var innan skadan kom, vi var så jäkla bra då! Jag behövde inte bråka med Corona var och varannan minut, som det just nu känns som att vi gör. Vill hitta tillbaka, nej måste hitta tillbaka.. Och jag längtar till dess att vi är redo igen. Dressyrtävlingen nästa fredag avanmälde jag igår. Ingen start när det inte känns bra.
Vi kör träning på onsdag nästa vecka och sedan ska jag kolla med ännu en tränare om hon kan komma ut. Så kanske jag kan hitta någon som passar oss, mig och Corona som handen i handsken!

Tidig morgon

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Alla hästar ute i sina hagar, påklädda inför kommande regn. Corona fick lite tjockare täcke på, mysigt!
Boxen är mockad och klar för insläpp, kraftfoder även det klart. Endast hö till boxen och sedan hö plus vatten till hage och mocka den, sen klar med allt i stallet! Ikväll är det även dags för dressyrträning, jag hoppas det går bra.
 
Gårdagens ridning var katastrof. Igen. Varför kan det inte bli som innan skadan? Då vi var på topp och lite till...!

Början på en ny dag


Tar mig till jobbet, sedan är det snabbt 
hem för att ta in en massa hästar och 
så ska min pärla skötas om.

Vad händer hos er idag?

Officiellt klar!

 
 
 
 
Nu har jag mockat hela hagen klar!
Nu gäller det bara att underhålla så att den håller sig fin!
Känslan när man inser att man äntligen är klar, galet skönt!
 
 
 

Mysig uteritt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett bra beslut att rida ut idag, även fast det blåste en del så var det lite lä när man kom in i skogen. Och Corona, alltså vilken häst jag har! Ibland förundras jag verkligen av hennes träningsskalle. Valde att ha graman idag som livlina, då hon vilade igår och dagen innan promenerades hon. Alltså behöver jag något ut i fall Corona får för sig något. Men det behövdes inte. Hon arbetade på riktigt riktigt bra och jag behövde inte göra speicellt mycket för att hon skulle jobba på. Galoppen får stoort plus idag! Reglerbar som tusan och i en stadig låg form gjorde hon allt i.
 
Efter förra veckans alla katastrofridningar så var detta skönt, nu kanske vi kan ha kommit över det värsta och kan blicka framåt igen. Det blir lite dressyrtrim antingen på utebanan eller via en uteritt i morgon och så är der dressyrträning på torsdag, och hopptävling på söndag igen. Så mycket roligt!

Mitt charmtroll!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vilodag inplanerad för Corona, så mockning och fix av mat, insläpp av alla hästar och så fick andreskötaren ta sig an Corona så hon fick sig en skönhetsbehandling.
Medan jag tog det roliga jobbet att mocka hage. Men nu är jag snart klar!
 
I morgon står det uteritt på schemat. Och på torsdag är det dags för dressyrträning!

Tränar in


Övar dressyrprogram!
Rider ev en LB:3 om två helger. 

Björklinge Ryttarförening

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Två bilder från dagens tävlingsdag där jag fotat alla ekipage.
Sitter nu och laddar upp alla på Equipe.
 
Måste säga att jag älskar att fota i Jällas ridhus, så grymt ljus!

Resultat Björklinge RF

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
90 cm - 0 fel!
Nu satte vi den! Mycket fin Corona som ställde upp för mig denna dag. Kändes verkligen kanonbra!
 
1 m - 4 fel
Jag tappade galoppen efter kombinationen så Corona blev alldeles för lång och vi fick med oss räcket efter. Typiskt! Sedan glömde jag sista hindret, kommer på det och rider an. Får sämst anrdining och hänger inte med alls. Men men! Mycket nöjd med min dam som hoppat så bra.
 
Film såklart från dagens klasser! Och så kan jag även säga att detta var min sista 90 cm klass, hädanefter är det 1 m och uppåt som gäller!
 

Björklinge Ryttarförening


Hemmaklubben har tävling, och självklart startar jag! 90 cm och 1 m är dagens klasser för mig.

