Målat med hela ansiktet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu har det börjats, 23 bommar har målats, 6 stycken blev svarta och 17 stycken vita i grunden. Alla bommarna är målade två gånger och vi var ett gäng som lyckades med allt detta på några timmar. Även en skylt är uppsatt i ridhuset, hinderskållor är lagade och mera burkar är framplockat inför i morgon då det är dags att få lite färg på bommarna med. Det kommer bli allt från lila, rosa, grön till helt vita. Så snyggt allt kommer bli när det är klart! På måndag är det dags för hoppträning och allt ska förhoppningsvis vara klart även då.
 
Jag skulle även vilja att vi målar en sväng på "sockerbitarna" av trä och några få sröd som ser lite taskiga ut. Men shit vad allt kommer bli så snyggt när allt är klart! Snacka om att fräscha upp hela hinderparken genom att göra så lite ändå.
 
När jag väl kom hem blev det tvättning av ansikte, vitprickig och färg i ögonfransarna. Kändes som att jag arbetat bra då! Tyvärr kommer jag inte kunna vara med i morgon, då jag ska jobba, typiskt. Men jag tror nog att det kommer bli riktigt bra, slutresultatet!

Den trettionde september tvåtusenfjorton

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Utsläpp av hästar på morgonen, allt flöt på bra. Mockade, fixade mat och plockade fram allt inför ett ridpass med Corona. Dressyrsadel och graman åkte på. Skrittade fram runt sommarhagarna för att sedan rida på en stubbåker. Mycket fin häst har jag idag! Hon är mycket dyr. Hon var så taggad och arbetsvillig att hon självmant gick in i piaff vid vissa tillfällen, fina häst! Galoppen var superfin, hon var rund, låg och arbetade med bakbenen genom hela ryggen och fram. Så fin! Gjorde även perfekta galoppombyten!
 
Det är dagar som dessa man verkligen förstår vad som gör att man vill ta sig till stallet varje dag, när det kommer ett kvitto på att det går framåt i utvecklingen.
 
Nu är jag hemma för att äta lite snabbt och byta om till arbetskläder. det blir målning av hindermaterial och en lunchning av hästar!

Dansade oss igenom samhället på tårna

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Om det var en pigg Corona jag satt på idag? Japp! Hon har vilat både lördag och söndag, som jag tror var välbehövligt för min dam. För det var otåligt att få komma iväg idag. Och det blev en timmes skritt genom samhället och ut över en massa åkrar. Mysigt! Corona reagerade på minsta lilla ljud och trippade omkring som en tickande bomb. Men hon höll sig på marken, och det var tur!
 
Jag kortade upp henne och arbetade henne igenom hela samhället, och hon sa som hela tiden "och vad ska jag göra nu?". Hon var på alerten, pigg och vaksam på allt jag gjorde och det var riktigt kul! Men det gällde att sysselsätta henne hela tiden. Mycket skänkelvikningar mellan trottoarerna, kan man säga!

Äntligen!Varit och hälsat på älsklingshästen, mycket efterlängtad!

Riktig drifting

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu har vi kollat på riktig drifting, vi kollade på DATT, en serie som går i drifting för att sedan åka hem.
Så¨sitter nu i bilen och längtar hem för att ge min häst en puss på mulen!

Lite rök efter bakdäcken

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter många bilder och testande fram och tillbaka tycker jag ändå att jag lyckades med dessa bilder. Svårt var det men kul! Alltid roligt med att prova nya saker med kameran. Vad tycker ni?

Girlpower i en lila Volvo

Nikon Coolpix s3300
 
I sista åket, fick även jag följa med. Eller jag betalade gör det. Mycket häftigt! Lille blå fick smyga med ner i fickan. Så lite bilder på Pollan när hon kör, och även lite filmsnuttar. Hon kommer att köra även i morgon, så ett till åk blir det för min del, så lite mera film tror jag. Och så ska jag försöka få lite bättre bilder på henne med farten som syns i bidlerna. Man måste ha utmaningar för att kunna lära sig!

