Väntar ett tag

Nu är det så att det blir dåligt med inlägg några dagar framöver. Jag och sambon håller på att flytta, hästen ska skötas och så jobbar jag nätter på det. Vilket resulterar i sömnbrist och lite smått stress. Men allt går, bara man vill.

En korg för ordning och reda

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
För ett tag sedan så var jag på IKEA och köpte lite smått och gott, då fick denna svarta korg följa med mig hem. Och nu står den i sadelkammaren. Den är fullproppad med allt från läderprodukter till flugmedel och broddverktyg. Saker som man vill ha i värmen i sadelkammaren och saker som lätt kommer bort. Men även att de ska vara lätt att hämta.
 
Det ska bara fixas en snygg namnskylt på den. Men har inte bestämt hur den ska se ut än. Men Panduro kommer att besökas för att köpa en massa saker senare när jag jobbar så perfekt att jag kan springa in innan dom stänger. Men så länge får den vara namnlös och stå på hyllan ovanför min sadel.

En glad Corona

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8 & Tamron 70-200/2,8
 
Fast hon har en hel del träningsverk från igår, så var det fullt ös inne i ridhuset idag. Hon hoppade, bockade, tvärnitade, for runt och var allmänt tokig. För att sedan ta något varv i galopp runt mig och sist stanna till för att fråga efter lite godis. Hon är så söt!
 
Och denna gång blev det lite bättre bilder med. Så detta var hennes motion idag då jag ska städa och plocka ner en massa i lägenheten. På lördag får vi nyckeln!

Nattshopping

 
Jag har nu denna natt hunnit med att beställa hem dessa 3 saker. Alltså...
Stallboken använder jag varje dag för att skriva i hur det går i ridningen, vad jag gör osv. Men förra årets tog slut nu i mitten på januari och har väntat på att Hööks ska få in den men de säger efter att man varit in typ 5 ggr att den inte kommer in nå mera... Grr. Men nu är den beställd och hoppas komma denna vecka.
 
Sedan hittade jag på Amigo Mio plus fleece på rea, men den fanns bara i stl 145 så jag hoppas att min dam klarar av att ha de. Som i vanliga fall har stl 140. Från samma butik hittade jag på det superläckra skärpet som jag bara hittat på ett ställe tidigare och nu var detta 100 kr billigare! Plus att de var 10% rabatt på hela den beställningen. Wow, jag lyckas då allt.
 
Men längtar till allt kommer hem!
 

Vilken hoppträning!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Det är så synd att jag inte fick till att någon kunde fota och filma. För alltså, wow säger jag bara. Min underbara häst visade allt vart skåpet skulle stå med sina snart 17 år. Hur vi än kom hoppade hon i alla lägen, fast jag förtjänade ibland att få en tvärnit. Hon kämpade som en galning igenom serierna och var så duktig!
 
Skritta kunde hon inte heller, för det var att takta eller stå och hoppa på stället. Hon lyssnade på minsta vink jag gjorde och var så lyhörd. Otroligt! Hade varit så kul att få se henne på film! Cia som jag tränade för blev imponerad av den spänst denna häst har trots sin ålder, men vi fick allt lite läxa till nästa gång så det ska vi fixa till med gymnastikhoppning. Jag är så impad och glad över min så otroligt vackra och fina tjej. Jag satt med ett stort leende igenom hela lektionen för alla hennes påhitt om bockningar och hoppa hus fast det var små kryss. Hon är så underbar!

Byte av box

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag har jag först mockat hela hennes box, för att sedan skyffla över allt spån till boxen mitt emot. Hon har inte trivts något bra med att ha 2 hästar bredvid sig så nu kommer hon att få stå i en hörnbox och än så länge själv då det inte är någon granne. Skönt, då blir det lugnt ett tag och hon får verkligen göra sig hemmastadd. Och så får hon ett fönster att kunna kika ut och se vad som händer på stallplanen. Mysig!
 
Så jag har haft en fixardag i stallet på min lediga dag, men har inte ridit ännu då det är hoppträning ikväll som gäller. Jag hoppas kunna få en av stalltjejerna att både filma och fota :)

Svarta ridbyxor

 
Jag skulle behöva ett par nya svarta ridbyxor. De jag har nu börjar sömmarna att lossna på så snart är det väl ingen skoning kvar på dom. Och såklart rider jag bara i helskodda ridbyxor, helt klart de jag sitter bäst i. Sitter som gjuten i sadeln. Okej, kanske inte alltid... Haha.
 
