Travlängningar

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Testing av nya schabraket blev det idag! Visst är det snyggt? Ganska dålig bild men hoppas ni ser ändå.
Jag lindade till och med alla fyra benen, wow! Var aslänge sedan jag gjorde det faktiskt. Så kändes skönt när man väl gör det.
 
Så tänkte man ta världens snyggaste outfit-bild på Corona, men så kom jag på att det är dags för ländtäcke typ varje dag från och med nu, och så var hon verkligen med på noterna och hade öronen framåt, som ni kan se. Haha.
 
Men till ridpasset, hon kändes mycket fin och vi tränade mestadels övergångar och att hon ska gå stadigt i formen, speciellt i vänster varv där vi har lite svårigheter. Tycker ändå att hon gick väldigt bra, och så fick jag kommentaren från Erica som bekräftade att hon var så fin som jag tyckte hon kändes. Kul! När det börjar falla på plats. Reflekterade idag över att vi inte har de dära krigen längre, som vi lätt kunde få minst en gång varje ridpass, utan nu är det mera arbeta bort det som kommer fram. Corona är alltså mera samarbetsvillig och mjuknar lättare nu. Skönt!
 
Efter att Erica och Sussie hade tömkört klart sina ponnysar så var jag kvar en stund till för att verkligen känna på Corona. Och det ser ni i filmen, däremot fick jag inte med dom bästa och snyggaste längningarna.
Men visst kan hon allt?!
 

Coronas foderstat

Det var några som ville se Coronas foderstat, så efter en massa pysslande så kommer den nu här!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Allt som ni ser på bilderna är det som Corona får dagligen, och allt ges av olika anledningar.
Det blir svårt att veta exakta måtten på hennes kraftfoder då allt blandas tillsammans för att sedan delas upp på frukost och kväll.
 
Frukost:
ca 0,5 l fölmix
ca 0,3 l betfor
1 msk nyponpulver
1,5-2 kg hö ute i hagen
 
Lunch:
1,5-2 kg hö i hagen
 
Intag:
2 kg hö i hönät
 
Kväll:
1 l fölmix
0,7 l betfor
1 msk nyponpulvet
1 tryck Chevinal
3 kg hö i hönät
 
Detta är då ungefär vad Corona får dagligen, nyponpulvret är något som jag sakta trappar upp för varje vecka, hon ska upp i 2-3 msk om dagen. Då jag blandar fölmixen och betforen i en hink innan jag delar upp det på frukost och kväll, så är det lite svårt att skriva exakt. Men det är inte mycket hon får till frukost utan hon får nästan allt vid kvällen. Sedan vill Corona ha massor av vatten, hon är inte riktigt som alla andra har vi konstaterat i stallet (; Men hon är söt för det!
 
Chevinal får hon för alla vitaminer och mineraler, i stället för att köpa det i pelletsform helt enkelt.
Hon äter fölmix då det är havrefritt, behövs garanterat ingen havre till min dam! Och betfor för att det är sött och hon gillar att suga upp allt vatten. Det är även fölmix och betfor som tidigare ägare har gett henne och jag tycker hon fungerar mycket bra på det och vill då inte ändra.
 
Fölmixen köps på Wollerts spannmål i Tierp, klart bästa kvalitén! Mycket trevlig och bra service och allt är närproducerat. Betfor har jag köpt på City Gross i Uppsala då dom är billigast, och så köpte jag flera säckar för att inte behöva åka ofta. Chevinal är köpt via Börjes Tingsryd och nyponpulvret kommer från ännu en närproducent, nämligen Örtagården Salsta i Vattholma. Men allt hö kommer från en bonde i trakten, så det har åkt väldigt kort bit. Är av väldigt fin kvalité och fräscht. Däremot har jag inte analyserat det, men har tankar på att göra de.
Mycket bra med närproducerat mat, även till hästen.

Corona den gäspande

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Älskar när man mockar och solen lyser rakt in i boxen och ger ett vackert sken i hela stallet. Mys!
Tyvärr världens fulaste bild, upptäckte jag i datorn. Alltså, den var fulare då än i kameran. Haha.
Men mysigt för Corona som alltid kan ha koll på vad som händer utanför stallet.
 
Annars har jag haft en mysg tur med Anne på Hroi, alltid kul att få sällskap på ridturerna. Det var skritt och lite trav på slutet. Corona gick en kanonbra hoppträning igår och det kändes på henne idag att det satt kvar lite träningsverk. Så kändes skönt att ta en lugnare tur idag.
 
I morgon så kommer ni även att få läsa om Coronas foderstat, hoppas ni kommer in då!

Mysig morgon


Sätter mig med en bok och läser en stund, inne på 3e boken send i lördags, hehe. Sedan blir det stallet och mysa med Corona på en uteritt.

Hoppträning 29/10 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Fantastiska häst!
Kanonbra hoppträning idag, hoppade igenom henne inför söndagens tävling, sista för i år. Corona hoppade i början som om det var 120 cm. Men lugnade ner sig efter ett tag. Hoppade riktigt bra genom alla serier, som det endast var idag. Mycket bommar och kombinationer. Ni får se en del i filmen. Som däremot blev ganska kort. Men hoppas ni orkar kolla hela då!
 
Hon känns riktigt fin inför söndag och jag hoppas vi kan göra vårt bästa, speciellt i första klassen då det är stilbedömning! Wiho! Har aldrig ridit det förut och kände att jag måste bara rida denna tävling just för klassens bedömning. Spännande!
 
Men idag så avslutade vi med att hoppa hinder på 115 cm, så sjukt kul! Corona tog knappt i, kändes det som.
 
Synd bara att jag sitter så förbannat j*vla dåligt när hindrena blir högre.
 

Isolerad vattenbalja

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Har faktikst glömt bort att visa er den isolerade vattenbaljan som jag och sambon lyckades pyssla ihop. Det bästa med allt var att jag endast behövde köpa själva vattenabaljan och allt annat fanns hemma. Eller, hos min pappa och sambons jobb. Lastpall, pallkragar, frigolit, fogskum, balja och silicon. Tror att det var typ allt som den är byggd av. Mycket smidigt! Faktiskt mycket lättare än jag trodde. Sambon fick hålla i de värsta verktygen, typ som sågar och jag tog mig an skruvdragaren. Vi byggde samtidigt en låda att kunna ha mina fodersäckar i. Nu kommer inte råttorna åt dom! Hah!
 
