En nöjd Corona

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter två dagars tävling var Corona välförtjänt av en rullning i hagen. Som hon med nöje smutsade ner sig i. Måste säga att jag lyckades få in rätt ögonblick på min donna idag, hon kan vara bra snygg samtidigt som ful. Haha!
 
Resultat från tävlingen kommer snart! Även filmer från båda dagarna ska försöka laddas upp!

Resultat Björklinge RF

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Såhär kan man se ut under en ökad trav på framridningen! Sånt påskjut bakifrån att jag inte klarar av att sitta ner, så stigbyglarna far åt alla håll. Men övning ger färdighet!
 
LB:2 - 57.83%
En supernervös Linda satt på en nervös Corona och det resulterade i en liten pannkaksritt. Men då var det gjort! Corona gick ur formen många gånger och jag lyckades inte att hålla henne kvar. Men det var sjukt mycket bättre än min första tävling. Så nöjd men ändå inte.
 
LB:3 - 56,06%
Så mycket bättre! På framtidningen. Jag kunde rida Corona för jag var inte lika nervös till denna klass. Skönt det andå. Men nervositeten kom tillbaka när jag gick in i ridhuset och collecting ring. Så något hög i nacken blev hon. Men red ett bättre program och satsade mera i det mesta. Dessvärre syntes det inte riktigt i procenten på hur det kändes. Men men, inte alltid det är lätt och blir som man vill.
Framridningen var kanonbra! För då var jag inte nervös alls, faktiskt. Så vi tränade på ökningar och därav denna snygga bild. Corona vet hur man gör!

Björklinge RF

 
Nu ska jag sitta i bilen på väg mot Jälla och Björklinge RFs lokala dressyrtävling. Min hemmaklubb.
Vi ska rida en LB:2 och en LB:3. Håll tummarna för oss att detta går vägen!

Dagen innan

Nyss hemkommen från stallet. Allt är i sin ordning. Hoppas jag.
I morgon åker vi från stallet 9.30, första start kl 12.02.
 
Nervös var bara förnamnet.

Nya paket

 
Igår hämtade jag ut två paket, varav jag visste vad det var i ena. Benskydden som jag beställde förra veckan. Nu är alla 4 stycken skydd hemma och vi kommer vara så snygga i morgon!
Men i det andra paketet, vad var det i de? Ingen aning.'
 
Efter en massa funderingar kom jag på det. De gula benlindorna! Och nu blev en dressyroutfit komplett, underbart! Nu inväntas bara två paket till och så är det slutshoppat för denna månadslön. Har en lista som det mesta prickas av ifrån, och hittills så har jag bara köpt saker för att kunna pricka av. Så det känns skönt, annars blir det bara en massa inpulsköp. Fast det blir de ändå... Haha!

Med en grästuva

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Med frukosten hängandes i munnen säger Corona god morgon till sina kamrater i och vid hagen.
 

Dressyrträning 28/8

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Kvällens träning var mest dålig. Känslomässigt. Men hon såg bättre ut än vad det kändes sa alla. Corona var stark, fruktansvärt stark. Jag orkade inte hålla henne, hon bara tuffade på och körde sitt eget race. Jag fick kämpa nå grymt för att ens kunna sitta ner i sadeln. sedan ska hästen ridas i varje steg och ju mera jag red desto starkare blev hon.
 
Upplägget med träningen var framridning och "tävlingsbana!". Det är drssyrtävling på lördag och vi körde en genomgång på hur jag ska tänka och förbereda oss. Så red fram på utebanan, för att sedan gå in i ridhuset och rida igenom programmet. Men vi han inte ens halvvägs igenom programmet innan jag hoppade av hästen. Min tränare fick sitta upp och försöka lösgöra Corona och det var knappt att hon lyckades. Som hon i vnaliga fall gör på ca 5 sekunder. Alltså var det inte lättrider idag.
Men jag satt upp igen och försökte ännu en gång att rida igenom programmet. det blev lite lättare men fortfarande var känslan dålig. Vi tog oss igenom och det var något i alla fall.
 
Stina var även supergullig och filmade, men jag vet inte om jag vill visa något film. För som sagt, det kändes inge bra, Någon som vill se ändå?

Paket!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Tidigare i veckan hämtade jag ut ett paket, med efterlängtade små saker i. Paketet kom från Hästia.se och såklart var det fel i leveransen.
Jag har beställt två par Protextor benskydd och en gul Schochemöhle luva. Men när jag öppnar paketet ligger det bara ett par benskydd i och luvan. Så skickade iväg ett snabbt mejl och berättar detta till företaget och den ska skickas idag säger dom. Benskydden var tänkte att användas på lördagens dressyrtävling...
Jag hoppas att dom hinner komma kan man väl säga. Men luvan ska bara sys in i öronen lite så kommer den outfiten att få följa med på söndagens hopptävling. Så snyggt!

Motljus ♥

Nikon D300s + Tamron 70-2008/2,8

En trevlig tur

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Lite snygga outfitbilder blev det idag! För en gångs skull är jag med! Händet ju inte direkt så ofta annars.
Vi kände för grönt idag, gröna ridbyxor och pannband, för att sedan matcha med svart schabrak och benskydd. Fast kanske skulle jag haft de marinblå schabraket när jag hade blå jacka. Men ibland blir det missar!
 
Ridturen idag blev tillsammans med Angelika på Ebba. Trevligt att få sällskap! Vi skrittade iväg på en rund som kanske blev 40 minuter lång. Vet inte riktigt. Pratade en massa skit och planerar helgen. Det är dressyrtävling på lördag, LB:2 och LB:3 för att sedan åka iväg på hopptävling på söndagen och hoppa 90 cm och 1 m. Längtar!
 