Men så är det detta jagande av ridbyxor. I alla dessa modeller, prisklasser och utseenden.
De klassiska John Whitaker ridbyxorna, svarta med röda sömmar, snyggt! Kostar 899 kr och finns här. Däremot har jag haft ett par tidigare som gått sönder i skoningen. Väldigt tråkigt när man lägger ner ganska mycket pengar på ridbyxor.
Sedan har jag kollat in Charlies kollektion med ridbyxor, svarta med snygga detaljer på bakfickorna. Kostar 799 kr och finns här. Dessa är riktigt snygga och de har även mudd i bensluten, ett stort plus!
Sist har jag gått upp ganska mycket i pris, men Kingslands Kelly Slim Fit. Kostar 1 699 kr och finns här. De har silikongrepp som skoning. Och de har lycra i benslutet. Synd att KL ligger så högt i pris bara.

Tiden rinner iväg

Dagen har gått fort, har hunnit med stallet och ett väldigt bra pass på min donna.
Men nu är det dags för jobb och jag hoppas komma hem skapligt i natt.
Så tar min svarta fara och styr mot Uppsala!

Det där med bett...

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
Bett. Vilket laddat ord. Hur många diskussioner har man inte läst inom hästbloggvärlden om vilka bett man får och inte får använda? Och jag orkar inte. Jag väljer själv vad jag vill ha för bett på min häst, det är garanterat jag som vet bäst vilka bett min häst går på då det är jag som rider min dam varje dag (;
 
Men bara någon dag efter att jag flyttat Corona så fick jag låna ett rakt eggbett, och igår fick jag låna ett tredelat bett med tungfrihet. Jag har några få bett till Corona, och skulle vilja testa mig fram på flera då jag inte vill sitta på samma bett jämt. Men det är dyrt att köpa bett, så jag vill prova först och köpa sen. Och vad är inte bättre än att ha stallkamrater som snällt lånar ut?! Yes! Jag tackar och bockar.
 
Har hunnit med att rida en sväng på det raka, men ska rida en gång till innan jag bestämmer mig helt. Tycker nästan det blev för skarpt men ändå inte... Kanske ett rakt gummibett hade funkat bra? Ja fundera kan man. Får helt enkelt se senare hur det blir :)

En välförtjänt vilodag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var det en grundlig och ordentlig borstning, smörjning av hovar, pälsglans i svansen och myspys i stallet som gällde. Började med att mocka och göra boxen klar, för att sedan ta in damen och mysa med henne. Hon njöt!
 
Pappa min kom över en stund för att ta en massa mått och funderade över hur jag ville ha det i båset. Så nu kommer det att bli prima ballerina! Sedan fixade han en bättre upphängning av hönät i boxen, har tidigare haft balsnören och en liten karbinhake, nu blev det rejäla band och bättre upphängning för de andra med helt enkelt. Men det är inte klart, ska få tag i ringar och annat smått. Sist fixade han upp boxtavlan mellan boxdörrarna så att jag slipper ha den hängandes vid täcket och texten suddas ut. Så nu är allt ifyllt igen och alla kan läsa det :) Även den ska hängas upp mera rejält senare. Men det är lite andra prioriteringar just nu, så detta får funka så länge till det riktiga kommer upp :) 

Nu är det min tur


Läser Höökskatalogen, mycket kul som ska införskaffas!

Horseware fleece plus

 
Jag som bara nöjer mig med det bästa, är såklart ute efter ett täcke från Horseware. Nu när vintern är här och antagligen för att stanna, så vill jag ha ett fleecetäcke med hals för att kunna hålla min dam varm efter träningar när hon är svettig i första hand. Även vid andra tillfällen såklart. Men problemet är att det finns 3 olika fleecetäcken och i olika prisklasser.
 
Först är det Mio plus fleece för 450 kr som är den billigaste.
Sedan är det Amigo plus fleece för 790 kr.
Och den dyraste varianten är Rambo GP Dustbuster för 800 kr.
 
Jag är inne på antingen Mio eller Rambo täckena. Mio för att den har en snygg färg, täcket i mitten. Men Rambo för att den sägs ha egenskaper att "rengöra" din häst medan du inte är där. Typ. Skulle vara kul att testa, men för det priset är det väldigt saftigt. Så jag avvaktar lite och ser när jag har bestämt mig vilken modell jag ska köpa.