Det visar sig hur många minusgrader denna balja klarar av, jag hoppas på att hon kan ha vatten ner till -10 grader. Men det återstår att se!
 
Annars har jag haft utsläpp av hästar, mocat och fixat åt Corona och nu är jag hemma igen. Har en tendens att fastna i stallet längre än vad jag behöver. Men det är väl de som är så charmigt och roligt med stallet!

Totalt galen!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var min häst mera i luften än på marken. Hon förvandlades från den lugna och coola Corona till en vild galning som inte kunde hålla fötterna på jorden.
Jag red ut med Erica på Kurant, mycket trevligt med sällskap, tyckte både jag och Corona. Vi travade rätt länge innan vi tyckte att lite galopp var passande. Och Corona skötte sig riktigt fint, gjorde rena galoppombyten utan proglem. Vi upptäckte dessvärre att bommen var stängd så vi fick rida vända och rida rillbaka.
 
Och det var då någonting hände hos min häst. Vi började galoppera på tillbakavägen igen, samma ställe som vi gjorde på vägen dit. Corona lugn och fin, jag bad om ett galoppombyte och sedan var vi i luften. Corona blev helt tokigt glad att hon bockade med mig hela vägen tillbaka till korsningen. Stackars Kurant trodde att vi skulle komma och äta upp honom bakifrån så han galoperade bara fortare och fortare - med kontroll såklart - men Corona höll samma takt med lika mycket bocksprång som tidigare.
 
Lilla Kurant som "bara" är en D-ponny, hade inte en chans när Corona bockade förbi honom, han blev helt förskräckt och Erica fick allt hålla koll på balansen.
Det roligaste med allt är att Corona har inte bockat såhär mycket, ens det senaste halvåret, hon har kunnat lägga in något ibland men såhär mycket, galet! Och så har hon upptäckt tjusningen med att galoppera i kapp med en annan häst och inte bara min sambo på cykel. Jag kunde inte hålla mig för skratt och kunde nästan ha ramlat av bara på grund av det! Underbara söta häst, du är så knäpp men så underbar att du inte går att beskriva med ord! Men en oförglömlig uteritt fick vi!

Ny snygg boxskylt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Min nya och supersnygga boxskylt har kommit! Och den är nu även uppskruvad på Coronas box, faktiskt såg den såå mycket bättre ut i verkligheten än vad den gjorde på hemsidan. Om jag får säga det själv.
Den är från Gravyrbutiken.se.
 
Visst är den snygg?!
 
Vill du ha en likadan eller något annat roligt från Gravyrbutiken,se?
Här ger jag alla mina läsare en rabattkod hos dom!
Ange denna kod och du får 15% rabatt på hela sortimentet! Bra va?!
Rabattkod: BLSA14
(knappa in rabattkoden i kassan för att erhålla rabatten)

Glada miner!

 
Har brorsans gamla iPhone som är totalt spräckt överallt, men en ny skjorta fick jag på jobbet!
Och ikväll blir det ett akut besökt till Uppsala och lämna in min telefon.
Och efter jobbet ska jag hinna med att rida. Oj vad denna dag är välplanerad!

Hej!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En uteritt med Ebba på Micke, fin fint! En lite småseg Corona till en början men som piggnade till riktigt bra mot slutet. Som vanligt. Haha. Stallet färdigt med mockning och foder. Tyvärr fick jag sällskap i mitt bås också, av något litet på fyra ben och som äter sig igenom typ allt. Usch!
 
Och så var det lera överallt igen, Corona var ett lermonster när hon kom in, tur att hon går med halstäcke! Vid grinden till hagen ser det ut som på bilden... Och då är det väldigt lite i jämfört med andra av hagarna. Fyyyy!

Lite ridning i ridhuset

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag kände vi för blått och lite röd, snyggt! Valde att linda frambenen för att få stödet.
Annars så skötte sig min dam riktigt, riktigt bra idag! Kanske att det kan bli en till dressyrtävling, men då nästa år. Ska hon fortsätta som hon gör nu så är det inte helt omöjligt. Mycket fin och bra känsla vid framridningen, förutom att jag rider som ett arlse i vänster varv. Upptäcke lite nya saker jag ska tänka på mera, försöka komma ihåg rättare sagt.
 
Fick inte med framridningen på film, attans. Men efter en massa övningar och övergångar så blev det lite galopp med. Mycket fin tjej som var stadig och fin. Det var mest fokus på mig själv att jag skulle sitta lika i båda varven, som jag då inte gör. Övningarna jag gör på filmen är något som jag lägger in i princip varje dag jag rider. Mycket nyttigt! Man kan bara bli bättre så att säga. Plus att när Corona blir stark så gör jag direkt enkla galoppombyten, just för att få henne att tänka hela tiden och inte fastna.
 
En liten film kan jag bjuda på med, kanske inte den bästa när kameran står på sargen, men det är något.
Ska jag fortsätta med sånna här filmer? Eller är dom för dåliga? :)
 

Mera shetlandsponny!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Skriver och skriverHögskoleprovet idag, tråkigaste som finns, och man måste betala för det. Men sånt som är bra att ha gjort. Första delprovet avklarat, bara 4 kvar. Tagga!

Sedan ska jag hem till min häst för att sist avsluta dagen med att bada!

Mer att prova

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Lite nytt, ett scourier-bett hänger nu i mitt bås och väntar på att bli använt. Täntke att jag skulle prova rida med det på söndag. Sedan har jag fått tag i en kedja att byta ut under hakan på mitt hackamore, Corona är alldeles för stark på det så att jag ska kunna klara av att rida något mera än skritt, typ. Så har bytt ut läderdelen, hoppas att detta funkar bättre! Ska provas inom kort även det.
 
Jag letar fortfarande efter ett Beris bett, och jag hoppas kunna hitta ett, kände inte för att lägga ut 600 kr på ett bett, i nypris. Smidigt att kunna hitta begagnat då de ändå inte blir förstörda direkt.
Ett Novebett och ett tredelat bett med tungfrihet, skulle inte sitta fel att prova. Har en del som ni hör att jag vill testa. Jag byter ofta bett på Corona, av flera olika anledningar men bland annat är att hon efter ett tag på samma bett blir för stark. Just nu rids hon på ett rakt apple mouth bett.
 