Att kunna se farten

Nikon D300s + Tarmon 70-200/2,8
 
En teknik som är sjukt svår att behärska, att man får se farten i en bild. Jag provade på lite nu när Pollan körde ännu en gång. Och det var inte lätt, så finjusterat med inställningar och stadig hand. Jag har några gånger på att prova så att man får en sån där perfekt bild. Hela morgondagen att öva. Nu ska Pollan köra en gång till för idag, sedan får vi morgondagen att se fram emot. Nästa gång får ni inte se bilder på bilen som ni sett hittils, och mera än det kommer jag inte säga utan ni får se senare helt enketl.

Lila power!

Nikon D300s ´Tamron 70-200/2,8
 
Vaknade tidigt i morse, så ont i ryggen att jag trodde den skulle gå av. Alltid lika mysigt att sova i husvagn... Men efter en värktablett är det mycket bättre. Vi har hunnit med att kolla på en hel del bilar, Pollan har kört med sin lila Volvo på banan, när alla får köra så agtt säga. Står bankörning gatbil på tidsschemat, så vet inte riktigt vad det heter. Heh. Sedan blev det drifting, som även finns med på några bilder, svårt att inte se vilka bilder.

Gatebil, Mantorp Park

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Pollan är taggad, bytt däck på bilen, redo! Husvagnarna är på plats, tältet uppe.
Korkarna öppnade och musiken på full volym.
I helgen är det Gatebil på Mantorp Park och vi är så redo!

Hej då hjärtat ♥

 
Ännu en tidig morgon i stallet, 05.40 satt jag på Coronas rygg i morse. Allt i stallet var klart och fixat till 7.15 då jag var hemma för att duscha och göra mig i ordning, 20 min senare satt jag i bilen.
 
Jag har myst med hjärtat, hade det lite jobbigt att åka från stallet. Nu ska jag vara utan henne till på söndag kväll, om jag ens kan komma upp då. Detta är lika jobbigt varje gång. Vill inte åka ifrån henne, men för två dagar hoppas jag klara av det. Corona kommer få det lyx av Erica som mockar och fixar till henne, kanske även en uteritt blir på sin höjd för henne. Skönt! En lugn helg för henne. Medan jag är på väg till Mantorp, med husvagn. Det blir bilar hela helgen, dator och kamera är med. Så förhoppningsvis ska jag kunna leverera något inlägg.

Dojjorna på med ny teknik

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Direkt efter jobbet var jag hemma i ca två minuter för att byta om och få med mig en kvargburk till stallet. Väl där var nya hovslagaren på plats, shit tänkte jag som springer ut till Corona och halvjobbar tillbaka med en häst som knappt ville gå. Haha. Alltid lika kul när man är liite stressad, då ska hon gå som saktast. Men väl i stallet gick de fort, av med framdojjorna, fixa, kolla skor och så lite rök för att sedan svalna och spika fast skon. Mycket häftigt! Corona tyckte det luktade rätt konstigt och så fräste det lite om hovarna. Förta gången vad jag vet som Corona blir varmskodd. Mycket trevlig kille som skodde och resultatet blev bra! Mycket bra!
 
Till nästa gång ska jag försöka fota när han sätter skorna mot hoven och all rök bildas. Jag hade miljoner saker att göra samtidigt som han var där och när Corona stod så pass snällt var det rätt lugnt att bara kolla med ett öga ibland. Underbart att ha en snällskodd häst!

Red is the right colour

 
Väldigt tidig morgon i stallet, orkade knappt ta mig upp ur sängen. Alltså har jag inte sovit så många timmar i natt. Men på hästryggen satt jag kl 06.03. Shit, död zoombie. Uteritt, provade på PS tränset igen fast med ett rakt gummitbett, mycket bättre! Hon blev lite ofokuserad ibland, men det var lätt att få henne tillbaka till mig och hon sökte sig väldigt bra ner. Eftersom hon vilade i tisdags och bara skrittades igår var det lite energi som skulle ut, kan man säga. Men hon höll sig på marken, tur det!
 
Alla dessa vita rundbalar som ligger längs med vägkansterna, dom skulle alla äta upp henne idag. Och dom ligger i varje sväng då de tränas rally där rätt ofta. Och såklart vet vi om när det tränas så att vi inte rider just dom vägarna då!
En fin tjej avslutades med att skritta så lång och låg det bara gick tills det blev fria tryglar och skritta hem. Han även med att fixa all mat och även förbereda hö inför helgen. Så mockningnen blir av efter jobbet. Nu kortjobb 8.30-14!