I morgon är det även dressyrträning, och söta Stina håller i kameran så det blir nog både bilder och film!

Spring av dig damen!

 
Och jag trodde att rösterna var borta men ni får lyssna lite svagt även på dom. Typiskt.

Vackra morgon

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

I ridhuset

 
Väntar på att filmen ska bli klar, så ni får denna bild och så går jag och lägger mig.
Resten får ni i morgon!

Hoppträning 25/8

 
Igår var det hoppträning på schemat. Stina kunde inte följa med så varken bilder eller film blev det. Men det gjorde inget, det var mörkt när vi började och bäcksvart när vi var klara. En väldigt fin Corona satt jag på och det känns bra inför helgens tävling, då Stina kommer följa med! Wiie!
 

Morgonhälsning

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Corona hälsar sig välkommen på morgonen av sina hagkamrater och grannar.
Hon piper lite och sedan är maten viktigare.

Älskade stalletEfter en dag på jobbet, hem och betala räkningar, laga mat och diska. Gör jag mig nu förtjänt av stallet med mitt hjärta ♥

Det som inte hinns med första gången

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter en lugn dag på jobbet blev det hem och byta om för att direkt åka upp till stallet. Mockning och påfyllning av pellets stod på schemat. Fixade även med lite annat smått och gott. Vattnade boxen då den blivit så dammig och jag fick borsta av ett lager från Corona i morse innan jag red. 
 
Blev en massa prat och funderingar med stallkamraterna. Vet inte riktigt hur jag ska göra i höst, så jag har en lite plan på att utbilda mig till något inom häst. Vad får ni veta när jag bestämt mig och kommer åka. Spännande!

Barbackatur

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hade planerat allt dagen innan, men väl nu på morgonen blev det lite annat ändå. Sadeln fick hänga kvar i sadelkammaren och jag böt lite färg. Allt blir inte som man tänkt och planerat till en början!
 
Men jag hade en fin tjej! Mycket eftergiven och arbetsvillig. Och så kom galoppen. Då var det dags för race. Så jag fick hålla henne! Haha. Fick svårt att jobba henne korrekt, men efter lite mera trav så blev hon bättre igen. Ca 30 minuters arbete idag. Hoppträning i morgon!
 
Nu på morgonen var jag i stallet ca 5.20 och var då alltså helt själv. När jag åkte, ca 6.45 så var jag fortfarande själv. Undra om alla tar sovmorgon en söndag? Vad jag vet är det normalt...

Fix i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En snabbis till stallet direkt efter jobbet. Pysslade och fixade. Blötlagde mat, lindade upp en massa lindor, plockade fram grejer inför i morgon. Fyllde på fölmix, sopade stallgången och gjorde i ordning boxen för en övernattning med Corona.
 
Nu blir det middag och sedan åker jag upp igen för att ta in Corona.

Blåa boots och lite rött

 
Paniken i onsdags när det kom upp för mig att jag inte hade några boots. Och Corona skulle gå broddad på terrängträningen. Så det blev en tripp till Wollerts och Granngården i Tierp på torsdagsförmiddagen. På granngården inhandlades ett rött grimskaft och på Wollerts fick 4 st boots och en röd/svart grimma följa med ner i påsen.
 
Och tillbaka till bootsen, dom skulle inte vara blåa. Men när det inte finns några svarta och dom röda fanns inte i Coronas storlek så var det inte allt för mycket att välja på. Men det gick ju även det! Dom syns i detta inlägg, hur vår outfit såg ut i torsdags. Snygga blev vi ändå!
 
Grimman kommer att få hänga i mitt bås till Corona börjar gå i vinterhagen igen, för nu hänger grimman ute i ur och skur, som solsken och blir fint blöt som solblekt. Börjar se rätt skabbig ut fakiskt. Så denna får som sagt inte användas ännu!

Ännu en gång orange ♥


Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Och orange även idag, mycket orange denna vecka! Men idag hämtade jag ut detta snygga schabrak, även i dressyrmodell. Så nu kommer jag kunna matcha ännu en snygg outfit i dressyren! Mycket kul.
 
Ridningen blev inte så avancerad, hade tänkt att rida lite på en äng med slutade med att jag typ bara skrittade en sväng för att sedan galoppera på en åker och sedan rida hem igen. Mycket avancerat pass alltså. Eller inte.
 
Det kan inte alltid bli som man tänkt sig, så det finns både för och nackdelar med det. Corona får en vilodag i morgon och jag jobbar. Så de passar bra.

Terrängträning 21/8

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Vi hade så fruktansvärt kul igår, jag och min fina tjej. Och jag hade en sån tur att sambon kunde köra (älskar dig ♥) och att Stina följde med och fotade/filmade.
Det här var en erfarenhet rikare och någonting som vi ska fortsätta med. Att leka runt och ha skitkul tillsammans jag och min dam. För hon, hon hade kul! Och det kommer ni kunna se på filmen. Söta häst!
 
Det blev en mindre miss med att det bara fanns att köpa blåa boots, så vi fick göra om outfiten lite så att den passade ihop bättre. Haha. Men men, sånt som händer och vad gör man inte för att Corona ska slippa trampa sig på tårna?
 
Jag tycker att både bilderna och filmen visar hur roligt vi hade det, så känns inte nödvändigt att skriva världens text om träningen.
 