Hade det varit intressant att se alla mina bett och höra hur Corona går på dom?

Lite regn skadar inte

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag tänkte göra en selfie på uteritten, men det regnade och min telefon blir helt muppad av det - trots att den är "vattentät"... - så det blev ingen snygg regnselfie idag. I stället blir det lite bilder på Corona i stallet, Det blev reflextäcket på då det är älgjakt i skogarna, en småfryssen Corona kom in i stallet, så fleecefodrat ländtäcke är perfekt! Har även så att jag kan ha dubbelt, när det blir som kallast.
 
En sväng i skogen, på en Corona som vilat i två dagar, ja hon såg spöken överallt. Haha! Som Matilda sa, hon dog rundbalsdöden ett par gånger under ritten. Dom kör rally på den ibland och då är det vita rundbalar som står i kurvorna, mer eller mindre hela.
Men en fin Corona satt jag på utöver nära-däden-upplevelserna för henne. Lång och låg, bjöd på bra framåt och var bärig och fin.
 
Efter vår fina tur så blev såklart sadeln blöt, så det var bara att börja smörja det värsta. Men nu blänker den fint igen! Corona har även fått på sig halsen till stalltäcket, då hon har stalltäcket under utetäcket i hagen, kände att hon blev för kall. Så nu kan hon mysa runt i pyjamasen ute i hagen!

Vila i frid, Svarten ♥

 
Nu får du galoppera på de evigt gröna ängarna utan att ha ont, vi alla saknar dig ♥

Äntligen!

 
Efter att det regnade som mest och vi fick 1 dm vatten i källaren, och alla mina böcker blev totalförstörda. Så har jag längtat efter detta. Att få se hela serien hemma hos mig. Och nu är den här. Åååh! Love it!
 
Dags att börja läsa igen, känner jag. Sånt väder är det med, tyvärr.

En skottkärra är mångsidig!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Corona har vilodag, så vi har borstat, friserat och flätat en massa. Mysigt sa min tjej! Men som till slut tröttnade och ville ut i hagen igen, svårt att stå still... Därav de fina bilderna! Haha. Jag försökte ändå.
 
Annars har jag mockat, fixat mat och kört ut mat + vatten till hagen, gjort rent baljan i hagen och fotat till kommande inlägg. Älskar våra nya och fina skottkärror, man får med sig en dunk med vatten och har fått med mig upp till 5 höpåsar ner till hagen, i en sväng! Så skönt! Vi har då en grön, men de snyggaste är svart och röd, najs!
 
Jag flätar svansen på Corona denna årstid för att det inte ska fastna så mycket lera i svansen och då göra att man måste borsta den varje dag. Vilket resulterar i en tynnre svans och Coronas är redan rätt liten. Det är en inbakad släta som går ner till svansroten slutar och sedan övergår den i vanlig fläta. Snyggt! Och praktiskt.

Hej på er!Avslutat ett hyfsat bra ridpass, barbacka i ridhuset. Skritt och trav jobb, med lite, lite galoppinslag. Fin häst!

Hoppträning 20/10 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En kanonbra hoppträning idag, det var allt från hoppa högt till lydnad, mycket kul!
Vi började med att travhoppa, Corona hade svårt för att hålla sig i trav, något taggad tjej! Så de blev lite galopp ibland. Sedan gick vi in på att hoppa serie, studs med tre, ett galoppsprång över en bom för att sedan ta en oxer och ett glaoppsprång till ett räcke. Corona skötte sig mycket bra, tills det blev högre. Både oxern och räcket låg på 110 cm, och jag kände hur Corona drog lite till höger, men jag parerade  henne inte så det blev nästan en avåkning för min del när Corona tog höger bredvid hindret. Fast som min tränare sa, det var mest dumheter att hon inte orkade hoppa när det blev högre. Men men, så kan det gå!
 
efter hoppade hon kanonbra, hoppade igenom serien någon gång till, och de är då dom sista bilderna, 110 cm. Kändes inte som så högt, faktiskt. Börjar tycka att dessa 90 cm klasserna börjar bli lite låga... Men vi bemästrar tydligen inte 1 m ännu på tävling så vi får allt traggla vidare på dom nivåerna.
 
 Sedan hoppade vi på båge, med tre räcken, det som kommer visas i filmen. Korta språng i mellan, och hindrena var pluttilåga, precis som det ska vara i en lydnadsövning. Corona skötte sig mycket bra, däremot börjar jag med att rida fel i övningen, haha! Vi hoppade den bara förra träningen...
 
Summeringen för träningen är att jag ska korta tyglarna, rida och ha kul!
 

Nyponpulver

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Igår damp denna påse ner i brevlådan, jag har beställt hem nyponpuvler, för att prova på Corona. Och nu undrar ni hur man kan få post en söndag, men icke så är det. Jag har nämligen beställt från ett företag som ligger max 5 mil ifrån där jag bor, och dom hade ärenden åt mitt håll och la då ner påsen i postlådan. Mycket smidigt!
 
Nypon har god effekt mot stelhet och är en bra komplettering i förebyggande syfte. Och jag vill då prova då Corona börjar bli till åren och det sätter sig i kroppen på dom. Och då menar jag inte att Corona är superstel och gammal, men det känns i ridningen att hon är äldre. Hon tar längre tid att värma upp kroppen, det märktes väldigt väl i helgen då det inte fanns någon framridning, utan man fick komma in på framhoppningen 8 ekipage innan, så jag fick trava fram henne bra länge på grusvägarna runt omkring. Och det är inget negativt med det, men man måste tänka längre när man har en häst som är äkdre bara. Och det har jag lärt mig. Men för Coronas del vill jag hjälpa henne och jag tror att detta kan vara en lösning.
 
Däremot har jag läst mig fram att det är 4 dagars karens på nypon, men det gör inte mig något. Fast alla säger olika, enligt vissa är det karens och hos andra är det inte, men jag kommer ta det säkra före det osäkra och ta 4 dagars karens inför tävling. Långsiktigt hoppas jag att det blir klar förbättring.
 
Hade det varit kul att få läsa om Coronas foderstat? Vad hon äter och hur mycket?

Söta shetlandsponny

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Hästarna går i sina hagar, Coronas box är klar, maten fixad, vatten påfyllt i hagen, stallgången sopad och en liten Diana står inne i sin box. Stackarn har feber och äter väldigt dåligt. Veterinär är såklart med i bilden, men det är ägarna som bestämmer hur de ska göras. Helt enkelt.
 
