Halloween

Ojoj, jag har missat att visa er bilder från halloweenfesten i fredags, jag som lovade er bilder.

Kvällen började med förfest i Tierp, musik, massa fix och god dricka blev det där. Vi knallade vidare mot själva festen, träffar på en massa roligt folk innan man ens kommit in, som det ska vara helt enkelt (;

Däremot blev inte kvällen långlivad, åkte hem tidigare än planerat av olika orsaker som inte behöver nämnas. Sängen lockade ganks bra den med (;

<-- Dålig bild på min outfit, men såhär såg man ut :)




Money, money


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Lbivit inringd från praktiken för att jobba. Sprang igenom duschen och fixade mig för att alldeles snart sätta mig på tåget och ta mig till Uppsala. Vet inte hur länge jag jobbar, men jag säger bara en sak. MONEY!

På tal om pengar, fick studiebidraget idag - som för alla andra studenter - och jag kunde föra över mera sparpengar än vad jag trodde. Så skööönt! Bra att spara lite grann, har mycket som ska göras för min del (; Och nu blir det mera plus på mitt konto! Jag borde skriva klart mitt CV oxå, då kanske det blir ännu mera plus på kontot :)

Ljuv musik för öronen


Nickelback - When We Stand Together

Min nya hjärtelåt, love på den!
Längta till hela albumet släpps den 21 november, och när de gör turné
nästa år, då kommer jag stå längst fram och sjunga med i alla låtarna.

Sovmorgon

Efter att gått upp för andra gången idag är jag nu vaken. Älskling skjutsade
hem mig innan han åkte till jobbet, och så somnade jag väl hemma (; Haha.
Idag har jag och göra. Så ska kanske sätta fart, får nog börja med en frukost :)

Fix och trix



Plockat fram nästan allt smink jag har, det blev lite grann får jag säga. Fast det finns folk som har sjuuukt mycket mera än mig (; Men min "samling" har börjat bli stor. Inte för att jag samlar på det.
Klädseln för kvällen hänger på en galge, och det blir tunt, uscha kommer frysa ihjäl (; Maskerad är man inte allt för ofta på. Min outfit får ni se senare, kommer ändå inte att bli klar innan jag åker hemifrån. Jossan ska fixa mitt hår på förfesten.
Men bilder kommer ni garanterat att få, har däremot missat förra helgens bilder, men de var inte allt för roliga eller sånt som inte kan visas, haha.

Inväntar älskling så vi kan äta, sen blir det dusch och en massa fix. Som sagt, ni får se våra outfitar senare när det börjar bli klart (;

Rubriker är inte min grej just nu

Seeg dag på praktiken, har typ bara vart i proven och städat hela dagen.
Sista 2 timmarna höll man på att dö av tråkighet, usch.

Hemma nu, har ätit, kolla på Hasse med nya firrarna i och packat väskan
till ikväll. Väntar bara på mamma som ska komma hem med bilen så jag kan styra mot älskling.
I morgon kör vi hårt, förfest i Tierp för att sedan fortsätta mot en kväll
fylld med spännande saker. Maskerad är man inte på så ofta (;

Och så blev det ett tråkigt inlägg utan bild, men hoppas ni står ut :)

Praktik Gina




Tar mig med tåget till Uppsala, hoppas att det inte regnar och har lite praktik. Pluggar antagligen på tåget och lunchen ige, roligt liv jag har... haha :)

För övrigt har någon omogen j*vel hackat mitt fb-konto, men jag har nu tagit tillbaka det.

Gina Tricot


Nikon Coolpix s3100

Min roliga lunchrast visas på bilden, en pizza och läxplugg. Kul!
För övrigt har praktiken gått så fort idag, vart nere på lagret större delen av dagen och sedan har jag hjälpt med smycken och larmat av kläder för att ännu flera gånger vara på lagret (; Känns som att jag knappt vart i butiken. Har inte en enda gång under dagen gått runt i butiken för att städa eller plocka med kläderna. Jorå, sånna här dagar ska oxå finnas.
Mycket beröm har man fått, nu känns det verkligen och jag hoppas att det kan bli extrajobb på Gina vid jul. Håller tummarna!