Underbara massage!

Foto: Frida | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Som hon njuter, och det är så skönt att hon knappt vet vart hon ska ta vägen. Tror att hon är en liten knähund som kan krypa upp och bli gosad med i knät. Men faktiskt så är det en häst jag masserar och det med en massagepiggborste eller vad den nu kallas. Corona älskar den, bokstavligen. Så då får man allt fortsätta. Jag försöker att massera henne så ofta jag hinner och kan. Det är bra för muskler och att få igång blodcirkulationen. Plus att Corona då verkligen älskar att bli masserad!

Alltid lika roligt

 
Idag skickades träckprovet in, känns ju inte så jättekul att skicka hästbajs på posten. Men vad ska man göra? Haha. Jag hoppas att hon blir nollad igen, men hon har gått med en häst som hade mask, och det rätt mycket. Så känner på mig att hon kommer även att ha, så det blir väl avmaskning denna gång. Men jag håller tummarna på en 0a igen så att jag slipper försöka trilskas med att hon ska få i sig den vita sörjan som nästan ingen häst vill ha.

Mysigt med höst

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
En uteritt i bara skritt, det var vad dagen bjöd på. Fast den var inte så mysig, skrittäcke, vinterridhandskar och flera lager jackor. Alltså hösten kom snabbt! Corona går numera med stalltäcket under ett 100 grams regntäcke. Det blir tillsammans nästan som ett vintertäcke. Shit, min dam komemr att frysa arslet av sig i vinter, men jag har bunkrat upp med täcken så hon borde klara sig. Hoppas jag...
 
Annars då, jo jag är på väg in till jobbet, så ska fixa ett tidsinställt inlägg till er hade jag tänkt. Så hoppas ni har det bra i höstrusket, för jag dricker té nu så att jag värmer upp mig innan det blir cykeln ner till ICA.

One year of memories

Foto: Frida | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Ett helt år med dig mitt hjärta, ett år med massor av minnen.
Ett år med framgång och motgång. Ett år fyllt med kärlek!

Hoppträning 22/9 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Idag var det en pigg och glad dom som hoppade lite små skutt hemma i ridhuset för Cia. Alltså inga höjder utan mycket gymnastik och markarbetsträning. Skönt tyckte jag! Och Corona var superfin!
Hon lyssnade väldigt bra redan från början och hoppade upp sig otroligt bra.
 
En duktig Stina både fotade och filmade idag, söta du! Står där och fryser men ändå är så envis och ska hålla i kameran. Vilken tur jag har som har dig som förste fotograf! ♥
 
Jag trodde att Corona skulle kännas lite loj efter gårdagens tävling, men hon blev knappt svettig av detta pass och tyckte livet lekte. Och vi gjorde premiären att rida med ländtäcke, fy! Kallt som tusan var det.
Så fin min tjej är, hon och jag har utvecklats nåt fruktansvärt mycket inom hoppningen. Och det känns skönt! Det märks på träning ändå, och lite på tävling med. Men nästa tävling är målet, ingen vägran. Och nästa, blir den 5 oktober!
 
 

Resultat Tierps RK

Foto: Stina | Nikon D300s + Tarmon 70-200/2,8
 
Alltså, Stina du gör det igen! Jag kan knappt välja bilder, såå många fina att det blev hur många som helst i detta inlägg. Men vad gör det när man har en bildskön häst!
 
90 cm - 4 fel
Vi förstätter trenden med en rivning. Alltså 4 fel, på första hindret. När ska vi komma över våran otur med första hindret? Det kommer väl så småningom. Hoppas jag!
Men Corona kändes såå jäkla bra! Vilket tryck i galoppen, lyssnade kanonbra och rundan var så bra! Det där sura petet är jag lite besviken på för rundan var värd en rosett, så fin var min tjej!
 
1 m - 8 fel
Blir ni förvånade om jag säger att piloten klantade sig? Inte jag.
Börjar bra, river däremot tvåan, men men. Kommer mot kombinationen som är nr 4, jag smackar till andra hindert, Corona länger sig, kommer lite nära b-hindret. Och sedan var det direkt in på en distans med 6 galoppsprång till nästa oxer. Vi fick in 5,5 språng. Det säger sig själv att det blir knas när det är en sån distans. Om jag bara inte hade smackat och dirvit fram henne i kombinationen. Fortsatte banan kanonbra!
Varför ska jag klanta till det jämt?! Så irriterad, men vi taggar om till nästa tävling. Och jag lär mig av mina misstag, förhoppningsvis.
 