Charmigt ful

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Hon vet hur man blir snygg på bild min dam. Alltså... Haha.
Var uppe tidigt i morse för att ta mig till stallet och utsläpp av Corona. Morgonfodrade även Flipi och Diana. Sedan blev det mockning, sopa stallgången, städa bås, tvätta benskydd och prata med A-C.
Hem, hämta plånbok som jag såklart glömde för att åka ner och tanka bil, för att sist ta mig till farmor och lämna tillbaka bilen och sitta där och prata en massa.
 
Alltså en väldigt trevlig början på denna dag!
 
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka en snabbis till Tierp, igen. Sedan blir det eventuellt dressyrträning, annars rider jag lite lätt på en åker i dressyrsadeln. Tagga dressyrtävling nästa helg... Ska nog försöka hinna med att handla lite mat och knåpa ihop en snabb smörgåstårta. Ja, denna dag har att erbjuda en hel del!

Underbara fina!Mera info, bilder och film kommer i morgon!

Kingsland Winter -14

Denna snygga kabelstickade mössa i begie gillade jag starkt, till och med kronan var snygg på den!
Ett måste till min vintergarderob!
 
 
Förstå vad varmt och gosigt det ska bli med denna goding?!
Supersnygg och antagligen supervarm! Jag hade absolut inte klagat på att ha denna i stallet en kall vinterdag med -25 grader.
 
Och dessa då, finner inga ord. Så snygga ridbyxor. Ett par helskodda får gärna komma flygandes till mig!
 

Positiva häst!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Orange ♥
Corona var superfin att rida idag. Kände att vi inte skulle hålla till på varken ridbanan eller ridhuset så vi skrittade iväg till en liten åker och gjorde vårat pass där idag. Mycket fin som släppte redan i skritten, lite hög och dålig aktivitet i traven för att sedan gå in i en galopp som var taktmässig och rund. Efter massor med övergångar där formen skulle bevaras och tempoväxlingar som hon gjorde kanonbra!
 
Avslutade med att galoppera på en åker som är kanske 1 km lång(?) och låta henne rulla på. Ökade lite och ökade lite till. Så häftigt! Hon bjöd på bra framåt och ville bara gasa hela tiden. Men det stod en grupp människor längs vägen som Corona trodde skulle anfalla henne. Så nästan en tvärnit. Haha!
Vände och galopperade tillbaka för att sedan skritta till stallet igen. Mycket fin häst! Känns bra inför terrängen i morgon.

Orange ♥

 
Måste säga att jag älskar orange. Så snyggt! Stort plus att min häst passar utmärkt i det med!
Så nu klär jag mig i min snygga outfit, nya blingade ridbyxorna och tar mig ut till stallet.
Ett ridpass på en åker är tanken idag.

Tidig morgon i stallet

 
Nu har jag precis kommit hem från stallet, har hunnit med att släppa ut Corona i hagen och mockat boxen.
Så jag gör mig i ordning för lite jobb, mellan 7.30-14!
 
 

Ridning i ridhuset

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Känslan när man kommer till stallet och planerar att rida ut. För att sedan när man sadlat klart så regnar det ute. Kul. Men men, in i ridhuset och trimma lite då! Ställde upp en minioxer med bommar före och efter. Som på hoppträningen förra veckan. Fast det då bara var bommar före.
 
Hon kändes superfin vid framridningen, stadig form, tempoväxlingar, övergångar och sidvärtsrörelser. Mycket fin! Efter galoppen kändes bra var det då dags att hoppa det lilla hindret. Och Corona lägger på en nit. Nehe tänkte jag och tar till ett dressyrspö. Andra gången hoppar hon, men med hjälp av spöt. Sedan hoppade hon det ett par gånger till och då för endast skänkel. Duktig tjej!
 
Sedan blev det lite dressyrtrim. Öppnor, slutor, rakställd, flytta bakdel och ännu mera tempoväxlingar och övergångar. Mycket fin tjej på slutet!
 
Och här kommer en kort film när jag rider på slutet i galopp.
 

Bloppis

 
Svart slät graman. stl full. 150 kr inkl frakt.
 
 
Svart träns med vita dekorsömmar, stl full. 250 kr inkl frakt.
 
 
EC Hand, använda 2 ggr. Svarta. Mycket fint skick! 250 kr inkl frakt.
 
 
BR schabrak i fin vinröd färg och beige kantband. Stl full. Använt men i fint skick. 200 kr inkl frakt.
 
 
Häftiga gula benlindor, elastiska. Stl full. Använda men i fint skick. 150 kr inkl frakt.

Erica och Corona

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag var det Erica som satt på min häst. Då min rygg fortfarande skriker av smärta så kände jag att det var tryggast så för min egen del. Hon rider även i morgon som det låter.
Jag började med att longera Corona, då hon vilat i tre dagar och brukar då inte kunna hålla sig på marken så kändes det säkrast för Erica. Och Corona gjorde vad? Jo ingenting. Hon lydde minsta vink och galopeprade nästan på stället utan anledning. Fin, japp. Men knasig. Haha.
 
Sedan var hon otroligt fin även vid ridningen, så det kändes skönt. Då behöver jag inte oroa mig när jag sitter upp senare i veckan. Jag tackar och bockar till Erica som vill sitta upp på min häst och rida när jag inte är fullt återställd efter avramlingen.

Hemma!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Äntligen hemma! Alltså från jobbet, och det var inte så äntligen då dagen har gått fort.Har ätit lite vaniljkvarg med honungsflingor och rensat blåbär för att nu styra cykeln mot stallet.
Ikväll blir det nog bakning, får se vad jag hittar på för roligt recept med alla dessa blåbär!