På tal om läxor, jag har varit duktig och pluggat på tåget både till och från Uppsala, + lunchrasten då. Nästan klar med uppgifterna oxå så det känns bra. Ska bara renskrivas och skickas in så kan jag stryka det från listan :)

Dagens

Vilken soft dag man haft i skolan. Hela 3 av 5 lektioner hade vi (; Först slapplektion så man satt väl mest vid fb och kollade. Sedan håltimme, lunch, UF-företagande och sist turism. Sluta kl 3, hemma vid halv 4. Sköööönt!

Väl hemma drog man på sig ridkläderna och cyklade upp till stallet, mocka och fixa mat gjordes innan mamma kallade hem en för middag. Äta lite snabbt för att sedan cykla till stallet igen och rida en sväng på Tapper. Envisa ponnyhäst (;

Gick väl ganska bra ändå att rida, sen blev det lite mys i stallet innan han fick gå ut i hagen nån timme till.

Hem ännu en gång, duscha och fixa lite. Så nu väntar jag lite på tiden så att jag kan ta bilen ner till ICA och posta ett paket och natta hästarna i stallet.
Sist ska jag ta bilen till stationen för att lämna en upphittad telefon och dra vidare till älskling. Skönt att man har något att se fram emot, denna dag har varit ganska trög ändå. Den dära skoltröttheten är inte rolig.

Och för den anonyma töntiga kommentaren om att jag gör rätt i att sluta fota hästar. Du är bara avundsjuk! Och nej, jag kommer inte sluta fota hästar. Inte än iaf.

Garagestund




Nikon Coolpix s3100

I söndags när man vaknat runt 11 och klivit upp vid 12, legat framför tvn i några timmar osv så funderade älskling på om det kanske var bra att försöka laga baslådan i bilen. Den hade - av någon anledning - gjort frivolter i bakluckan så att några sladdar gått av på mitten (; Svängde lite tvärt, ojah, det kan man säga. Så att dra om lite sladdar från stereon bak till lådan blev den dagens sysselsättning.

Alltid lika kul att se på när älskling jobbar, själv är jag för handikappad för att förstå mig på sånt där jobb. Men någon gång måste jag väl dra på mig smutsbyxorna och ligga under bilen för att bli ännu lortigare (;

Orkar inte

Ni som har egna hästar, *** vilken ***** tur ni har.
Ingen häst blir det för min del iaf, lägger ner allt som har med hästar att göra.

Hästarna


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Tar mig till stallet och rider en tur på Tapper, myys.

Shoot Pictures UF

UF företagande, marknadsundersökningen är igång för full fart. Ska
antagligen fixa en internetenkät oxå så att alla kan svara på den :)


Helgens äventyr

Fredagens bravader blev en massa go'a vänner, god dricka, spelande och raggarrunda mot Tierp och annat roligt folk. Som följd av det blev det tidig hemfärd med älskling och en baslåda om slutat fungera.
Lördagen blev tidig, uppe med tuppen - nästan iaf - för att ta oss från älskling, hem till mig, och vidare till Österby och stöpa lite ljus. Ungefär halva dagen gick åt till det. Hemma runt halv 5, hemma och slöa lite, ta mig till stallet och veta vad jag ska göra och sedan ta oss till älskling igen. En massa bilåkande blir det.

Sedan blev det att köra bil hela lördagskvällen, kul kul! Resten av sällskapet var mer eller mindre nyktra och full bil blev det allt. Köra hit och dit i Östhammar - där jag hittar som bäst, not - för att allt som oftast stå på en bilparkering och snacka skit med en massa folk.

Idag har jag en lite seg kille brevid mig i soffan, så en mysdag sitter bra (;


Taggarååå!



Vi korkar upp, kör vårt rejs och så visar det sig vart vi hamnar i slutet av kvällen

Lite plugg, och ännu mera


Nikon Coolpix s3100

Har varit väldigt pigg i skolan idag, för att vara mig (; Börjar psykologin med att försöka göra klart en powerpoint till en redovisning till på måndag. Sen ska man ha uppsats oxå, prestationsångest blir nog mitt ämne.
Svenskan gick även den, inget roligt hände, ännu en uppsats att skriva. Sluta hela 8 minuter tidigare pga envis lärare (; haha.
Samhällslektionen måste vara den roligaste på hela fredagarna, så intressant! Blir helt uppslukad i allt han säger, spännande :) Lite frågor att svara på där med, mycket plugg blir det för min del nu.
Avslutar med lite turism och sitta vid en dator, haha (;

Nu ska jag hjälpa mamma med tacosen, hacka hacka! Sedan går jag upp till en vän för lite tjejkväll, massa snack och god dricka. Låter som en bra fredag det hära!