 

Tävling

Dagen spenderas på Tierps Ryttarklubb, 90 cm och 1 m är klasserna. Resultat, bilder och film kommer när jag är hemma!

Redo!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Dagen har gått i ett, gigantisk frukost till födelsedagsbarnet, göra i ordning tårtan, rida Kålhagen runt med en pigg och glad Corona, vi gjorde nästan galoppombyten i var 5e! Mycket fin alltså. Hem igen för att duscha, göra klart tårtan, byta om, sminka mig, vara trevlig och ta emot gäster. Mat, fika och flera gäster. Ta mig ut till stallet igen för att göra Corona och utrustningen klar för en tävlingsdag i morgon.
 
Nu är jag nog klar, så blir en bloggning med detta inlägg och nu ska jag fixa i ordning det sista, för mig själv. Borsta tänderna och sova är kvar. Skönt.

Livet

En inte allt för välplanerad fredagskväll, pizza till middage, oväntat besök,
promenad i ridhuset och så gör jag och sambon en tårta inför morgondagen.
Alltid ute i så god tid!
 
Men vi är glada för det och i morgon ska det hinnas med mycket, så mycket.

Horsewear Rhino

Nikon D300s + Nikkor  35mm/1,8
 
Tidigare i veckan hämtade jag ut ett paket, med ett hästtäcke i. Wiho! Älskar rea ♥
Har varit ute efter ett vintertäcke, och när Strömsbergsgård rear ut alla sina Rhino täcken i utgående färger, så gäller det att passa på. Så nu är Coronas täckesgarderob komplett! Inget mera täcke behövs i dagsläget och kommer inte att behövas för nu har vi alla sorter!
 
Detta är då ett vintertäcke med 370 gram fyllning i, med avtagbar hals i 100 gram. Snyggt, stilrent och förhoppningsvis varmt och gosigt till vintern. Så nu kan det blli hur kallt som helst, jag är utrustad!

Mockat och klart!

 
Älskar att ha allt klart utom ridningnen innan jag åker till jobbet.
Så nu kan jag koncentrera mig och jobba stenhårt i ny affär!

Lite hoppning en torsdagkväll

Foto: Frida | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Efter gårdagens skitpass vägde detta upp desto mera, men har ändå ingen lösning på dressyren för tillfället.
Byggde upp ett räcke och en oxer längs diagonala linjerna, så att jag kunde hoppa dom i en åtta. För att sedan skutta över ett litet hinder på medellinjen och byta varv enkelt. Corona hoppade kanonbra!
 
Hon sög efter hindren och jag hade lätt att hitta avstånd. Precis som jag ville. Visst att vi kom lite nära eller stort några gånger men jag såg ändå lägena. Mycket fin tjej som hoppade super! Hon hade lite åsikter om att man inte kan hoppa och bajsa samtidigt, typ förståligt men ändå inte. Haha. Så någon nit blev det med. Men känslan var bra och jag tror allt de går bra på söndag, bara jag rider hela vägen.

Dressyrträning #3

Foto: Hannah | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Nära stupet

Jag försöker att vara positiv, glad och aldrig skylla på hästen. Men det finns gränser för mig med och nu är Corona nära dom. Jag orkar och vill inte detta...

Dressyrträning #2

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Vackra ljus ♥

Foto: Frida | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Blev ridning på stubbåkern, idag igen. Älskade stubbåker! Turkost blev färgen och Frida höll i kameran.
En lite tjurskallig dam satt jag på, som att jag vill ha den sidan igen? Men men...
Vi får väl se hur det går resten av veckan, i morgon tänkte jag rida ett riktigt dressyrpass på ridbanan i dressyrsadeln, najs! Sedan på torsdag blir det nog lite hoppning. Har lite att se fram emot!

Dressyrträning #1

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8

Utsläpp

 
Alla hästarna är ute, stallgången är sopad och Coronas kraftfoder är fixat.
Nu är jag hemma och byter om för att åka ner och jobba!