Tjugofjärde januari tvåtusenfjorton

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var jag snabb till stallet. Ville däremot sova ett tag till, uah så det tog emot att gå upp ur sängen. En halvtimme senare var jag i stallet, började i min vanliga ordning med maten, ta in Corona, rida och fixa med henne och sist mocka. Varför jag har den ordningen? Ingen aning. Det har bara blivit så.
 
Gjorde i ordning damen för en uteritt och så bar det iväg. Det blev mycket galopp och skritt, utöver uppvärmningen alltså. Corona tyckte det var hej dundrans kul att få galoppera så mycket och smygökade hela tiden. Min fina! Och när vi kommer tillbaka så har hon hela skägget fullt med is. Haha, mysigt (;
 
Sedan så är det ju så att Corona går med halstäcke jämt nu, både på stalltäcket och utetäcket så hennes man blir så fruktansvärt fin... Den delar sig och står åt alla håll och kanter. På mittersta bilden har jag ändå borstat igenom den. Haha. Alltså älska vintern (;

Uteritt, isklumpar och trasig grimma

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Kommer till stallet och börjar med den vanliga, fixa maten till kvällen och lunchen i morgon, vattenhinken och plockar sedan fram alla saker inför en ridtur. Plockar med mig 2 IKEA-påsar fulla med hö, grimman och kameran för att gå ner och hämta min fina dam. Ställer påsarna bredvid hagen hopknutna och går in för att ta några snygga bilder. Dessvärre blev det inga bra bilder då damen inte var på humör för det. Sätter på henne grimman för att upptäcka att den är trasig. Whaat?! Antar att det blivit så pass kall/fryst så att när den slog i något så sprack hela skiten. Typiskt.
 
In i stallet, hämta ny grimma som hon bär prydligt på mittersta bilden, min dam vet hur man gör kan man säga. Hah. Göra i ordning totto för att sedan skritta iväg en sväng på ca 40 min. Mysigt! Fast mindre mys att mina fingrar och tår blev isklumpar. Det var "bara" 10 minus så tycker inte det borde blivit så farligt. Men kallt, det vare. 

Energi till kroppen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Som de flesta kanske vet så säljer min mamma Oriflame, och när jag fick en katalog - minns inte vilken av dom - så såg jag dessa. Det är små och nyttiga energi barer. Och dom är hur goda som helst! Min favorit är chokladen men granatäpple funkar även det. Och nu till varför jag äter sådana? Jo jag har alltid med mig en till stallet! Hur smidigt som helst att ta med sig en i jackfickan, jag lägger min i kameraväskan. Och så brukar jag äta en innan jag rider för att behålla energin och inte bli så trött och hungrig till efter. Hur smidigt som helst!
 
Men det kostar lite också så jag har funderat på att göra egna. Hur svårt kan det vara? Har börjat kolla över lite recept, gärna med choklad i, mumsigt!
 

En natt som denna

 
 
Sitter och pysslar lite på kvällskvisten.
Alltid lika kul att ha stängningsveckor och inte får ha normal dygnsrytm.
Men nu är det tajm för att dejta kudden och mysa ner mig bredvid killen ♥

Försöka kan man alltid

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag gav jag mig på båset igen, och med lite resultat iaf. Valde att lägga upp vissa saker på hyllan, för att ge lite mera plats på golvet. Och sedan ställde jag in alla ridstövlar, ridskor, hjälm etc i sadelkammaren för att de ska få värmen och inte vara så stela när de ska användas.
 
Till helgen hoppas jag på att pappa min kan komma och hjälpa mig med att få upp lite hyllor längs ena sidan, och sätta upp någon planka här och där för att få lite inramning och sist sätta upp en massa krokar och hängare överallt. Detta kommer att bli så bra när det är klart! Har även funderat på att ta skåpet som står i båset bredvid, då det inte används. Men ska kolla in det lite mera innan jag väljer att kånka över den. Fanns nämligen också en byrå någonstans... Kanske lite mera intressant om man lyckas hitta på den.

Idag är hon dyr, värd miljoner

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hade bomövningar i ridhuset idag, tänkte att jag skulle köra hårt och verkligen få ut mycket bra idag. Och nog blev det rätt alltid! Började med att rida fram henne länge. Noga med att kolla gasen och bromsen, den kommer att bli viktig senare när jag började med bommarna - såklart jämt viktig men la extra mycket tid på det idag. Efter framridningen så blev det att börja trava över 2 bommar på diagonalen. Något spänd till en början och pigg, såklart över att få se och hoppa över bommar igen.
Sedan gav vi oss på 2 galoppbommar med 21 meter i mellan. Corona tyckte det var lattjolajban och hoppar hus för att ta sig över bommarna. Som såklart jag inte var beredd på och flyger ungefär lika högt över sadeln. Tog om ett par gånger och gjorde ibland halt i mellan för att sedan fatta galopp, göra en volt och fortsätta. Det var bra kul tyckte min dam.
 