Ja annars, så ska jag åka och jobb ett par timmar, sedan blir det hoppträning ikväll på mitt hjärta, endast lågt och få skutta runt lite. Trevligt! Jag ska även visa er något som jag fick hem i brevlådan igår.

Resultat Högbo RK

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Alltså kolla in vilka fina bilder! Takc underbara Stina för så sjukt fina bilder!
 
90 cm - 0 fel
En riktigt bra runda! Har inte allt för mycket att säga till om, jag la henne lite nära på nåt hinder men hon var så taggad och vi var dom snabbaste med tiden! Haha, hon hade motor och lite till! Så sjukt fin, otroligt vackra häst!
 
1 m - 12 fel + tidsfel
Allt började väldigt bra, framhoppningen var kanon och likaså första och andra hindret, sedan klantar jag mig väldigt mycket och rider på ett framåtläge som inte Corona backade upp. Förståligt. Och så blev det ett fjantstopp på hindret efter med. Och så ett sista pet på ett senare hinder. Så surt! Hade jag inte gjort första stoppet hade vi säkerligen nollat även denna runda, hon var så fin! Min vackra kämpe!
 
Men vi var klart snyggast på tävlingplatsen!
 

Söta lilla häst

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Denna lilla häst fick jag av mamma igår, den var lite häftigt söt. Med all sin pannlugg och så en grästuss framför näsan! Mamma hade nämligen varit på en chokladmässa i Uppsala - om jag minns rätt... - Hade då hittat på denna lilla häst och tyckt att den passade mig, för den är helt gjord i marsipan ♥
 
Jag älskar marsipan, och då menar jag älskar! Kan sitta och äta den rent av, utan problem, vilken sort som helst. Allt går ner. Från den som finns att köpa på ICA till finmarsipan, mums!
 
Men visst var den söt?!

Halvägs klara

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu ska nästan allt vara klart, schabrak, täcken och mat är nerpackat, Corona är flätad men inte knoppad, de görs i morgon bitti. Borstad och ren så hon glänser, allt läder är putsat och framtaget, redo att plockas ner i kassarna och följa med in i transporten. Känns bra, målet är att rida grymt bra, ha roligt och som resultat av det få en eller två nollor med oss hem. Skulle sitta fint!

Smörjt och klart!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En uteritt med Angelika på Ebba, mycket trevligt! Väldigt fin häst hade jag med, känns riktigt bra inför i morgon. Alla saker är smörjda, sadel, träns, martingal, benskydd, stövlar och så vidare. Smörjde även med läderbalsam, länge sedan sist! Allt glänser som guld nu! Förutom att det är svart...
 
Intag av alla 14 hästarna, många! För att nu sitta hemma en stund och trycka i mig nåt att äta. Ska tillbaka till stallet för att göra i ordning Corona, men hon ska få äta upp sin intagsmat först. Hon ska putsas på och göra flätor överallt. Sedan ska det packas, allt ska ner i ikea-kassar, mycket smidiga dom kassarna! Som det ser ut så ska det regna på morgonen, så regntäcke ska med likaväl som ländtäcke och stalltäcke. Mycket att hålla reda på!

Mot stallet!

 
Städat, handlat, varit till mamma, ätit lunch och nu bär det av till stallet.
Corona ska ridas, stallet ska fixas och allt ska smörjas.
Sedan blir det hem för att fixa i ordning middag.
Upp till stallet igen för intag av hästar, och göra Corona i ordning inför morgondagens tävling!

Tar mig hemifrån

 
 
 
 
Nu drar jag till jobbet, pigg och glad.
Sprida lite glädje är alltid roligt!
 
 
 
 

Att regnet alltid ska ställa till det

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Fullt ös i stallet i morse, oj vad många som var där, rätt ovanligt ändå. En vanlig fredag förmiddag.
Jag tog min dam och red ett pass på utebanan, hon kändes väldigt fin i alla gångarterna, otroligt mjuk i sidor och mun, hade fint påskjut bakifrån och var rätt arbertsvillig idag. Och det kändes kul.
Tyvärr började det regna efter uppvärmningen så jag gick in i ridhuset, och då blev det helt annat för min dam, typiskt. Men hon var ridbar. Där inne tränade vi en del galoppombyten, red timglaset med galoppombyten, en del serpentiner i trav för att få henne liksidig och mjuk igen. Och så blev det att trava av i låg form. Mycket trevlig liten häst har jag!
 
I morgon blir det uteritt och känna på henne inför söndagens tävling. Känns lovande!

Rambo Newmarket

 
 
Kolla in denna häftiga färg! Eller, jag vet inte, den är cool. Men vet inte om jag skulle vilja ha ett själv. Men äntligen ett Newmarket täcke i färgen röd! Som jag har längtat efter ett i just röd, vilken annan färg liksom...?
Synd bara att jag redan har ett fast i blå, och jag tänkte inte sälja det bara för att köpa detta. För så snyggt kanske den inte var... Eller?
 
Jag hade nog velat ha de blåa fältet på ryggen på täcket, de skulle vara röd. Tror att det hade passat in bättre då med färgerna. Men jag får stå ut med mitt blåa Newmarket ett tag till nu, inga flera täcken ska köpas och det behövs inte heller. Fast skulle det vara något, så ett ofodrat regntäcke med helhals. Men där går verkligen gränsen. Haha. Av någon väldigt konstig anledning så älskar jag att köpa täcken! Mycket kul och spännande.
 
Detta täcke finns ändå att köpa, för hela 899 kr, och det finns här!

Promenad i rask takt

 
Dagens motion är nu avklarad, ett 30 minuters pass med Corona, hon trippade mest på tårna och visste knappt vart hon skulle ta vägen av spänning, typ. Men skritt blev det till slut och vi gick i rask takt en runda. Känns bra! Fast känns som att jag kan få lite ont i kväll redan, snacka dålig kondition och muskler...
 
Annars var det mockning och fylla på med pellets i boxen, söta 1-åringen tyckte inte att Corona behövde all sin mat till ikväll så han hållde ut allt. Nästan i alla fall. Sånt som händer! Lite täckesbyte blev det i hagen med, 50 grams täcke åker på över stalltäcket nu. Mysigt sa Corona!