Sammanfattning av helgen

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Helgen har gått uppåt och neråt. Vi började på botten och arbetade oss uppåt kan man säga. För vi avlutade kanonbra! Jag hade en mindre rolig häst att rida de två första passen för att rida det sista super!
 
Corona var stretig, ovillig och dummade sig de första ridpasset och jag hade svårt att bara kunna rida min häst framåt för att kunna ta i henne och göra något av allt. Så de två första ridpassen började ungefär likadant och hon var motsträvig till det mesta.
 
Men det sista passet, WOW säger jag bara. Corona var precis där jag ville ha henne i princip direkt, och vi gjorde lite samma uppvärmning för att sedan gå in i galopparbete. Red på volt till jag vände upp på medellinjen och göra en galoppsluta till långsidan, rida förvänd galopp genom kortsidan och sedan ett byte på andra långsidan. Plättlätt sa Corona! Ett ofivilligt tramp uppstår när vi skrittar och samlar upp för att göra en galoppfattning. Vilket tränaren uppfattade och tog till sig. Så som avslutning tränade vi piaff. Alltså what?! Men japp, det gjorde vi. Så kul! Och Corona förstod ganska snabbt vad som förväntades av henne, superduktig!
 
Jag har ett gäng med bilder som ni ska få se, från alla ridpassen och sedan ska jag göra i ordning en film av de snuttar som filmades under helgen.

En promenad i det vackra vädret

 
När jag vaknade i morse så blev det frukost och sedan åka till stallet, fixade allt i stallet innan jag tog in Corona och gjorde henne klar för att skritta iväg. Jag tog mig en promenad vid sidan av henne idag. Mycket skönt tyckte nog vi båda. Corona efter en hård helg och jag för att röra på benen.
 
Sedan tog jag bilen och styrde mot nästa stall. Mycket trevligt! Jag red en häst och vi pratade massor om allt och inget. Och nej, jag ska inte köpa en till häst. Men jag ska börja rida flera hästar. Har pratat med en bekant om jag får rida hennes hästar och hon var snabb på att säga ja. Så det är kul! Har ridit en av hennes fyra hästar, mycket kul!

Äntligen hemma!

Jag och Corona är nu hemma efter en till lärorik helg. Från att inte kunna gå i form i skritten till att nudda rörelser i svår dressyr. Mycket fin tjej blev det alltså!

Ett gäng med bilder finns och dom kommer komma under de närmsta dagarna!

Gamla vanliga igen!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Full rulle när jag kom till stallet igen, transporter överallt och folk som hejade, pratade och hade de kul. Hästar som stod inne och så kommer min och tror att hon ska få åka iväg. Glad tjej det blev! Men jag fick spräcka den bubblan och ta en tur i skogen i stället. Dressyrsadeln och gramanen åkte på. Jag orkade verkligen inte bråka med henne och rida utan gramanen. Jag ska ändå få göra det tre ridpass framöver denna helg.
 
Men hon klagade inte, jag bara plockade upp tyglarna lite och hon sänkte sig direkt. Fantastiskt fina! Jag funderar på om det är PS tränset som gör att hon blir så stark. Men ska använda det flera gånger för att verkligen bli säker. Det blev alla gångarter ute på grusvägarna. Mysigt! Tempoväxlingar, övergångar och sidvärtsrörelser blandat med att ställa inåt, utåt och rakt. Flytta framdelen, bakdelen eller hela hästen över till andra sidan. Mycket lösgörande alltså, och hon släppte fint mot slutet. Känns bra inför morgondagen då vi åker bort på träning!

Nyrakad!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Nu ligger Coronas päls på stallgången, så skönt. För både henne och mig. Jag hade fruktansvärt tur med att Emelie kunde komma ut med så pass kort varsel och göra en rakning på min tjej. Ingen mera väntan på att hon ska torka bort all svett, inge mera gå tusen varv på ridbanan eller ridhuset, inge mera massa täcken för att torka. Så skönt! Och det kom så lägligt då jag ska iväg på träningsläger i helgen, lördag till söndag och då rida tre stycken dressyrpass på mitt hjärta. Så nu slipper hon bli supersvettig efter ridpassen och hon kommer att orka med hela helgen utan problem!
 