Frosten glittrar kallt på marken



På väg mot skolan, uppe tidigare än jag brukar oxå, pluspoäng till mig (;
Nya kläderna blev det med, röda byxor och vit polo-tröja, fint de! Naturlig sminkning utan eyeliner oxå, nu är jag för tusan väldigt duktig.

För övrig fick jag med mig en telefon hem igår, som ska återlämnas idag, visar sig när hon kommer och hälsar på i "storstaden" (;
Nu ska jag bege mig mot stationen och den lilla bussen för att ta mig till skolan, 9-3 idag då!

Dagens inköp





Lite shopping efter praktiken, polo-tröja och neontrosor på Gina och röda jeans på Vero Moda, jag älskar rea

Dagens


Praktiken gick i full fart hela dagen. Snabbt som tusan. Prata med Carola på tåget in, massa häst blev det snack om. Så hästvakt är jag söndag - torsdag, lite bilder får vi hoppas på att det blir.

Ja, idag har man varit duktig och gjort lite läxa hemma, duktiga poäng till mig (;

Och nu blir det att krypa ner under täcket med älskling, myyys!

Strömsholmstävlingarna


Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6

Något av det bästa med att ha körkort är att jag kan ta mig i princip vart jag vill. Så år 2012 kommer jag att åka till Strömsholm under deras stora tävlingar i juli. Det har jag redan nu bestämt mig för, och så ska det förbli. Jag har varit där 2 ggr, första gången minns jag bara att det regnade och regnade hela dagen (; Andra gången var förra året då min trogna D60 fick följa med mig och ta väldigt fina bilder på terrängen.

Nästa år, då ska det bli mer än terräng, då ska jag se lag-finalerna! Och en massa annat roligt :D

Någon annan som planerar att åka till Strömsholm i juli 2012? :)

Praktik outfit



Uppe tidigt idag, älskling skjutsade hem mig innan han åkte till jobbet. Myskväll igår framför tv med honom, puss på det.
Nu är det dags för praktik, har inte haft det på 2 veckor, tiden går fort :)

Och detta är då kläderna jag har på mig, allt från Gina.

Sista lektionen

UF-företagande, nu kör vi!


Kör på bara

Livet är en fest, så sitt inte hemma och tråka.

För övrigt saknar jag hårfärgen på bilden, måste färga det snart. Hoppas på det iaf.

Sen har det inte hänt mycket i skolan, tråkigt, tråkigt och tråkigt. Fick iaf G- på naturkunskapsprovet, yes! Film på svenskan och göra klart redovisning på psykologin så man fick sluta tidigare. Joo, så är mitt liv.

Håller på med bilderna från i lördags oxå, alldeles snart klar. Förhoppningsvis klart inom 30 min. Sedan kommer älskling och det blir en myskväll. Kanske får fixa en bra film att kolla på.

PS. Hata skolan, skoltrött? Jao redan.

Högbo Ridklubb


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Fotade 2 klasser under lördagen, sedan åkte jag hem. Pga nervösa ponnysar, täckte ridklubben för alla ridhusfönster - min enda naturliga ljuskälla - som gjorde att bilderna bara blev suddiga och fula. Fotade en klass efter att de täckt men bestämde mig för att det inte var värt att sitta där och halvfrysa, så jag åkte hem. Valde då att inte fota under söndagen med, tyvärr, de har ett underbart ljus i ridhuset annars.

Packning pågår



Packar för fullt så jag hinner klart innan älskling kommer. Tävling i morgon bitti, Högbo Ridklubb har en regional dressyrtävling för ponny, spännande! Har aldrig sett så hög dressyrtävling, iaf för ponny (;

Och nu kom älskling in genom dörren så nu blir det middag! :D

Wiie

Coolt, sitter på en kompis iPhone och testar nya blogg.se appen. Funkar gör de allt! :D


Lite nytt på bloggen


Gamla headern
Tryck på F5 om det inte syns!