Lite hoppning en onsdag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
När ingen kan följa med och hålla i kameran, då får man lösa problemet själv. Har med mig "lille blå" som min kompaktkamera heter, en Nikon Coolpix s3300. Fungerar mycket bra!
Den får stå på sargen när jag rider, och filma. Inte allt för lätt kan jag meddela, och det syns i filmen också. Men inget är omöjligt!
 
Idag var det hoppning på schemat, det är ju tävling på söndag. Najs! Så vi hoppade igenom oss båda, sist var förra måndagen, alltså 1,5 vecka sedan. Corona var taggad redan från start, började hoppa cavalettihindret på volt i båda varven. Mycket fin! Fortsatte sedan att hoppa räcket ett par gånger, åt båda håll och lägga volter åt båda hållen. Fortsatte sedan att hoppa räcke och sedan oxer, efter varandra. Och så fortsatte jag, höjde såklart i mellan. Vi slutade med en fantastisk känsla och flög över 1 meters hinder lätt som en plätt. Känns så bra inför söndag!
 
Videon blev lång, men det är väl bara att spola fram lite om ni tycker de blev tråkigt.
 

Övningskör!Varit ute och kört med hästtransporten för första gången, gick som smort! Fick godkänt av lastbils- och busschauffören! Känner mig grym!

Gott och blandat påse

 
En snabbis till stallet för att mocka och fixa all mat, ner till hagen och kolla så att Corona höll sig varm under täcket. Såg även att vattnet behövde bytas, så de fixar jag när jag kommer upp igen!
 
Hem till mamma för att hitta en sprayflaska, tejpa den och skriva en liten text. Hem igen för att kolla tvätten och byta den. För att nu sitta här och skriva detta inlägg. I väntan på att Börje ska komma, då vi ska ut och övningsköra! Haha, låter som att jag är 16 och ska köra bil för första gången. Men nej, så är inte fallet.
 
Inse att regnet kom och att jag inte kan impregnera ute, som jag hade tänkt mig så vet inte riktigt hur jag ska göra, hoppas att jag kan lyckas pricka in en stund mellan regnskurarna för att göra det.

This is autumn

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8

Galopp bland löven

Nikon Coolpix s3300
 
Uteritten blev inte alls som jag hade tänkte mig. Jag skulle galopepra längs grusvägen, bara låta henne rulla på och jag skulle inte behöva göra så mycket. Låta Corona sköta tempot. Så visar det sig att älgjakten har börjat och såklart håller dom till i skogarna där de bästa ridvägarna är! Jahapp, så var det med den galopprundan tänkte jag och red åt andra hållet. Det blev en kort och ganska så kravlös tur, mycket skritt och lite galopp.
 
Det blir inte alltid som man tänkt sig, så typiskt! Fast jag visste att älgjakten började i måndags så blir man lika besviken varje gång man vill rida ut och inte får rida där man vill. Men men, väntar man någon vecka så brukar de gå bra att rida där senare, fast fullt utrustad med reflexer såklart!

Mockat, sopat och färdigt!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Alla hästar ute i sina hagar, med täckena på. Frukostpåsar utdelade hit och dit, grimmor som hänger runt armarna och man kliver såklart i största vattenpölen längs med grusvägen.Typ. Grattis.
Efter mycket slit bland leran så var alla hästarna ute. Och så blev det mockning, fylla vatten, fixa kraftfoder, plocka höpåsar och nät, sopa stallgången och plocka undan allt igen.
 
Jag han till och med att städa undan i båset, plockade ner alla täcken på sina rätta ställen, linda ihop alla benlindor och ändra om bland schabraken. Den där hyllan vill jag ha upp snarast, känns det som. Så jag får mer space på galvet, mina spånbalar ska in i båset är det tänkt... Hur jag nu tänke där.
 
Och så ska min transport göras rent så att en spånbal bör då försvinna, eftersom att den redan är öppnad. Men de tar jag nog i morgon. Nu ska de bli en massa fix med dessa papper, måste till Österby, ner till färgaffären och så en sväng över till farmor. Oj, mycket att hinna med idag!

Ett starkt muskelpaket

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ridpasset börjar bra, i skritten jobbar hon bra och så övergår vi till trav och hon känns stadig och fin. Ändrar övning hela tiden då jag redan då känner att hon ligget på men inte blivit så stark ännu. Och så kommer galoppen, Corona utnyttjade det till fullo och tyckte det var superkul. Stark var bara förnamnet. Jag tragglade på genom att göra nya övningar hela tiden och försöka få henne att tänka så mycket som möjligt och kanske glömma av denna starka sida. Men till slut visste jag inte hur jag skulle få henne att ge sig. Så gramanen åkte på. Och helt plötsligt kunde jag rida ordentligt! Jag fick en broms igen.
 
Vi körde igenom allt, kändes det som. Jag hade lagt upp en övning med bommar som jag tänkte göra, men den fick allt glömmas och det blev bara en massa lösgörande och tankekrävande för min dam. Så det blev allt ifrån skänkelvikningar och övergångar till förvänd galopp, galoppslutor och lite "piaffarbete". Alltså att samla henne så mycket som jag kan utan att hon saktar av till skritt, för att sedan rida framåt och så samla igen.
 
Jag avslutade med en riktigt bra känsla, det blir nog kanonbra med mera dressyrträningar. Som förhoppningsvis kommer i framtiden. En liten film blev det också, ställde upp lilla kompaktkameran på sargen, gick kanonbra de!
 
Dålig kvalité i början, den blir bättre!
 

Planerade tävlingar

 
Ännu en gång är tävlingsplaneringen ändrad lite. Faktistk till det bättre.
 
19 oktober - Höbgo RK, 90 cm och 1 m
 
2 november - Gävle RS, 90 cm stilbegömning och 1 m
14 november - Högbo RK, 1 m
15 november - Högbo RK, 1,05 m
 
Nu på söndag gör jag nästa start, i Högbo, taggad till tusen! Hopptränar på onsdag, kanonbra!
I november blir det stilbedömining i 90 cm, spännande! Shit, den tävlingen kan jag bara inte missa. Sista för i år blir i Högbo igen, och då planerar jag att hoppa 1 m på fredagen och om den känns bra blir det även en start i 1,05 m på lördagen. Annars blir det avanmäld. Typ "debut" på den höjden, om man nu kan säga att man debuterar 1,05 m... Men i alla fall. Känns som ett bra avslut på detta år och efter sista tävlingen kommer Corona att få trappa ner träningen och få en välförtjänt viloperiod i minst en månad, för att efter nyår trappa upp träningen igen och satsa på nästa års tävlingar. Som jag hoppas startar i februari. Kommer bli så bra!
 