Amerikansk Miniatyrhästshow

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Klädesombyte

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Har hunnit upp till stallet nu på morgonen och byta täcke på Corona. Så nu blev det ett halstäcke, och det ska regna hela dagen så vitt jag har sett. Nu blir hon inte blöt!
 
Dirket efter att jag slutat jobba kl 14, så kommer jag ta mig upp till stallet för att göra Corona i ordning, det blir först longering och sedan kommer Erica att rida henne. Allt för att avlasta min rygg så att jag inte ska behöva rida alla veckans dagar. Jag har sådan tur att jag har folk i stallet som vill hjälpa mig såna här dagar. Tack för det!

Byte av hage

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Corona har idag visat vem det är som bestämmer. Eller i alla fall försökt, från andra sidan staketet.
Tog in Corona för att borsta och mysa lite i stallet, det var ju sista vilodagen idag. I morgon blir det ridning igen. Körde ner två dunkar med vatten när Corona skulle ner till hagen igen. Pratade med Sussie och så blev det att byta hage, då våran är så nerbetad nu. Så in med Corona i nya hagen, försöka få tag i Svarten och sist kommer Kalle traskande mot en och vill också med. Flyttade över vattenhinkarna och stod och fyllde dom med dunkar när jag insåg att det finns vatten nerdraget till denna hage. Jippie...
 
Men min tjej var så fin! Jag var dum och tog inte med mig kameran ner direkt, utan den låg kvar i stallet. Så fick springa iväg och hämta den sen och ta dessa bilder som ni kan se nu.

Hjärtat ♥

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

På bete och blir rund

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Tidig morgon för min del, uppe vid stallet kl 07.00, för att släppa ut Corona i hagen. Mycket glad dam!
Sedan upp till stallet igen och mockade boxen, på en gång. Så är det gjort och jag slipper tänka på när jag ska ha tid för det. Pysslade och fixade lite, tog bilder på Corona, funderade och sedan åkte jag hem igen.
 
Nu ska jag upp en sväng till och titta till henne och att hästarna har vatten i hagen. För vi är på väg vidare för kräftskiva, och Corona har sin vilohelg så det blir mat, mat och mat för henne idag. I form av gräs såklart. I morgon kanske vi tar oss en promenad, men det är den träningen hon får en sån här helg.

Show i Lövstabruk

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Här kommer lite bilder, som jag lite snabbt har hunnit kolla igenom och som jag tycker ser rätt bra ut för att visas. Haha. Okej, vissa vär nog rätt bra för att visas. Lite stolt faktiskt!
Idag var jag och sambon till Lövstabruk där det var show med Amerikanska Miniatyrhästar, så gudomligt söta! Jag vill ha en själv.
 
Och det kommer komma flera bilder från denna dag, jag har inte hunnit gå igenom alla bilderna och jag är redan på väg bort igen. Så dessa bilder valde jag lite snabbt bara! Så det finns någ flera godbitar till bilder kvar!

Ut på äventyrSitter i bilen som styr mot Lövstabruk, ska kolla in amerikanska miniatyrhöstar och annat roligt. Kameran är såklart med!

Massage och nattning

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Corona står nu (en timme sedan) nöjt och äter sitt natthö. Hon har blivit masserad av bästa Emelie! Så nu är hon genomgådd och fräsch i kroppen igen. Har fått llite övningar som ska göras så ofta jag kan och hinner.
 
Men hon var mycket bättre än sist, och det känns bra. Reaktionsförmågan är något bättre men man vill ha ännmu mera. Och då är det bakbenen vi pratar om. Men ryggen är också en bit som ska stärkas ännu mera och så ska vi göra henne mer rörlig från svansrot till öron. Spännande!

Nya snygga ridbyxor

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu är dom här, så snygga! Mycket snyggare än vad jag trodde. Så jag klagar absolut inte!
Ett par gråa helskodda ridbyxor har nu hittat tillbaka till min garderob efter att dom andra gick sönder i skoningen. Så nu hoppas jag att dessa håller bättre. Kanske blir att inviga dom redan på måndag, för i helgen har Corona vila. Den orangea outfiten, mmh! Ska bara sy in luvan ännu lite till så kommer den snart att sitta som en smäck!

SjukanSitter på akuten och väntar på min tur. Träffa läkare som ska bestämma om en röntgen behövs för min rygg. Jag håller tummarna på att de går fort...

Början på en dag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Frukost framför tvn, och nu kryper jag ner under filten.
Idag bjuder dagen på att försöka få tag i sjukhuset för koll av ryggen.
Corona vilar idag, och resten av helgen, ikväll blir det massage för hennes del.

Ett kortare pass

Nikon D300s + nikkor 35mm/1,8
 
Tanken var inte alls att rida denna dag, men kom fram till att ryggen ska testas och se hur mycket stryk den kan få. Ungefär. Så på med träns och schabrak och upp barbacka. Skrittade länge innan det blev lite trav. Men traven var jobbigaste att sitta i med ryggen, så blev många avsaktningar. Efter en stund blev det även lite galopp för att bara gå igenom alla gångarter. Och så skrittjobbade vi lite till för att sedan avsluta. Kanske red i 20-30 minuter max.
 
Täcket åker på i natt med, ska komma in regn, men lite. Säger väderprognoserna i alla fall. Men jag blir hemma i morgon med och ska försöka få tag i sjukhuset. Så om det regnar myckt kan jag ta mig upp på morgonen och ta in henne.