Sist hade jag ställt upp 3 bommar efter varandra med ca 3,20 meter i mellan, den mittersta bommen var upplagt på cavalettiblock, alltså ca 20 cm över marken. Corona tar sats, och flyger - bokstavligt talat - över med en marginal på 1 meter ungefär. Hon fattar inte att det är en till bom bakom och blir något förvirrad och trampar ner där det kändes bra. Alltså makalösa häst! Haha, du är så otroligt gullig min söta stjärna. Men jag förstod att du skulle bli glad över bommar och lite mera arbete.
 
Slutade med att rida alla bommar i en övning, galoppbommarna först, bryta av till trav innan kortsidan, travommarna på diagonalen och sedan fatta galopp och ta cavalettiserien. Vilade någon minut och sedan på't igen.
 
Nästa vecka är det dags för hoppträning, lite av anledningen att det blev bommar idag. I morgon får det blir en lång skrittur ute!

Hööksshopping

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår när jag var till stan innan jobbet var det såklart Hööks som var ett av målen. Utöver det som behövdes till stallet så följde även ett tredelat anatomiskt bett med hem. Och ett set med 4 lila kombibenlindor följde med för att göra den lila outfiten komplett. så nu blir vi snygga. Ska bara komma fram till vilken jacka som passar bäst... Har typ bara marinblå. Fast kanske vit funkar? (;

Dragkamp och galoppombyten

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Uteritt i det fina vädret. Fin dam till en början, lång och låg i formen. Men när det kom till galoppen blev det stark och visa hur duktig hon är på galoppombyten. Ååh! Måste göra av med mera energi på min dam för att klara av att rida henne. Men nu är det tur att jag har ridhuset och kan rida ordentligt några dagar i veckan. Så i morgon blir det hårdträning och bommar i ridhuset. Så kanske hon blir lite mera dräglig resten av veckan och så är det dags för hoppträning nästa vecka.

Sovmorgon....

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Usch vad jag hatar att sova så här länge. Sov i hela 10 timmar, och sov bort halva dagen. Uscha. Inget mera sånt nu!
Igår var jag in till stan innan jobbet, blev Hööks och IKEA, skulle hunnit med Biltema med men det får tas på torsdag. Iaf så blev det lite saker inhandlat, så senare idag tänkte jag ha lite pyssel för fix av saker till stallet. Bland annat höpåsar och hinkar ska pimpas och bli snygga. Får se hur detta slutar helt enkelt (;
 
Men nu blir det stallet och se till att de andra sakerna som köptes passar i storlek och nyanser. Bilder får ni sen :)
 

Upplanda Hästgård

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Översta bilden är Coronas box, allt kläs i rött ser jag... Haha. Men det gör inget, rött är så snyggt! Däremot kommer C troligen att byta box i morgon av olika anledningar, mera om det i morgon.
Bilden nedan är då mitt bås, som jag har mina grejer i.... Och det är ingen kommentar på hur det ser ut tack. Det ser hemskt ut och jag har inte hunnit få ordning på allt. Men det blir städning i morgon och så ska jag checka med pappa så han kan sätta upp hyllor där inne. det ska även upp en massa krokar och annat smått och gott :)
 
Men då har ni fått sett lite hur det ser ut. Mera bilder i morgon utlovas!

Motiverande

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En fin Corona idag. Men i ridningen kändes det att hon inte fått den motion som hon behöver. Så resten av denna vecka blir att få henne mjuk och elastiskt igen. Annars fin vid ridningen. Kändes oren i ett framben men det kan även vara att hon inte blivit riden och är lite stel. Ska känna efter i morgon igen.
 
Och så lite fina bilder på Corona i stallet. Hon tyckte det var uttråkande att få så lite motion så hon visade det bra på första bilden. Andra står hon utanför sin box, har försökt hinna med lite idag att ta några bilder i stallet. Kommer i ett senare inlägg. Men ska försöka fixa ännu bättre och mera bilder i morgon när jag är ledig. För snart är det dags för jobb.