En mysig häst har jag!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Ett barbackapass i ridhuset blev dagens ridning, inte alls vad jag hade tänkt mig. men med jobb till 16, hemma 16.30 för att trycka i mig mat och byta om, 17.00 i stallet, 17,30 på hästryggen ungefär och 18.30 stallmöte. Alltså väldigt tajt med tid. Men allt går bara man vill! Ett lyckat stallmöte och rätt bra pass ändå, känns skönt.
Nu klarar vi in och utsläppen i 6 veckor till. Upp till stallet en sväng till efter mötet för att slänga ut frukosten till hagen för morgon bitti.
 
Och i morgon ska det regna en hel del, igen. Och jag skulle behöva impregnera ett av mina täcken, trodde inte att det skulle behövas... Men men, ska försöka fixa det så fort som möjligt. Tyvärr har man ju ingen egen tvättmaskin att kunna göra det i, så ska se mig omkring vart jag kan göra de billigast och närmast ungefär.
 

En trevlig lördagkvällEn kall somersby, nutellamuffins och en bra film.

Älskade rött!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En uteritt längs grusvägarna bland de gulnade löven. Mysigt! Men Corona var övertaggad och hoppade mest i luften för minsta lilla. De vita runda balarna som ligger i varje sväng skulle idag verkligen äta henne levandes. Haha! Men efter en massa drivande och avbryten pinne fick jag henne att trava framfåt. Och hon blev riktigt trevlig. Det blev mycket att jag skulle kunna ha henne ställd, åt båda hållen i alla gångarter, Mycket skritt - galopp övningar och galopp till skritt. En del galoppombyten och trava av mot slutet.
 
Mycket fin efter ett tag, men något övertaggad att det blev vårt att få henne att galoppera och sluta hoppa jämfota med bakbenen. Men söt är hon för det!
Kände oss mycket välmatchande idag! Red is the right colours!

Min lilla stjärna

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Alltså vilken modell jag har framför linsen på min kamera! Idag var det bara öronen framåt och göra sig snygg. Kul!
Annars har vi tagit en ridtur, en lite smått galen en. Vilken power! Vilken energi! Oj oj, idag var det bara att hänga sig kvar. Corona tyckte livet var underbart och det for lite ben omkring oss, mestadels bakben som åkte åt alla håll och kanter. Galopp?! Jo men självklart så Corona och gjorde galoppombyten i vartannat för att göra piloten i obalans och sedan utnyttja övertaget och dra iväg i världens fart. Smart!
För det var ju inte direkt enkla och rena galoppombyten vid marken, utan det var fäktande framben som kastade sig och en bakdel som flög högre och högre upp ju flera hon gjorde. Söta rara!
 
Men efter ett par försök att lugna ner damen och få henne på jorden igen, så travade vi av och skrittade hemåt igen, mestadels på korta tyglar. För att över huvud taget kunna skritta. Kommer bli lika kul i morgon skulle jag tro.
 
Corona fick även gå ut med röda täcken, oj så röd hon är just nu, rött stalltäcke, rött regntäcke och så en röd grimma med grimskaft på det. Attans att jag hade mina gröna ridbyxor idag bara, haha. Annars hade de varit pricken över i:et att även jag var rödklädd!

Att bygga eget

Måste säga det, att jag och sambon har planer att inom en snar framtid hitta oss ett hus, att flytta ifrån lägenheten och göra allt på riktigt. Och då är det inte frågan om att hitta ett hur så nära järnvägen som möjligt. Utan då är det mera landet och mark som är intressant. Och som ni kanske förstår så ska det finnas garage och stall. Men vi är väldigt öppna för förslag, och jag har en hel del tillgångar att avnända mig av. Så det behöver helt enkelt inte finnas stall på gården, så att säga. Älska att ha en pappa som är snickare! Så jag har faktiskt börjat spåna lite på idéer om hur jag skulle vilja ha det, om det blir ett helt nytt stall eller ombyggnation, det visar sig vad vi fastnar för.
 
Men vad är då viktigt att ha i stallet? Jag vill ha 4-6 boxar, sadelkammare och stort foderförråd, eller höskulle, då kan förrådet vara mindre och endast för kraftfoder. Jag vill gärna ha en spolspilta, utrymme för att hänga upp blöta täcken, bred stallgång, högt i tak, fönster till varje box som är öppningsbara, stora luftiga boxar och utrymme för pelletssäckar. Alltså, shit, detta kommer bli sjukt svårt att få till i bara ett stall. Men inget är omöjligt! Det har jag lärt mig.
 
Har försökt att få fram lite ritningar på olika lösningar av stall, och dessa två fastnade jag lite för. Speciellt den första. Alltså lyckan att få till ett sånt stall!
 
 

En del av stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Alla 14 hästarna är nu ute i sina hagar, det tog sin lilla tid att först morgonfodra, på med alla täcken och sen gå ut med alla, och dom flesta går själva. Men på knappt en timme var det klart. Skönt de!
 
Träffade på Matilda i stallet som kom med sin nya häst igår, trevlig en! Stor, men trevlig. Jag mockade och gjorde allt i ordning för Corona, så jag ska upp vid lunch och ge hästarna mat och ta mig en uteritt på Corona så länge vädret tillåter. Nu blir det en massa fix hemma!

På ett nytt sätt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag har alltid tyckt att hela boxen ska vara klädd av strö. Men jag har faktiskt börjat sopa undan det som är längs med väggen mot stallgången, alltså där krubba, vattenhinkar och saltsten sitter. Har märkt att det ändå inte används och att det bara blir blött när Corona ska ta en mun vatten eller slickar på saltstenen efter att ha ätit upp sin mat.
 
Än så länge funkar detta väldigt bra, faktiskt. Känns ändå bra att jag själv insåg detta då det nu kan bli mera pellets där Corona ligger ner än på ytor hon ändå inte ens står på. Känns bra, helt enkelt! Det visar sig i längden, har inte haft det såhär speciellt länge.