Tutti-frutti muffins

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Efter att ha legat framför tvn en längre stund denna dag kände jag för att stå upp. Även om ryggen inte var allt för glad över det beslutet. Men lite tutti-frutti muffins med mango och lime blev det. Gotti!

Film från hoppträningen 11/8 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Här kommer filmen från hoppträningen i måndags. Och såklart visas allt så även min avramling visas!
Hoppas ni gillar det!

Dom klagar inte på betet direkt

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

En sån där dag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Raggsockor, mjukisbyxor, Höökskatalogen och en Alvedon.
Så nu ska jag krypa upp framför tvn och göra ingenting.
Jobbet får vänta till en annan dag.

Min vackra flicka ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 + Tamron 70-200/2,8
 
Med min onda kropp och Coronas energi så gick det inte ihop sig med ett ridpass , även om tanken var det. Så idag blev det inspänd och gå på lina. Hon var inte allt för missnöjd med det min fina tjej. Galopp var kul sa hon!
 
Jag filmade även lite, men den var så skakig så struntar i att lägga upp den. Men ska börja på att fixa med filmen från hoppträningen nu täntke jag.

Hööks katalogen

 
Äntligen har även jag fått Hööks katalogen! Men det tog bra lång tid...
Så nu har jag hunnit kolla igenom den lite mera ordentligt och hittat dessa godingar som jag verkligen gillar från denna katalog. Fleecetröjan ser supermysig och gó ut att ha i stallet denna vinter. Nya snygga pannband hade inte suttit fel, båda dessa är rysligt fina!
Ett par ridstrumpor i spets är väldigt läckert! Speciellt på tävling.
Ett dressyrschabrak behövs, och lila är verkligen min färg på vintern. Så detta snygga skulle sitta fint in i Coronas schabrakgarderob!
 
Någoot speciellt som ni själva skulle vilja ha? Har ni kanske skrivit ett inlägg om era favoriter?
Länka gärna bland kommentarerna!

Aj aj!

 
Igår upptäckte killen min detta fina blåmärke på mitt högra ben, precis ovanför knät och på insidan av låret. Mysigt tyckte jag! Då var det inte så konstigt att jag hade ont i benen igår på jobbet. Kändes som att dom skulle ge vika vissa gånger. Men det kanske var trötthet med, jag vet inte riktigt.
 
Ont gör det och jag kan inte vrida benet, utan måste ha det rakt hela tiden. Men men, det är nog snart över. idag blir det rida ändå!

Gosstund har guld i munMycket mobilbilder, men det är inte lätt att få till med kameran jämt.
Idag har jag och Corona gått en powerwalk. C var mindre imponerad av mitt påhitt och tyckte att hon kunde sacka eller trava. Men till slut höll hon min takt och trampade på bra. Fina hästen!
Sedan blev det gos och ut i hagen igen. Så mera avancerat än detta blev det inte idag då jag slutade jobba 20.15 i stället för 18.

Hoppträning 11/8 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Lite bättre bilder från hoppträningen igår, än den där jag ramlar av (;
Jag ska försöka klippa ihop filmen  ikväll, så ni kan beskåda den i morgon.
Men bara om jag hinner.
Nu styr cykeln mot stallet!

Aug. 12, 2014En nöjd Corona som fått komma ut i hagen i morse. Hon stod inne i natt pga att hon var så svettig efter träningen igår.

Premiär för avtrillning

Bild tagen ur film
 
Ikväll har jag ramlat av Corona för första gången.
Alltså allra första gången.
Så nu är premiären gjord.
 
Hoppträningen började bra, men när två fjuttiga bommar hamnar på marken framför ett hinder, då börjar Corona fjanta och gav sig inte. Så en arg Linda red en bana på slutet och hoppade även kombinationen.
Stina var supergullig och både filma och fota, så mera får ni i morgon.

Taggar hoppträning!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Gårdagens ridning var bra, hon kändes otroligt fin, så jag hoppas att det håller i sig till idag.
Vi var även blåa och gröna, mycket snyggt! Hade även gramanen mellan frambenen och det blev stor skillnad på hur jag kunde rakrikta henne. Red på en äng och hon trampade på bra. gjorde övningarna väldigt bra, stor skillnad det har blivit på mitt hjärta ♥
 
Nu taggar jag om till hoppträning ikväll. Bästa Stina kommer att följa med för att fota, ska försöka få henne att filma något med.

Dressyrträning

Vet inte om jag är nöjd eller inte med träningen idag. Kluven.

Dessa äckliga ägg...

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Detta har jag hittat på Corona, i princip varje dag den senaste veckan. Usch och fy, för dom. Får sitta länge och skrapa innan alla är borta. Och så petig som jag är så ska alla bort innan jag känner mig klar.
Det ända som jag vet funkar bäst är ryktsten, någon som hört att annat är bättre?
Det funkar men tar lite tid. Naglarna är ju ingen höjdare då mina just nu är typ, obefintliga..
 
I alla fall så måste dom tas bort, för gör man inte det så kläcks äggen till slut och det är inte bra om hästarna får i sig dom. En annan i stallet berättade att dom som borrar sig in i hästarnas tunga och gör som gångar där. Fortsätter sedan till tandköttet för att sist hamna i magen och det kan ta lång tid innan det upptäcks. Och detta ska såklart inte hända min älskling så jag skrapar varje dag...

Vitt till en solbrun kropp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Inte för att jag är så brun, men det är sjukt snyggt till vita kläder! Så idag bär jag vitt när det blir middag hos mamma. Det är en byxdress som köpt hos Nelly. Mycket snygg!
För övrigt har jag idag bokat klipptid, så om en månad kommer minst en decimeter att försvinna av mitt alldeles för långa hår. Och det kommer att färgas, tillbaka till det som jag trivs bäst i. Skönt!
 