Bus i ridhuset

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Vet inte om det går att beskriva känslan av att jag har ett ridhus nu 5 meter från stalldörrarna. Det är obeskrivligt. Så igår fick min vackra dam ta sig några varv i full galopp alldeles ensam i ridhuset. Och som hon njöt. Och tyckte att det var grymt kul! Började med att skritta fram henne några varv, lös runt, runt. Mycket fin tjej. Sedan blev det en hel del bockningar och race, dessvärre fick jag inga bra bilder där inne, och kände att jag inte riktigt orkade hålla på med inställningarna så stod mest och tittade på min tjej.
 
Hade mockat och gjort i ordning allt med mat osv tidigare och så var det bara pyssel med min tjej kvar. Sedan skrittade vi av i ridhuset med, lugnt och fint följde hon med mig vad jag än gjorde. La en volt osv. Helt lös, obeskrivligt!

Nu har det hänt grejer

Idag har allt till mitt hjärta blivit flyttat. Även min fina står i natt i ett nytt stall och står där för att stanna. Ett stall med bättre förutsättningar för min egen del och utveckling. Nu börjar ett nytt kapitel.

Ni ska få se en massa bilder och veta mera i morgon :-)

Mitt fina hjärta ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Corona fick vila efter lite om och men, hade inte tänkt det från början men kände att det blev bäst så efter att ha plockat undan och fixat en massa i stallet. Så har kört alla saker fram och tillbaka. sorterat och slängt och fixat med allt som ska vara kvar och inte.
 
Har även köpt två nya säckar fölmix, som jag tror att jag nämnde i inlägget tidigare. Jag har en del saker på G vad gäller Corona och det kommer att vara till det bättre. Men kan inte berätta allt än. Det kommer eftersom :)
Men hon är bra vacker på denna bild, en ny favorit ♥

Hunnit med en hel del

Mobilkamera
 
Började morgonen med en ytterst liten sovmorgon. Så jag var uppe strax innan 7 och var i stallet en halvtimme senare. Mockade, släppte ut min häst och pysslade lite. Sedan tog jag bilen till Tierp och köpte lite mat till min totto, annars blir hon hungrig. Och lämnade tillbaka lite annat smått och gott.
 
Styrde sedan bilen mot Österby för att hämta ut smörgåstårta, och sen hämta upp mormor som hade en bil som inte ville starta. Iväg till PRO-lokalen och duka i ordning för att nu sitta här hemma och skriva detta. Nu ska jag klä på mig allt igen och ta mig till ett stall. Mera får ni veta senare eller någon annan dag :)
 

Corona ♥

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Några frågor

Varför vill du ha en förbygel med martingal på henne?
Då jag har martingal på henne vid hoppning, och tycker att en förbygel är snyggare och mer praktiskt så vill jag köpa en sådan senare. Har redan en gammal och begagnad men som funkar för tillfället. Använder även martingal när hon vilat några dagar då hon lätt blir övertaggad och slänger mycket med huvudet.
 
Tar du kort med en kamera? Isf vad för kamera är det? Och vilket bildredigeringsprogram andvänder du??
Jag tänkte skriva ett inlägg om det, ska försöka hitta tid bara :)
 
Vilken fin, är det din häst?
Ja det är min! Min vackra Corona är det :)
 
Vad är det för nät ni använder till höet? :)
det är ett slowfeedingnät som är köpt här :)
 
Kan du inte skriva om dina familjemedlemmar?
Jag är inte så förtjust i att skriva ut en presentation om mina familjemedlemmar då det är jag som valt att blogga och inte dom. Så nej, det kommer ingen presentation om dom :)

Känslan

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
När ens häst försöker ta en bit av en.
 
Corona vilar idag, så var upp till stallet och pysslade och släppa ut hästarna. Mockade och gjorde i ordning.
Men min kära häst ville idag inte ha sitt gosiga täcke så hon tyckte att jag förtjänade ett bett i axeln, och jag kan ju säga som så. Det kändes.

Dyón Working Collection

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
förra veckan lyckades jag hitta ett träns, i rätt färg och storlek som jag suktat efter länge. Det från Dyón WC, med mönstersöm. Det är bara så snyggt! Det svåra var att hitta det begagnat i rätt storlek, det mesta som säljs är i stl full, men jag ville h stl cob på detta träns då full blir så stort. det ändå som inte riktigt passade var pannbandet, så det är redan utbytt till ett blingbling. Annars sitter det otroligt bra och jag behöver inte ha alla spännen längst upp, så nu kan jag äntligen rida med hackamoret igen!
 