Mysiga häst!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En sån där mysig morgon i stallet, helt själv, bara jag och mitt hjärta. Regnade inte ens i morse, så jag började med att mocka och fixa allt i stallet för att sedan ta in Corona och borsta läänge på henne. Mysigt sa hon!
Kliade bakom öronen och borstade i ansiktet. Fina häst! Corona njöt verkligen av allt!
 
Tyvärr upptäckte jag att någon har tagit allt mitt hästgodis... Fy vad tråkigt. Hade mer än hälften i en påse och idag var påsen tom. Varför kan man inte köpa eget för? Så farligt dyrt är det inte med just hästgodis. Men men, jag får väl köpa nytt igen då...
 

Ett leende på läpparna

Idag har jag suttit i kassan på jobbet, och jag har pratat med så fantastiskt fina och snälla människor.
Man kan inte vara något annat än glad och ha ett leende beredd.
Ååh, vad jag gillar detta!

Istället för att köpa nytt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Känner mig fiffig, smart och pengasnål. Haha!
Jag har idag, när regnet vräkte ner som mest, tagit fram symaskingen, nålarna och ett hästtäcke. Jag har idag sytt dit två till spännen för att kunna sätta i en liner i mitt stalltäcke. Jag kände inte för att köpa ett nytt stalltäcke för ca 1000-lappen. Bara för att få ett tjockare täcke och med fästen för liner.
Och då hade jag blivit tvungen att sälja av något annat av dom jag har. Så jag valde att sätta i nya fästen för liner i mitt röda stalltäcke med 150 gram fyllning. Så nu kan jag sätta i mina liner och när det är tillräckligt kallt kan jag byta till ett 350 gram med helhals. Känner mig duktig!
 
Tycker ni det var smart? Eller skulle jag ha köpt ett nytt täcke?
 
Det kanske inte blev så supersnyggt, men det fyller sin funktion och det syns inte allt för mycket heller. Så det får allt vara! Jag som är lite utseéndefixrad tycker ändå att jag lyckades ganska bra. Med hjälp av mamma såklart!

Regn och rusk

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Var upp till stallet typ direkt när jag vaknade, det vräkte ner regn och Corona stod såklart ute. Tar in henne på en gång och drar av de blöta täckena och lägger på ett varmare och torrt istället. Skönt tyckte Corona!
Jag mockade och fixade i stallet medan Corona torkade på gången. In med henne i boxen och hon fick äta lite hö. Jag letade fram lite spännen, fixade med täcken och Corona tyckte det blev sjukt tråkigt att stå inne. Hon började vandra i boxen och banka i dörren. Jahapp, så på med täcke med hals och ut i hagen igen. Fast det regnade mycket fortfarande. Jag är hemma till kl 16 så jag kommer åka upp flera gånger under dagen och kolla så att hon är torr under täcket.

Iväg till jobb

 
Sällan det kommer bilder på mig, så varsågod! Här är några.
Jag är redo att ta mig till jobb, ett par timmar ska spenderas i Gimo på ICA, i post och spel såklart!
 
Jag har suttit med en massa papper från a-kassan och annat skit. Inte kul, allt är ändå bara fel för dom och man måste göra om allt. Varför ska det vara så enkelt att betala in, men så förbannat svårt att få ut pengar?!

En mysig skrittur i höstens färger

Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Idag var det skritt som gällde, jag hade mockat och fixat all mat innan jag hämtade in Corona. Borstade, myste och la på ett täcke, satte på benskydd och tränsade. Sedan blev det en barbackatur ut i skogen. Vi kollade in alla de nya färgerna som träden har skiftat till. Mycket vackert! Corona var pigg och glad, för att ha hoppat i två dagar... Men de är tur det! Att hon gillar hoppningen så mycket att det inte gör att vi tävlar på söndagen och tränar på måndagen.
 
En skrittur på ca 40 min för att sedan mysa lite till i stallet och sedan släppas ut i regnet. Usch vad jag hatar regn. Men Corona var påklädd så hon bör inte frysa direkt.
Hon har även fått inviga nya grimman ordentligt, så nu är det ny grimma och grimskaft som gäller för Corona. Helt i rött, såklart!

Hoppträning 6/10 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Idag var det hoppträning, en mycket bra träning. Corona var perfekt! Vi är som tvungna att hoppa fram ett par språng innan min dam vaknar. Och sedan, alltså shit. Hon var så fin! När tränare avslutar träningen med att säga, "jag har aldrig sett dig rida så bra", då stiger självförtroende och man känner att utveckingen går framåt. Så ***** skönt!
 
Vi hoppade många linjer och det var bara titthinder, bland annat vattenmatta, nya svamparna och regnbågen. Mycket kul! Corona är inte den som tittar heller, så jag behöver bara tänka på hindret i sig, att få en bra anrigning. Och inte en massa mera drivning för att hon ska hoppa. Mycket fin tjej!
 
En liten snutt film får ni med!
 

Pimpade pannluggen själv!

Nikon D300s + Nikkor 50 mm/1,8
 
Åkte upp till stallet rätt tidigt, för att fylla på vatten till Corona då hon har bytt hage. Nu går alla hästarna i vinterhagarna igen, skönt på ett sätt. Man har alla hästarna samlade och det tar inte år och dar att ta in alla från hagarna då det är långt att gå mellan sommarhagarna.
Självklart hade Corona piffat upp sig själv med lite kardborrar. Alltid lika trevligt som hästägare! Så försöka att dra ur några ur pannluggen på henne, hon blev tvärsur och gick ifrån mig. Jahapp. Upp och hämta en kniv, ner till hagen igen och börja leta upp dessa förbannade buskar. Hittade en, sen två och tre. Sen var dom överallt. Men tror att jag lyckades få bort alla. Så nu jäklar om det sitter flera ikväll när jag har insläppet.
 
Jag gjorde allt klart i stallet med mockning och mat. Städade upp lite snabbt i mitt bås, och sålde ett träns till en annan i stallet. Nu är jag hemma för att äta lite och sedan sätta på mig ridbyxorna och ta bilen mot nästa stall!

Resultat Lurbo RK

Foto: Ebba | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
90 cm - 0 fel (!!!)
Där satt den! Första starten med 0 fel, så j*vla glad! Så fin hon var, min fina dam! Hon var precis där jag ville ha henne, genom hela banan, jag kunde bara sitta och följa med och hon lyssnade på minsta vink. Så underbart! Äntligen har vi spräckt vår trend med 4 fel!
 