Vart ute och fotat lite nya bilder på mig själv, så nu har jag hunnit med att byta ut headern och lilla profilbilden i menyn. Känns lite bättre med höstigare tema nu när löven gulnat och ramlar av :)

Fixat och trixat


Nikon D300s + Nikkor 80-200/2,8

Har nu suttit i ett antal timmar med hemsidan, och nu är det äntligen klart! Inga större saker har hänt, men portfolion är helt utbytt med nya bilder, texter är uppdaterade och även headern, mm.

Så jag tycker ni kan kika in och säga vad ni tycker, något som jag ska ändra? Något som är fel?

---> www.SplachPhoto.webs.com <---

En mysig eftermiddag med älskling


Älskling hämtar upp mig hemma efter jobbet, snäll grabb! Min bebis fick följa med för en gångs skull och bilderna rasslade redan i bilen. Kanske att dom flesta är på sötnosen oxå... Höh.


Efter middagen, klädde man på sig och knallade ut. Försök till att fota solnedgång utan stativ, jaa. Det går inte alltid så bra, kan inte riktigt de dära jag (;



Sedan blev det garaget för hela slanten! 5 pers trängdes där inne, J lastade upp sin krockade bil, L slipade(?) på sin bil och älskling hjälpte pappa sin. Jag då? Fotade såklart (;

En god frukost, bra start på dagen



En hemmadag till, har fruktansvärt ont i kroppen, aj aj.
Har legat vid tvn hela förmiddagen, så kändes att något vettigt behövde göras oxå idag. Så ett sparkonto på Internetbanken har jag nu fixat, yes! Då kan jag inte göra av med pengarna (;
Har även städat igenom min garderob lite snabbt, inga nya fynd direkt, men lite gammalt fick åka ut. Så nu är den snygg och prydlig igen :)

I skrivandets stund vill jag till älskling, som jag för övrigt sov med i natt, men ändå. Får se om jag kan ta mig till han senare när han kommit hem. Nu ska jag kolla lite Ghost Whisperer tror jag allt (; Lnge sedan jag sist såg ett avsnitt!

Sköldpaddan Hasse



Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Vi måste ha den mest knäppa sköldpaddan någonsin. Springer runt i köket, fram och tillbaka längs med skåpen. Stannar upp när han hör ljudet från kameran, vänder och går åt motsatt håll. Haha knäppa padda (;
På tal om Hasse - ja han heter så - har vi faktiskt tänkt att göra hans hem lite större, okej mycket. I och med att han får större akvarium finns även tankar på att köpa en mini-Hasse. Mycket kul med liv här hemma, har för tusan aldrig haft djur tidigare och nu skaffar man sig sköldpaddor, haha!

Min arbetsplats




Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

En tråkig hemmadag

Man kan alltid låtsas som at man är superpigg, en dusch och försöka få på sig lite kläder. Mjukisbyxor och tröja gör så man känner sig sjuk fast man inte är de, jobbigt!

Och inte har det varit bättre med min fotoabstinenes idag inte, det är fruktansvärt jobbigt... Suttit och kollat igenom en massa bilder från året som ännu inte är slut. Mycket kul! :D
Mer har dagen inte erbjudit, en film - Jägarna - och försöka skriva ett CV. Det sistnämnda tror jag inte gick så bra... Haha. Men något måste jag försöka få ner på pappret, inte det lättaste får jag säga.

Försöker se om jag kan åka till praktiken i morgon eller ej, så musiken står på hög volym - som i resten av huset när man har 2 syskon - och dansar med lite. Inväntar sötnosen som ska komma senare, tror han vill bli sjuk? Varför besöker man annars en sjukling (;

Och ännu en gång skriver jag tråkiga inlägg utan bilder, men dom är slut på något sätt. Har inget att visa. Eller så är blogginspirationen på noll...

Som det kan va


Nikon D300s + Nikkor 80-200/2,8

Ibland älskar jag verkligen folk, speciellt dom som beställer bilder av mig. Skickar iväg mejl om att dom vill köpa si och så många bilder, jag skriver tillbaka och när dom får höra priset de ska betala så svarar dem inte längre, priset var alldeles för högt och att jag inte borde sälja bilder för de är inte så bra eller för dyrt.