Sedan blir det att köpa förbygeln med martingal och sist tyglarna. Har ett par rambo micklem tyglar till nu. Superbra!

En ovanlig bild

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Är det förvånande att se ännu en bild på Corona när hon äter? Nix, skulle inte tro det. Hur många sånna bilder har jag inte lixom? (; Men hästarna är inte så rörliga om dagarna så det blir mest mat, mat och mat.
 
Iaf så red jag en sväng på morgonen, red längs grusvägen och det gick ganska bra ändå. förutom ett litet fel som jag gjorde i början som förstörde allt och jag förstår att hon inte ville komma fram till handen. Men men, det är åtgärdat! Hon var väldigt pigg, framåt och uppåt redan från start. Alltså motsatsen till igår då hon var tung och neråt. Så det var lättare att arbeta henne från början och det blev riktigt fina halter och sidvärtsrörelser. Min fina go'a dam!
 
Sedan mocka och göra allt i stallet i ordning, bytte även hennes innetäcke så nu är det ett lila heavytäcke som hon får ha om nätterna. Mysigt!

Varmt för stjärten

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu när termometern visar -10 grader ute blir det ganska så kallt att sitta till häst. Så vad gör man inte för att hålla lite värme? Jag har införskaffat mig en rumpvärmare, aka rumpludd. Hur mysigt som helst! Och det är så enkelt att ta av och på, då jag gör det för varje ridtur. Det sitter vara bakom bakvalvet och under lapparna vid stiglädrena börjar, vad det nu heter. Så superenkelt at använda och mysigt om rumpan så jag inte fryser. hur bra som helst!
 
Det köpte hem från Tradera, för en billig peng så jag är mer än nöjd.
Sedan att man har 5 tröjor och 2 byxor + halsduk, dubbla vantar, mössa och 3 par strumpor på sig när det blir såhär kallt gör inte saken bättre att vara otymplig (;

Is i skägget

Mobilkamera
 
Tidig morgon i stallet, borsta och pyssla med min tjej för att sedan ta oss en ridtur. Blev att rida längs grusvägen i alla gångarter. Hon började ganska seg men efter ett tag blev hon hängig i handen och drog ner mig så att min sits blev usch och fy. Försökte styra upp henne och få ordning på det genom halvhalter, halter och flytta för skänkel. Och efter en massa traglande blev hon mycket bättre och jag kunde rida ordentligt igen.
 
Så när vi kommer tillbaka till stallet har Corona fått en massa is runt mulen, det var mera innan bilden togs då det han börja tina. Men såg alt lite roligt ut!

Inte den riktiga

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag har det varit helt underbart vackert väder alltså! Dessvärre -10 grader även idag, men både jag och Corona kom hem utan att fryst ihop (; Vi tog oss en lugnare tur, trodde jag att det skulle bli, i snön. Och det tyckte Corona var superkul, att bara kunna traska igenom pudersnön och den bara yrde runt benen på henne. Och allt var otroligt spännande då det helt plötsligt var vitt överallt. Men vi tog oss över några åkrar jag ridit på ett antal gånger förut, och en bit även i galopp. Och då.
 
Min fina dam flyger uppåt och håller sig mera ovanför snön än i den för hon tyckte det var så sjukt kul att få galoppera. Och det i pudersnö. Så hon skulle banne mig inte sakta av till någon tråkig trav eller, så vi galopperade näst intill upp på vägen. Hon har inte kondition för att orka ridas längre stunder i snö, så jag var upp på en ganska så tom väg lite då och då för att hon skulle få pusta ut och slippa få mjölksyra osv :)
 
Men hon skötte sig bra! Hade några personer som gick förbi och skrattade när Corona gjorde sina fina bocksprång i snön. Hon är allt för go mitt hjärta ♥

♥ ♥ ♥


Foto: Nellie, Dessie och jag|
Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Mysig morgon i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I morse när jag kom till stallet, var jag väldigt glad över att ha kameran med mig. För i boxen ligger Corona ner och vilar. Så öppnar försiktigt och släpper loss kameran en snabbis innan hon ställer sig upp och ruskar av allt spån. Och så är hon så fruktansvärt mysig på morgonen så det blev lite gos innan hon fick lite mat för att jag sedan började borsta.
 
En ridtur blev det, fullpackad med kläder på mig och -10 grader ute. Men damen var överlycklig över snön och studsade runt och kastade med huvudet. Så vi tog oss en galopp i snön efter lite om och men och försöka ha lite kontroll över mitt vilddjur. Man kan inte tro att hon fyller 17 år i maj eller (;
 

Något intressant?