100 cm - 4 fel
Vi fick en dålig framhoppning, hindrena var högre än vad dom fick varal. Men efter att alla hade sänkts till rätt höjd och Corona hade lugnat ner sig lite, så fick vi till några bra språng. Valde sedan att skritta iväg tidigare än vad jag behövde för att lugna både henne och mig. Hon var kanonfin inne på banan! Tyvärr får vi med oss hinder nr 3, attans! Jag hade ingen aning om att vi rivit så var på väg till omhoppningen när domaren avbröt. Typiskt.
Vi hade inte samma känsla som i första klassen, men det är mer än godkänt och hon skötte sig så bra!
 
 

Lurbo Ridklubb

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
I detta ögonblick sitter jag till häst, jag väntar antagligen på att få komma in på banan och göra vår runda.
Håll tummarna för oss!

Packat och klart

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu ska allt vara klart, Corona är knoppad och borstad på så hon blänker och
alla prylar ska vara smörjda och framplockade.
Nu är vi redo för att anta Lurbo RKs tävling i morgon!

Fantastiska häst!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1.8
 
Idag har jag suttit på en otroligt fin häst som för första gången, på ca 3 veckor, äntligen släppte och gick kanonbra!Älskade fina häst, allt var plättlätt idag, så fantastiskt fin var hon. Hon är värd miljoner idag!
 
Dagens färg blev ljusblå, även jag hade en skjorta i samma färg och ett par marinblå ridbyxor. Snygga ska man vara. Önskar bara att någon hade fotat och filmat, detta hade varit så kul att få i kameran och kunna titta på sen.
 
Men i morgon är det hopptävling, och Ebba följer med som förste fotograf och hästskötare. Så förvänta er en massa bilder då!

Färdig!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu är hagen klar, känns så skönt! Det är trimmat under tråden, alla stolpar är ojade och jag har flyttat på en massa isolatoerer för att få tråden llite rakare. Som ni ser sitter inte direkt stolparna rakt, men det får vara. Men då behöver inte tråden sitte sick-sack... Haha. Nu är allt fixat och klart, skööönt!
 
Nu vet jag att Corona kommer ha en bra hage att gå i denna vinter. Ensam för den delen med, men de går inte alltid med sällskap, som man tänkt sig.

Ännu en trist hagbild

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu har jag varit dålig på att ta bilder igen, det blir bara på henne i hagen. Sjukt tråkigt, måste jag säga. Men ska försöka ändra på det så de kommer upp lite mera roliga bilder igen!
 
Dagens uteritt var bra, hoppsadel och graman blev det. Skrittade iväg på en ny väg som jag inte ridit förr. Som tyvärr blev en återvändsgränd, men den var väldigt trevlig nu när det är lite halvblött i marken. Gick fint att galoppera! Pigg och glad Corona, mycket samarbetsvillig. Så det känns skönt, men mera dressyrträning behövs... Ska kolla upp med tränaren om och när hon kan. Behövs som lite akut nu känns det som.
Alltså att jag rider sämst och att Corona inte får så mycket träning av det. Så Angelika får sitta upp ibland, och det måste bli oftare.

Bakning och ta hand om mig själv

 
En mysig morgon med att kolla tv, ha ansitksmask, baka mjöjlchokladsnittar och försöka mig på en håruppsättning som blir katastrof. Haha. Men allt kan inte gå bra!
Snittarna hade kunnat vara lite mera sega, men dom går nog ner ändå. Min hy blev helt plöstligt mjuk och len. För att nu ta sig till stallet och smutsa ner allt igen. Mysigt!
 
Det är ett lättare ridpass på Corona som gäller, och olja klart stolparna så att hagen blir klar!

Fixa vinterhage

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Direkt efter maten blev det stallet, fixa hagen inför vintern. Dom som inte används just nu. En ny stolp åkte ner för att minska ner grinden som var gigantisk, banka ner resterande stolp och en av dom gick av så böt den. Sambon var superduktig och trimmade allt gräs under tråden. Han precis klart innan mörkret föll. Jag själv oljade in stolpar, men jag han bara med halva så fick jag sluta. Så det görs klart i morgon.
 
Mycket snyggt blev det! Nu är det även en isolerad vattenbalja på gång, alltså den ska byggas först. Så i morgon inhandlas lite delar och så ska det hämtas lite annat så ska bygget påbörjas. Jag hoppas den klarar av några minusgrader innan den fryser för denna vinter.

Brunstiga kossa....

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår kväll, typ kl 20.30 fick jag ställa mig och bygga om staket till en ny hage för Corona. När jag precis kommer till jobbet får jag en massa samtal och sms om att Corona brunstar så mycket att Svarten, hennes travarkompis, hoppar upp på henne. Ajaj tänker jag och försöker få till det att jag kan åka till stallet direkt. Får ett sms tillbaka om att Corona har fått byta hage och att hon klarar sig för dagen. Skönt det. Så direkt efter jobbet blev det stallet och stängsla hage. Inte direkt de roligaste att göra en onsdagskväll i mörkret... Men nu är det gjort och hon går nu själv och flörtar med alla valacker så dom blir helt hysteriska. Stackars killar...
 
I morse var det utsläpp av hästar och det tog längra tid än vanligt då det kom ny häst till stallet igår, och att jag fick ta många hästar själva i stället för två samtidigt. Men men, när alla var ute fick Corona nytt färskt vatten i hagen, boxen blev mockad och all mat fixat.
Gick ut i ridhuset för att börja bygga lite bana inför hoppningen som jag gjorde senare. Mera om det får ni i ett nytt inlägg.
 
Nu ska jag ringa några samtal och sedan åka iväg för lite ärenden. Nyduschad, som var det skönaste för denna dagen, mm!

Myser ner mig i soffanFleecefilten, blåbärsmuffinste och tvn. En dag där det hänt mycket, stallet i morse, endast stalltjänst denna gång, Angelika red på kvällen. Städa och fixa hemma, en sväng till mamma, ner till Ica och hem igen för att äta och byta om för en jobbdag. Väl på jobbet blir det samtal och nästa n på väg hem för att sedan inse att läget var under kontroll. Upp till stallet direkt efter jobbet för att stängsla hage i mörkret. Och nu sitter jag här. Mera om varför det byggdes hage och resterande får ni veta i morgon, puss hej!

RSS 2.0