Men nu ska jag cykla iväg, hörs hej!

Snyggaste outfiten!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ååh, vad jag älskar denna otroligt snygga outfit. Det är min barbackaoutfit. Schabrak att sitta på, - jag rider allt som oftast i shorts sånna här dagar - och sedan hackamore och en stor flughuva som täcker hela ansiktet.
Och såklart ska man rida lite lätt i samhället - där det är som minst flugor - för att visa upp sig lite extra och så att folk kan vissla efter en. Haha. Jag skrattar lika mycket varje gång vi ska skritta och ser ut såhär. Och det är nog inte bara jag som gör det. Är vi inte snygga?!

Från HorseMeUp.se

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det som låg i paketet från HorseMeUp var då detta. Ett par nya ridhandskar från Roeckl då mina är det stora hål i, och ett vattentätt rug liner till flugtäcket, om det blir skurar under en dag och det inte behövs regntäcke. Superbra!

Leta längre bak i arkivet

Tidigare i veckan fick jag en bildbeställning av en privatperson som ville köpa en bild från 2009. Hon visade bilden i mejlet som hon vill köpa, för hon hade inte kunnat hitta bilden i mitt arkiv på hemsidan. Spännande tänkte jag och sätter igång hårddisken och börjar leta. Hittar på bilden till slut och kan svara tillbaka,
 
Men det jag började fundera över var hur hon hade hittat bilden, då den är tagen från min förra blogg. Och hur hon lyckats hitta min mejladress. Så jag provade att googla mitt namn, och gissa vad som kom fram.
 
 
Det var faktiskt mycket roligt att se att både min blogg och foto är något som folk söker på. Just när det gäller mitt namn! Faktiskt positivt överraskad måste jag säga. Kul!

Snyggast, bäst och svettigast!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett svettigt pass i ridhuset blev det, och kanske inte allt för genomtänkt att vara inomhus denna dag. Fast det har ju regnat hela förmiddagen så trodde att det skulle vara lite svalare där inne än det var. Sånt man lär sig av!
 
Jag gjorde inget avancerat, la ut två bommar på medelinjen med 21 meter i mellan. Alltså sju rätt normala galoppsprång. Hade en kortare framridning då det var så varmt där inne, så la mycket fokus på att hon skulle lyssna både på gasen och bromsen dirket. Väl i galoppen var det hon började slappna av lite. Kom djupare och sökte sig mera neråt. Men såklart när vi började att ta bommarna så taggar hon till ordentligt.
 
Red på normala sju galoppsprång ett par gånger innan jag började att korta och länga. Så jag gjorde varannan. Började med att korta, och vi fick in som mest 10 galoppsprång och sedan blev det länga direkt efter. Och där fick vi nog in fem som minst. Men då var det ingen racergalopp utan bara att länga steget men bibehålla hyffsad form. Och efter den ökade så kortade vi ner igen och körde på nio språng. Höll på så ett par gånger innan jag gick in på en åtta över en av bommarna och böt galopp över bommen. Det var aningen svårare så där fick vi kämpa ett tag men vi fick till bra och snygga byten mot slutet. Så när hon hade gjort några snygga åttor så travade jag av. Hoppade av och slängde upp bommarna och gick raka vägen ut i solljuset för att skritta av ute i blåsten.

Knep och knåp

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag har det varit pysselverkstad hemma hos mig. Fast jag igentligen behöver städa... Men man kan inte hinna med allt på samma dag!
I alla fall så har jag börjat med att måla nagellack på ett armband, för att sedan limma tillbaka stenarna på nummerlappen. Såklart ramlade dom bort från senaste tävlingen. Sist ritade, klistrade och klippte jag en massa. Jag tycker att alla dessa IKEA-kassar är rätt tråkiga så jag syr fast Coronas namn på alla påsarna. Har några stycken i stallet redan men det ska bli flera då jag ofta använder påsarna.
 
Så jag börjar med att rita av nament på ett tyg, för att sedan klippa ut texten och sedan måla det på påsen. Sist gör jag så att det sys fast för hand. Annars ramlar texten bort efter lite våld i stallet med de stackars påsarna. Snyggare och roligare blir det i stallet med namnet fastsytt än med spritpenna!

Rött i regnet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Runt nio tiden i morse började det att dugga lite utanför fönstret. Skönt tänkte jag! Både för hästarna och växtligheten som för skogsbranden. Börjar då göra mig i ordning för att ta mig till stallet, Corona stod med flugtcket på ute. Men innan jag hinner upp så börjar det vräka ner. Sringer ut och hämtar in Corona och dra av henne täcket.
 
Jag började att mocka och fixa i stallet medan Corona torkade. Regnet avtog och slutade helt. Efter allt pyssel så var jag redo att ta ut Corona igen. Velade länge om det skulle bli regntäcke eller på med flugtäcket igen. Och i skrivandets stund är jag glad för regntäcket. För jag hinner bara släppa ut Corona så öppnar sig himlen igen. Och denna gång värre. Knappt att jag kunde köra hem för jag knappt såg något.
 
Men det avtog det med efter ett tag så just nu är det lite duggregn bara. Och jag sitter inne och pysslar en massa!

When I sleep, I dream about you

 
Känslan att vakna till en ledig torsdag!

Grönt och P&R

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagens outfit blev grön, men i alla olika nyanser av samma färg. Att det ska vara så svårt att hitta allt i rött nyans?! Men men...
 