En fredagskväll


En bra uteritt, efter gårdagens katastrof så känns det rätt bra inför morgondagens tävling.

Nu blir det dusch av Corona och fixa det sista!

Nöjd Corona

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Kan säga att detta är nästan som att gå naken för Corona, hon går bara med ett 150 grams stalltäcke och ett ofodrat regntäcke på sig i hagen idag. Mycket glad tjej! När jag kommer upp ser jag hur hon tokrullar sig, huur länge som helst!
 
Jag har hunnit med att mocka box, fixa all mat med kraftfoder och hö och kört ut en skottkärra från hagen. Känner mig grym! Nu blir det jobb 8.30-17 för att sedan rida en sväng och göra Corona tävlingsfin inför morgondagen.

Stryk ett streck

Ridpass från helvetet, Snart vet jag inte vart jag tar vägen eller gör.

120 lekande lätt!

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Träningen börjar bra, blir till katastrof och avslutar grymt! Så länge hindren är låga så hittar vi ett riktigt bra flyt och det känns så bra! Så höjdes hindren upp till 1 m och Corona lägger på en fulnit på ett av hindren och jag hittade bästa läget, hinner till och med börja lätta för vi var ju "på väg" och så nitar hon. Fuling..
Får problem med ännu ett hinder sen, som vi tragglar med typ 1000 gånger känns det som. För att sedan hoppa klart banan och få till det rätt bra.
 
Sedan var det Jennys tur att höja upp hindren till 120 med Vanten och ta sig en runda. Och då kändes Corona så grymt bra att jag ville hoppa den gula oxern igen, som vi fick problem med när jag hoppade banan. Såklart på samma höjd som jag hoppade den! Flyger lekande lätt över den, för att sedan hoppa de tre första hindren på banan igen, men då låg första oxern på ett stigsprång med 120 i bakkant, räcke 110 och så 5 galoppsprång till ett räcke på 120. Jag fick inte riktigt till distansen i mellan, men till slut seglar vi över det andra hindret med marginal! Finaste hästen!
 
En dåligt träning blev till något bra!
 

Charlies Hund och Hästsport

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag har glömt att visa er vad jag inhandlade hos Charlies i Jönköping. Inte mycket, och bara det är otroligt!
En John Whitaker t-shirt i den härliga färgen royalblå, nu kommer vi matcha sååå snyggt! Och en enkel håruppsättning för kommande dressyrtävling i svart, guld och silver. Jag hittade även mina drömboots, som såklart är vita, med lack, bling bling och ludd på kanten. Förstå vad snyggt med sånna på en prisutdelningen i dressyren. Ojoj!
 
Jag klickade även hem ett nytt träns, med lackade detaljer som jag hoppas hinner komma innan min dressyrstart om 3 veckor, då det var en beställningsvara. Så håll tummarna för mig!
 
Annars så fortsätter jag att spara pengar till Falsterbo, därav den snåla shoppingen som kommer framöver. Men väl där nere, då jäklar!

Ena halvan gjord

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Måste säga att det är så otroligt skönt att ha gjort halva stallet redan innan jobbet.
Så efter blir det hoppträning och så ska det köras ut vatten till hagen. Skönt!

Massor av muffins!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det står rader av muffins på mitt köksbord, och ännu flera kommer det att bli!
Jag har tagit på mig uppdraget att baka något till helgen tävlingar. Och såklart blir det muffins! För att vara lite mera specifik så är det kladdkaksmuffins, i mängder! Jag har redan tjuvtestat och dom är så där ljuvligt goda som en kladdkaka kan bli. Och jag är inne på min andra sats, och då har jag gångrat orginalreceptet med 4. Vi får se hur mycket jag orkar hålla på och göra idag.
 
Och jag kan ju verkligen påstå att det är underbart med varmlftsugn en sån här gång! Jag kör in alla mina 3 muffinsplåtar samtidigt i ugnen, mycket snabbare!
 
Så nu ska jag fortsätta och så hoppas jag att de går bra att sälja i helgen!