Försöker att komma igång med bloggandet igen och försöka hitta inspiration hela tiden.
Stallet är det enklaste, men kanske inte allt vad ni vill läsa om?
 
Har ni några bra förslag? Har fått sminktips, outfits och mera vardagliga bilder.
Något annat kul som ni vill läsa om?
För övrigt så försöker jag att blanda så gott jag kan, men med de arbetstider
jag har är det ibland ganska svårt att få till bra inlägg varje dag.
Men ska skärpa mig med kvalitén på inläggen!

En lördag morgon i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En tidig morgon i stallet, med utsläpp av hästar och en ridtur på mitt hjärta. Blev mestadels skritt men lite trav i snön som var väldigt kul tyckte Corona.
Mockade och gjorde i ordning allt och fixade lite med packningen igen. Funderade och myste i stallet helt enkelt.
Finns inget bättre än att vara själv i stallet, slippa höra allt gnäll och klagomål...

Tradera

Har några annonser ute på Tradera, gå gärna in och kolla.
Har bland annat en KL jacka på bud!
 
---> Min butik <---

Hej mitt vinterland!


Och nu är det så att vintern äntligen har kommit. Det var väl mer eller mindre väntat (:
 
Iaf så var det stallet nu på morgonen, släppa ut hästar och försöka mig på en promenad för hand med min dam. Men det blåste så fruktansvärt mycket att Corona bara försökte vända. Så vi gav upp efter bara en kort bit. Så det blev ingen ridning idag. Tråkigt nog. Så jag hoppas att det inte snöar i morgon så vi kan ta oss en tur i snön! :D
 
Mockade och fixade i ordning allt i stallet för att sedan börja plocka i ordning med en massa saker. Jag la undan lite schabrak och la ner täcken i IKEA-påsar. Helt enkelt lite småfix.
 
Corona fick även ha sitt fina nya HW täcke, det svarta med orange kant. Mediumfodrat 250 g, med hals 100 g. Så mysigt hon ska ha det ute i hagen alltså :)

Och så är det otroligt vackra mobilbilder som får pryda detta inlägg. Ska försöka få till lite bättre bilder i morgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lila snyggt schabrak

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett sprillans nytt lila schabrak, som är köpt via Tradera. Alltså vad jag älskar den sidan! Det är så snyggt! Och jag har försökt buda hem det ett antal gånger men har alltid överstigit min budget. Så nu lyckades jag äntligen hålla priset nere och få hem det!
 
Tyvärr var det inte samma nyans på de lila benlindorna jag hade hemma, så de lär säljas iväg och ska kolla om Hööks kombilindor har samma lila nyans. Isf får ett set med lila lindor följa med mig hem nästa gång jag är på Hööks. Har ju bara ett presentkort där (;
 
Kanske att jag tar och använder detta på dressyrträningen, när den blir bokad och klar. Så tar jag svarta lindor till. Blir nog sjukt snyggt det med!

Corona, min fina

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Snygga bilder alltså...
Iaf så blev det en ridtur på min vackra dam. Hon var pigg och glad som vanligt. Och jag hade mina röda Tretorn och hon hade sina benskydd från Hööks, alltså det var en allt för snygg bild (;
 
Hon sköte sig fint, något stark men efter en massa övergångar och halvhalter lyssnade hon bättre. Mycket sidvärtsrörelser för att fånga upp yttersidorna för min del, och det gick väl hyffsat ändå. Ska väl inte klaga allt för mycket (; Men det finns mera att träna på. Så jag hoppas få in en dressyrträning nästa vecka, men det beror på.
 
Fick även hem en snygg sak idag, som ni ska få se i senare inlägg. Kanske ska använda det på träningen? (:

Morgonmys med mitt hjärta ♥

 
Utsläpp av hästarna nu på morgonen, myste med min fina dam till en början.
När alla glada var ute blev det mockning och göra i ordning boxen.
Nu sitter jag hemma och äter lite frukost för att strax ta mig till stallet igen.

Hovis och ett bra ridpass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hovslagaren kom vid 11 och gjorde fina fötter på Corona! Fin fint! Så nu är hon omskodd och det är bara att tuta och köra igen. Så det blev ett lättare ridpass, som var tanken men jag hade en otroligt pigg och glad dam som hade lite andra tankar. Men började att mjuka upp och lösgöra henne extra mycket i skritten, se till att hon var med mig hela tiden. Just för att hon var så pigg blir hon lätt stark.
 