Varför håller jag på med detta för? Man får bara skit om det inte passar ryttarna själva.
Lägga kameran på hyllan och satsa på något annat? Ja tack.

Haha!


Foto: Älskling, Nikon Coolpix s3100 "Lille blå"

Alltså, vad är det jag gör?!
Kul är det att kolla igenom lite bilder efter att älskling har hållt i lille blå, som han har döpt om den till. Av någon anledning tycker han den är mycket lättare än min D300s? Undra varför (;
Och på tal om min bebis, har knappt rört den de senaste dagarna. Snyft, jag har nu världens fotoabstinens. Men istället sitter jag här inne vid datorn och kollar ut genom fönstret och ser bara svart. Jippie...

Det visar sig om jag tar mig till skolan i morgon, skulle inte tro det, men man kan alltid hoppas. Om inte, då är det lite att göra på datorn, bilder, bilder och lite mera bilder. Kanske ska försöka mig på ett CV oxå? Lite extrajobb skulle inte sitta fel, och speciellt inte på det som jag funderar på. Visar sig i morgon om jag kommer upp ur sängen, kanske kan bli bra bloggning då oxå för den delen (;

Sjukling



Älska att man plockat fram vinterjackan - tagit mammas för den delen med - och att man
fryser ihjäl på skolan. Hej feber, förkylning och hosta! F*n... Det var juh inte länge sen
jag var sjuk sist.

Världens bästa



Vilken dag igår, fytusan vad jag vill ha tillbaka den och köra repeat om igen i några dagar framåt. Världens mysdag med älskling. Vakna tidigt, ligga och mysa i sängen, upp och äta frukost, halvsova på soffan med tvn. Och sedan bara rullade det på med mysigheter hela dagen. Huset får oss själva fick vi senare mot kvällen, blev ännu en natt med honom. Somnade ganska omgående när man la huvudet på kudden armen, som är min nya huvudkudde.

Upp tidigt i morse för att älskling skulle kunna skjutsa hem mig innan han åkte till jobbet, så en rejäl frukost har det blivit. Nu ska jag väl byta om till obekväma jeans. Mjukisbyxorna låter mer lockande...

Fyllechaffis (;

Fredagen blev vild, kanske blev lite mycket för min del. Hem kom vi iaf, efter väldigt lång tid. Hela
2 gator hade vi att gå... Ooops.
Gårdagen blev det lite party, själv var jag nykter. Köra älsklingens bil, kul kul (; Börjar ute i
 ingenstans, och fortsätter till nästa ingenstans, haha. Roliga fester det dära (;
Hemma 1.30 och slocknar i sängen, sovsällskap, yes!

Inga bilder blev det heller för den delen, usch måste skärpa mig. Får komma ihåg att ta med den
 in nästa gång, den gör inte mycket nytta i bilen (;


Fest hos Ellah



Tror att jag hade roligt igår... (;

Solnedgång kl 18.00...


Nikon Coolpix s3100

Sitter och pratar med älskling i telefonen, underbart! Efter en dag i skolan och att sluta 30 min tidigare skadar inte, lite samhäll med en arg mig som skriker lite, jao en vanlig dag (;
Inväntar älsklingen så blir det mat, och sen börja fixa sig till ikväll. Nu taggar vi!

Inte bra

Panik, packa så att jag har allt till skolan i morgon.
Tycker inte om mig själv när jag inte bloggar som jag borde, men jag hinner
tyvärr inte. Får hoppas att det blir bättre i morgon, men tveksamt då älskling
antagligen ska hem till mig .

Men nu tar jag och styr mot det gula huset, sova med älskling inatt igen :)

Attans bananer

Myskväll med älskling igår, tvmys och sockerkaka.
Nu gör jag mig i ordning för att åka till praktiken, och nej. Jag ska inte handla något... Typ.

Känslan



Foto: Jossan J | Jag och Giannino SJ, vinst LC Tierps RK, 10/5 -09

Känslan att stå där, längst fram med täcket på, allas blickar, den blå/gula rosetten och få känna djurets muskler arbeta. Helt obeskrivligt.

Känslan när en nära person som inte kan något om hästar säger - Jag ser hur mycket du saknar det. Det gör ont, fruktansvärt ont...