Jag är hemma för en mellanlandning av matintag, sedan ska jag upp till stallet igen och rida. Jag gjorde all mockning, mat och fix nu på morgonen, började även på att packa till i morgon då vi åker.

Ännu en gång stubbåker

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Måste börja med att säga, älskade Stina, du är underbar! Du är ständigt i farten men hinner ändå med att ta en hel drös med bilder på mig och min Corona, du är guld värd alltså! ♥
(Jag vet nog att du läser!)
 
Idag var det ingen rolig Corona att sitta på, hon var fruktansvärt stark och sprang mest med huvudet i vädret och bara gasade. Så han knappt börja trava så satt gramanen på. Jag orkade inte ta ännu ett ridpass med dragkamp. Men hon fortsatte att vara stark även med gramanen. Men hon höll i alla fall huvudet nere. Mycket tempoväxlingar, övergångar och sidvärts för att försöka göra damen lite mera koncentrerad på mig och slippa dra så hårt i tyglarna. Gick rätt skapligt i slutet på ridpasset, men känslan var rätt kass.
 
Jag planerar att kolla upp henne, åka till en så kallad "kotknackare" och se om det blir någon skillnad av det, ska även ta och kolla upp hoppsadeln så att den ligger bra fortfarande. Så detta kommer bli prio de närmsta veckorna, jag ska bara se till att jag får en ledig dag och någon som kör min häst. Så ska det nog bli bra till slut.
Jag ska även på träningsläger i helgen så jag hoppas att tränaren kan hjälpa mig med en hel del också.
Fortsättning följer på den sista delen.

Hej och hå, gäller att ligga i

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En dag där mycket har gjorts, varit på arbetsintervjuv och har redan nu bestämt upplärningsdagar. Skönt! Lägger till ännu ett extrajobb till de två som jag redan har. Sen har jag hunnit med lite mera, sytt några bokstäver på höpåsarna, skickat iväg brev, ringa hovslagaren, kopiera papper och hälsat på hos mormor, lägga över bilder på hårddisken, fota nya inköpen som är ett set med Puma parfym och duschtvål och en plattång som man även kan locka med. Älska utförsäljning av butik ♥
 
Städat undan lite prylar, beställt det sista täcket till Coronas garderob, och de på rea ♥ Handlat och nu är det dags att börja laga mat. Jag har säkert glömt något som jag gjort med, men efter maten styr jag cykeln till stallet för ett insläpp av hästar, ridning och sedan en nattning.
 
Sedan har jag även en överraskning att berätta, och den kommer att ske på måndag. Så jag behåller den till det är dags! Jag längtar i alla fall.

Ut på nya äventyr

Nikon D300s + Tamron 17-50/2,8
 
Hästarna ute i hagen, boxen är mockad och nu är jag redo att åka iväg igen.
Nu styr jag bilen mot nya och spännande äventyr, håll tummarna!

Ridning på stubbåkern

Foto: Ebba | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Vi han inte med solnedgången då det hände lite saker med en häst i stallet, men den mår bra nu!
Och så skulle Stina ha fotat men hon han inte rida så de blev en snabb fråga till Ebba som så gärna ställer upp! Ååh vilka härliga tjejer jag har i stallet! Så några bilder han det bli innan mörkret gjorde bilderna svarta.
 
Vissa bilder är hårt redigerade för att ens kunna visas. Men vad gör det!
 
Corona var sjukt stark, kändes som att jag inte hade några armar kvar efter att jag satt av. Men sånna dagar finns med och det är bara att kämpa sig igenom dom! Men vi galopeprade en hel del och hon fick även öka på en hel del, det gäller att ta tillfället i akt för ett galopprace!

Hö i stora lass

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Då Corona nu går med betesreducerare, ute i hagen, så får jag lägga på några kilon till insläpps och kvällshöt. Så hon inte går och är hungrig hela dagarna för att hon inte får tillräckligt med mat. Måste säga att hon även är smart nog att ha kommit på hur reduceraren funkar, Som hon till en början inte fattade. Söta häst!
 
Och sambon kom hem med mina små lappar, så ska hem till mamma en snabbis och leta efter nyckelringar så ska dom upp på hönäten. Kommer bli perfekt!
 
Jag ska även rida ikväll, på stubbåker. Och pricken över i:et är att Stina förhoppningsvis kommer att fotografera! Woop woop!