En underbar uteritt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Behöver jag säga att min häst är vacker?
 
Tidig morgon i stallet med utsläpp av alla hästarna plus ponnysar. Mockning ochg fix av mat till Corona för att sedan gå ner och köra ut två skottkärrar från hagen. Halva kvar.... In med Corona och en uteritt stod på schemat. Ett bra val känner jag nu. Corona var superfin och vädret var kanonbra! Kunde verkligen inte valt en bättre dag känner jag.
 
Nu är jag duschad och ska till sjukhuset alldeles strax, sedan blir det mathandling och resten av dagen blir till för muffinsbak! Det är dags att börja när man ska göra så pass mycket. Och det är till cafeterian under helgens tävlingar med hemmaklubben! Så taggad!

Himmelen!


Nu hoppas jag att ni alla är avundsjuka!
För jag har äntligen fått gått in på ridsportsaffärenas mecka!

Och såklart hängde en påse med hem!

Första dagen på Elmia -15

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 eller Nikkor 18-200/3,5-5,6
 
Vår första dag här på Elmia mässan, en hel del bilar och annat roligt att se!
Vi tar en dag i morgon med men jag ska föbi en viss butik som jag så länge har velat vara inne i!

En sen lördagkväll

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
En fin lördagkväll som började med jobb typ hela dagen för att avsluta med ett rätt bra pass på Corona. Vi jobbar vidare men svaga sidorna, och jag ser en hel del jag behöver träna mera på på dessa bilder. Jahapp.
En otroligt fin Corona började vi ridpasset med, en som övergick till något helt annat i mitten och så blev det bra mot slutet igen. Just nu är det galoppen som vi måstes stärka otroligt mycket mera. Men allt tar sin tid!
 
En snäll sambo tog dessa bilder idag, inte dom bästa men när det är skymning är det inte lätt för en icke kamerakunnig att ta bilder. Men jag hoppas att ni ser att det är jag och Corona!

Lekt ponnyryttare!

 
 
Dygnen behöver flera timmar! Jag hinner inte med allt.
Men idag har vi galopeprat, och med det så menar jag verkligen galopperat. Corona har tagit i för kung och fosterland och som hon har njutit av det. Spetsade öron och vill verkligen inte stanna, ingen tvekan på att ta chansen att få galoppera så fort hon bara kan. Det var nog välbehövligt. Trinity höll rätt bra tempo även hon så inte långt efter var dom! Så roligt, att bara lätta i handen, krypa ihop lite och tänka tanken och Corona lägger i en till växel och skjuter iväg som en kanonkula. Underbara finaste!
 
En bra uteritt helt enkelt! I morgon måste det tyvärr bli dressyrtrim i ridhuset då jag jobbar sent, men men. Sen är jag bortrest söndag till måndag och Corona kommer tas om hand av bästa Erica som mockar och rider! Vilken tur jag har som har så fina tjejer i stallet!

Vitt och fräscht!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag fick ett hemligt paket på DHL häromdagen, hade ingen aning om vad som var i. Men så tittade fyra vita bandageunderlägg från MiasRS fram! Två till frambenen och två lite större till bak. Mycket bra! Även en greenguard var med, den kommer behövas till i sommar då Corona ska gå på bete och hon behöver som mest titta på gräs och hon har svällt tre storlekar. Haha!
 
Då ska bandageunderläggen användas till träningen i mrogon, om jag inte lindar ben redan idag, fast så långt har jag inte tänkt.

Biomys!


Bio med min andra halva, premiär på nya fast and furious 7. 
Popcorn och läsk ett måste fast det är onsdag!

En kort stalldag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Corona hade vila idag, skönt det med tanke på att jag inte är helt 100% fräsch. Men allt blev klart i stallet och Corona fick även gå med bara stalltäcket en sväng i hagen. Mys sa hon!
 
I morgon blir det lättare ridning och på fredag är det dags för årets första dressyrträning! Jag längtar så galet mycket!

Räddningen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag är det näsdukar, nässpray och Ben&Jerry´s som gör mig sällskap.

RSS 2.0