I alla fall så skrittade vi ut med Frida och Covitha, en lite längre runda så vi satt väl till häst i ca en timme skulle jag tro. Men har inte riktigt koll.Jag provade även på att göra halt och rygga, för i morgon. Då kanske jag ska åka på en pay and ride och rida LB:1 och LA:1. Är väl lite sådär hysteriskt nervös och vet inte riktigt vad jag ger mig in på. Men det är inte spikat ännu då jag inte får något svar från stallet jag ska till... Ska ringa i morgon och hoppas på svar!

Paket, getingar och handla

 
Jag har hunnit med att jobba "över" 3 timmar då ingen vissta när jag skulle sluta. Men men, cash is king!
Pojken kommer ner till ICA och det blev en handling innan jag cyklade hem. Kände av röklukten så vinden måste ha vänt från skogsbranden... Hoppas att den inte rör sig hitåt och att den har börjat släckas!
 
Hem och packa upp alla vaor, ser att jag fått paket, som jag väntat på i snart en månad, så det var väl på tiden. Det som finns i får ni se i morgon tror jag. Det ska i alla fall fotas ikväll. Har precis ätit pannkakor och nu blir det till att diska innan stallet och en skrittur på mitt hjärta.

Planerade tävlingar

Foto: Bella | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Har funderat ett tag på hur det ser ut med tävlingar i höst. Och har kommit fram till detta i skrivandes stund.
 
(7 augusti - Uppsala PK, LB:1 & LA:1)
16 augusti
  - Tierps RK, 1 m
30 augusti - Björklinge RF, LB:2 & LB:3
31 augusti - Håbo RK, 90 cm & 1 m
 
13-14 september - Träningsläger
21 september - Tierps RK, 90 cm & 1 m
 
5 oktober - Lurbo RK, 90 cm & 1 m
12 oktober - Jälla HSF, vet ej klasser
19 oktober - Högbo RK, 90 cm & 1 m
 
9 november - Lurbo RK, 90 cm & 1 m
 
Som ni ser är det rätt många tävlingar, och som alltid är inte allt bestämt heller. I augusti har jag inte anmält till Björklinge då den inte är ute ännu, men annars är augusti och september redan spikat och anmält.
Resterande av månaderna får vi se hur det blir. Allt beror på resultat och dagsform. Vet inte om det blir exakt dom klasserna heller, hade gärna velat starta 110 innan årets slut men heller inget jag kan garantera. Annars får det bli nästa års mål. Så det är mycket som ska klaffa och funka innan man väl åker iväg på en tävling. Så jag håller tummarna!
 
PS. Jag har lagt in både dressyr och hoppning i höstens planering, den 12e på Jälla är en dressyr...

Dressyrträning 5/8

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Blev inga bilder idag. Bara för att Corona gick som en gud!
Hon var så fin! Min fina prinsessa. Travade fram länge för att vekrkligen hitta takten, känslan och få henne följsam och låg. När vi travat klart kommer Angelika in för att ställa sig i mitten. Jag galopperade lite, lät henne rulla på framåt och få ner nacke och nos. När vi galopperat en stund gör vi en övergång till trav och styr upp den gångarten först.
 
Nedsittning och skänkelvikningar stod på schemat. Började lite ringrostigt men avslutade med superfina med en kort tvärning och med power. Fortsatte till galoppen och där var det enkla byten som skulle tränas. Gjorde otroligt många byten och till en början var det hyffsat, sedan blev det katastrof till att avslutas medmjuka övergångar och en lite smått bråkig Corona som tog galoppfattningarna med lite tjurighet. Men hon gav sig, så otroligt skönt.
 
Detta pass hade jag nästan velat ha filmat, eller åtminstonde på bild! Men men, allt kan inte uppfyllas här i livet. Så nu taggar jag om för Pay and Ride på torsdag och ännu en dressyrträning på lördag. Taggad!

Mot stallet!

 
Gör mig redo för en dressyrträning!
Gult blir kvällens outfit och jag hoppas kunna hitta någon som vill ta en bild.
 
 

En djungel av täcken

 
Mitt i den varmaste sommaren, så sitter jag och kollar vintertäcken. Mer eller mindre normalt, kan man väl säga.
Jag har spanat in Horsewears olika täcken och försöker göra för och nackdelar med alla. Och det slutar med att de flesta täckena är för dyra. Tråkigt.
Men ett vintertäcke med minst 350 gram, tillhörande hals och kompitabel med liner systemet, ska in i Coronas garderob innan vintern är här. Frågan är som sagt vilken?
 
Har kollat på Rambos tre olika varianter, Vari-layer, Supreme och all-in-one. Men det pekar ändå mot Amigos bravo täcke då det är så stor prisskillnad på alla täckena. Men Amigo täcket finns bara i helst svart och den färgen har jag redan på mitt mediumtäcke...
 
Och då vill ni säkert veta varför jag inte vill köpa ett till svart täcke. Jo det är så att jag står i ett stort kollektivstall med 15 hästar i, alltså 15 olika personer som ska täcka av och på i vinter. Och har man då olika färger på täckena är det lättare att skriva på Coronas boxtavla att hon ska ha det gröna, blåa, svarta, röda osv täcket istället för att skriva. Byt det svarta till det svarta. Så för att underlätta för andra i stallet vill jag gärna ha olika färger på alla täckena. Och så vill jag alltid ha roliga färger då det livar upp det trista vintermörkret!
 
Jag vill köpa Rambo Supreme, men det är priset som avgör om det blir de i slutändan. Jag hoppas på bra löner framöver!