Hon skötte sig fint och det blev trav, lite stark men väntade finns och höll sig i skinnet helt enkelt (; Efter halvhalter och en massa mjukgörande i traven valde jag att galoppera lite smått för att hon skulle kunna göra av med lite mera energi. Och det var uppskattat, så det blev lite inslag  av rodeo. Haha! Folk tittar ganska snett när man rider på en åker och försöker att hålla sig kvar på sin bockande häst. Haha.
 
Så hon var allt fin min vackra dam! Red inget längre pass och tänkte bara mjuk och liksidig. Även fast jag vet att jag inte är det så tränar jag så mycket jag kan på min sämre sida.

Underbart!

Ringde hovis igår klvid 21.30 tiden och han kommer idag kl 11.
Jag har världens bästa hovslagare!
Han kan ju typ alltid (;
 
Sedan har jag en hoppträning inbokad om någon vecka, nu är det bara att rida!
Och så ska en dressyrträning försökas få in någonstans i mellan allt som händer i livet.
Det är mycket nu, och det börjar vända när det gäller hästeriet.
 
Ny hästkalkyl och en pärm är ordnad så nu har jag koll på vad året 2014 kan ge!

Reashopping

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår var jag och pojken in till Gävle och stan. Vi började med Ryttarstugan, där jag hade fått lägga undan ett täcke, Amigo Insulator 1 piece Heavy i lila och stl 140. Så fin min lilla dam blev i det! Och tack till grymma Ryttarstugan att jag fick lägga undan den och för grym service! Därifrån följde även ett halstäcke från Amigo till mitt utetäcke, det ofodrade. Och älska när man kommer fram till kassan och täcket var mera prisnedsatt och även att halsen var det. Blev billigare än vad jag tänkt (;
 
Det var däremot dåligt med shopping inne på Hööks, fanns inga storlekar kvar på rean och den var ganska så tråkig. Sen ville jag ha ett bett med mig hem men det var även slut. Så typiskt. Så därifrån blev det bara 4 st nya benreflexer. Aja, åker väl in till Uppsala och handlar det där istället :)

Hoppitossa

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Corona bjöd på uppvisning tillsammans med Sessan när jag kom till stallet. Helt galna! Någonting reagerade dom på och som tydligen blev väldigt roligt för alla 4 hästarna hoppade och for överallt. Jippie, tänkte jag som skulle ta en ridtur efter detta.
 
Men på med en graman för säkerhets skull och så iväg. Stannade till och pratade med en massa folk och så blev det en skritt och travtur hemåt igen. Alltså inget avancerat men tillräckligt för att min dam inte ska kunna skritta hemåt. Utan det var mera takt och trav än skritt. Men det gör inget! Ska försöka få tag i hovis nu så han kan komma och sko om damen så fort som möjligt :)

En nattlig ridtur

 
Efter en hel dag i stan med en massa shopping, blev det en tur i mörkret på min dam som var något spänd och tittig. När hon vilat i mer än en vecka av olika anledningar och man känner sig som världens sämsta hästägare. Det dära med träningar och tävlingsplaner känns som långt bort med alla dessa tappskor och dåliga väder. Uscha, jag är negativ. Men som jag kämpar med det med, allt kommer att vända. Och jag hoppas det är snart.
 
Men jag njuter av 2 dagars ledighet, känns som att det var länge sen nu. Och vad är inte bättre än ledighet än att shoppa hästgrejer? (; Det får ni se i morgon i dagsljuset!

Tack, hej då och välkommen åter

Idag har en väldigt betydelsefull person på jobbet gått på tjänstledighet. Och det kommer att kännas. Den person som jag litar på i alla ögonblick kommer nu inte att jobba samma pass som mig. Inte vara min vägledare längre, nu ska jag stå på helt egna ben. Jag längtar till du kommer tillbaka i sommar. Och tack, så sjukt många gånger om. För jag hade aldrig stått där jag är idag utan dig. Tack Madde.

Mys i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jobbat hela dagen, kul på nyår lixom. Fick sluta hela 30 min tidigare på jobbet, haha. Men vad gör det, dubbelt betalt en hel dag. Inte illa. Men efter det blev det stallet. Och mysa med min dam och lyssna på hur hon fångar morötterna i krubban som är full med betfor-muslivatten. Mm!

RSS 2.0