MSV B:4


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Alla bilder från söndagens MSV B:4 klass finns i arkivet.

---> www.SplachPhoto.webs.com <---

Gina Tricot

Mot praktiken!

MSV C:2


Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

MSV C:2 finns nu i arkivet på hemsidan, tyvärr uppdelad i 2 delar men så fick det bli. Enjoy! :)

---> www.SplachPhoto.webs.com <---

Skooooola



Tar mig till skolan, en lektion, film och sen bär det av mot Uppsala och Kick-Off
med alla andra UF-företagare. Fint de!

Dagens outfit och skola



Ganska ovärd dag i skolan, religionen var väl det som var kul. Massa diskussioner om olika ämnen, jao. Naturkunskap kan ta sig i baken, skittråkiga ämne. Sen blev det personlig försäljning och sluta. Håltimme är inget som gillas, så vi byter lite lektioner. Psykologin för min klass är flyttad till i morgon på vår superroliga håltimme. Jippie. Kolla lite film, easy!

Nu väntar jag på att datorn ska jobba klart med bilderna från igår, för över alla till hårddisken så att jag sedan kan börja arbeta med dom och få upp alla i arkivet. Spännande! Många som verkar vilja se lite bilder från dagen. Kanske att jag får skynda mig lite (;
I väntan på att datorn jobbar tänkte jag ta lite snabba bilder ute, måste uppdatera min header tror jag (;

Vilken söndag

Uppe med tuppen, köra köra köra till Uppsala. Sitta i ett kallt ridhus på en pall i ett hörn, myys.
2 500 bilder rikare, så jag har allt en massa och göra nu.

Lite bilkörande hemåt, hämta upp älskling, äta lite mat och duscha. Krypa ner i sängen och mysa tills man somnar.


Fredagen och lördagen i bilder


Vacker solnedgång från älsklingens fönster, mm! Synd på ledningarna som går rätt igenom bilden, annars underbar utsikt!


Bowling i Östhammar, disco. Mycket roligt! Det var jämt i toppen mellan syskonen, kul kul :) Själv slutade jag på en 3e plats av 4.


L får ett samtal från sin kille, vi tar bilen och kör mot honom. En krock med annan bil och på bilden byts det däck för att kunna köra den hem. Många konstiga blickar blev det från mötande bilar (; Ingen större skada skedd och ingen blev skadad, som tur var!


Älskling tog en pilsner till middagen så jag fick snällt sätta mig bakom ratten och köra oss hem mot mig. Trevligt! Väl hemma blev det brått för mig, för att sedan agera lite taxi åt 4 brudar med älsklingens bil. Snäll grabb jag har!

Läsarfråga


Alma
Ska du skaffa häst? Och visst har du scapa-schabrak den gamla kollektionen??


Svar: Jag har det röda scapa schabraket i från den gamla kollektionen, japp. Det är aldrig använt heller för den delen, iaf schabraket då jag köpte luvan begagnad.
Och på frågan om att skaffa häst säger jag helst pass på den just nu.


Uppland-Västmanlands Fältrittklubb


Nikon D300s + Sigma 70-300/4-5,6

Fotograf under UVFKs regionala dressyrtävling med div 2, lång dag :)

Tråkigt inlägg utan bilder

Igår blev det bowling för hela högen, 4 pers var vi som åkte och den yngsta av oss tog hem segern. Inte bra grabbar! En öl för 20 kr lyckades vi med och själv fick jag i mig en Smirnoff, gott gott.
Lite bilkörning i Östhammar blev det, sjunga med i de få låtar jag kunde och prata en väldans massa skit. En fin fredagkväll. Väl hemma däckade vi i soffan för att sedan ta oss upp i sängen och somna.

Vaknade ganska tidigt idag, men det är juh för mysigt att ligga kvar under täcket med älskling så vi gick nog inte upp förän halv 12 tror jag. Frukost på det och sedan lite segande. Mitt i vårt segande blev det till att ta bilen iväg mot en grusväg och J hade krockat med en bil. Ingen större skada skedd, som tur var.

Nu blir det snart middag och sedan har jag tur att bli hemskjutsad. Har lite att göra till i morgon då det är tävling som gäller :)

RSS 2.0