Skogsbranden i Sala

 
Jag läser om branden i Sala, som sprider sig och blir allt större. Igår vid middagstid var den uppe i 1 mil x 1 mil stor. Den är gigantisk och har gjort sådan stor förödelse. Boende på Åland har känt av röklukten.
 
Men det stora är, att jag fortsätter att läsa på min fb hur folk gör allt för att hjälpa. Det är många människor, hästar, kor och andra djur som ska evakueras från sina hem och hitta tillfälliga. Jag läser om människor som väljer att åka och hämta djuren själva med sina egna hästtransporter. Om hur människor låter andras djur stå i deras boxar, beta från deras hagar, allt för att hjälpa. Det är underbart att se!
 
Men när Aros Hotell i Västerås erbjuder 30 dubbelrum för de evakuerade, helt gratis. Så blir jag faktiskt rörd av Sverige. Det finns mänsklighet kvar som faktiskt bryr sig. Fortsätt kämpa!
 
Och även jag har känt av röklukten, som har ca 10 mil till Sala. Så jag hoppas och håller alla tummar på att det snart kan börja regna så att detta ska få ett stopp. Och att alla människor och djur klarar av detta med hälsan i behåll.

Dressyrat på ängen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Blev en kortare ridtur även idag, flugorna var på oss även idag. Men red på ett öppet fält så vi klarade oss lite bättre i alla fall. Gjorde mest basic övningar, korta och länga steget, skänkelvikningar, övergångar och någon enstaka halt från trav. Alltså mycket simpelt och enkelt. Men för att hålla reda på henne och hitta hennes egna balans. Hon var en hel del hänig i framdelen till en brörjan som släppte allt mer efter passets gång. När jag travade av var hon kanonfin och slappnade av riktigt fint!
 
Och nu har jag varit dålig på att ta bilder på våra outfits, så ska försöka att skärpa mig ang det. Så börjar redan i morgon med att ta nya snygga bilder! Plus att det är dressyrträning i morgon, jippie!

En ny almanacka

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag kom min nya almanacka hem, så snygg och personlig. Min älskade Corona på bilderna och allt är designat efter hur jag vill ha den. Med röd snodd, mitt namn i och en text på förstasidan. En text som säger åt mig att fortsätta blicka framåt, fortsätt att träna för tränar du inte, kommer du heller inte att vinna.
 
Min alldeles egna personliga almanacka.

En liten frågan

Är det något speciellt som ni läsare vill att jag skriver om?
Då jag gör rätt många tidsinställda inlägg under tiden jag är på jobbet, som är fem dagar i veckan, så har jag inte alltid idéer till alla inlägg. Så är det något speciellt nu vill att jag skriver om så hojta till i detta inlägg!
 
Kanske...
- Mina outfits
- Viss utrustning
- Saker jag vill köpa
- Outfits som jag vill ha
- Om Corona
- Eller andra saker i mitt liv
 
Så bomba inlägget med saker ni vill att jag tar upp.
Om ni vill att jag ska ge min åsikt i något speciellt ämna så skriv det!

Dödade av flugorna

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vi försökte, men flugorna tog kål på oss. Stackars min kära häst som sällan klagar, hon gjorde det idag. Det var flugor överallt. Inte ens jag kunde koncentrera mig och slängde med armarna runt huvudet hela tiden. Så det blev ett kort pass på ca 30 min innan vi gav upp och tog oss hemåt igen. Synd för Corona började bli väldigt fin innan jag slutade.
 
Och idag var vi röda, snyggt! Jag hade röd t-shirt och mina röda Tretorn med ett par jeansridbyxor. Najs najs!

En fredagkväll i Öregrund

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Utvärdering flugtäcke

Horseware Rambo Fly Buster Vamoose

  • Silkesfodrad i man och bogpartiet för att motverka skav
  • Extra tåligt material som även är mjukt
  • Ventilerande
  • Fast hals ingår
  • Tre raka maggjordar och två spännen i bogen.

  • Kompitabel med Horsewear Waterproof Fly Rug liner

Detta täcke köptes in i våras och Corona har nu haft det i ca en månad, och jag är mer än nöjd!
Hon har haft det nästan konstant mot mygg, bromsar och knott. Och inget av dom har biti igenom täcket en enda gång. Sedan att det har Vamoose som är en teknik som görs på konstgjord väg och binds in i tyget och liknar ett insektsdödande medel.
Det är en stor svanslapp och långa ben på täcket så att det inte kommer in några flugfän underifrån och skyddar ännu mera. Det är silkesfodrat vid bogen och vid manen så jag har inte sett ett enda skav efter täcket. Vilket är det största plusset från min sida. Faktiskt kan jag inte komma på en enda dålig egenskap med täcket.

Det kostar lite mera men är helt klart värt pengarna!

Pris: 1 399 kr och finns HÄR.


Nikon D300s + Nikkor 35/1,8


Grönt i remontnosgrimma

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagens ridpass var ett sånt pass där jag inte ville sluta rida. Hade kunnat rida i timmar kändes det som, så fin var hon! Men det blev ett kort men intensivt pass på ridbanan. I gröna ridbyxor, pannband och ett marinblått schabrak. Najs!

Ett paket från Horze

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår hämtades ett paket ut efter jobbet, det var ett litet brunt paket men innehållet var desto större.
För i låg det en ny supersnygg tävlingstopp med bling och spets, galet snygg! Även en marinblå tjocktröja med hög krage och sist ett armband med silvriga stenar. Nu kommer jag glänsa ännu lite till på tävlingsplatsen och hemma i stallet!

RSS 2.0