Äntligen borta!

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Jag kan inte förklara känslan, men den är så underbar! Äntligen är mitt långa hår ett minne blott. Så skönt. Nu kanska jag "använder" håret igen, gör något snyggt med det. Inte bara har det hängandes och orkade inte göra något för det var bara för långt. det är nästan 1,5 dm som har försvunnit från mina axlar, och så är det snyggt färgat igen, ååh vad jag trivs i detta! Känns som att jag har hittat hem igen, underbart!
 
Vad tycker ni, bättre eller skulle jag haft kvar allt det långa?
En sak var ändå bra, det var inte slitet eller förstört det som klipptes av. Så jag sköter mitt hår bra alltså!

Ridfilmer!

 
Första filmen är från hoppträningen i måndags som gick kanonbra! Lite skutt kom med på film lixom.
 

Andra filmen är från i söndag när jag red igenom Corona inför träningen. Mycket fin dam satt jag på!

Hoppträning 8/9 -14

Foto: Ebba | Nikon D300s + Nikkor 50mm/1,8
 
Igår var det hoppträning på schemat, och jag hade en fantastiskt fin häst! Ååh vad hon känns bra nu!
Det blev lite annan grupp med, jag fick leka ponny. Haha. Men dom andra grupperna är det 6 resp 7 stycken och så många i ett ridhus på 20x60m? Njaae, och så var vi hela tre stycken ponnysar. Sammanlagt. Skönt!
 
Det var mycket lydnadsövningar, serier, hoppa ut sväng och läskiga hinder. En väldigt nyttig och bra träning för oss. Däremot valde jag att rida på ett annat bett än vad jag brukar och hon blev för stark, så det tog tid att få henne där jag ville. Men då vet vi det och så kör vi på de vanliga nästa gång!
 
Ebba var supersnäll och både fotade och filmade en massa. Jga har däremot inte hunnit redigera filmen så den kommer så fort det finns lite tid över så att jag hinner fixa!

En sån där ovanlig dag

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Behöver jag säga att det var sjukt gott? Grillat ♥
Idag firar jag och sambon 3 hela år tillsammans, så det blev gourmetmiddag för att nu bli en promenad och sedan slänga sig på soffan och titta på en film. En lite lyxigare tisdag helt enkelt.

Dumma matte!

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Hej, Corona här!
Idag var matte uppe tidigt till mig i morse och gav mig massa smaskens att äta. Såg sedan att hon tog ut några av mina kompisar. Jag gnäggar lite sorgset efter henne och vill att hon tar mig nu. Efter några mullranden från min sida öppnar hon äntligen boxdörren. Lägger på mig ett täcke så att jag inte fryser, för att sedan ta på en ny grimma med någon konstig sak vid nosen på mig. Inte tänkte jag på det utan följde henne glatt ner till hagen med Svarten breve mig. Trevlig kille det där! När han gör som jag vill...
 
Jag fick gå ut i en ny hage idag, kul! Så jag började med att hälsa på min nya granne, Ebba heter hon visst. En riktigt rödhårig tjej, väldans vad hon sparkade med frambenen. Jag gjorde väl inget?!
 
Aja, hon var där och kommer förbli, så jag tar med mig Svarten ner till hörnet i hagen, för att där är ju gräset som godast. Såklart! Ser mig omkring för att sedan försöka ta mig en stor och saftig tugga av det supergröna gräset. MEN! Något är i vägen. Hur jag än försöker att komma åt gräset så går det inte, denna sak är framför min mun. Jag tittar upp mot matte som står kvar vid grinden, försöker att förstå varför jag inte fåt äta något gräs. Matte kommer ner och pratar med mig, men jag vill bara äta mitt gräs. Hon säger att denna sitter där för att jag inte ska bli så tjock, vadå tjock?! Det heter trivselvikt! Hon vänder sedan och går tillbaka och jag ger henne en arg blick tillbaka innan jag ännu en gång försöker äta några strån.

Ett barbackapass

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Igår var det en seg dag men Corona var tvungen att ridas. Så jag tog ett snabbt beslut att rida barbacka, göra det enkelt för mig och hon får ändå röra på sig. Stina var supergullig och tog några bilder, hon filmade även, men eftersom jag sitter och laddar upp bilder från tävlingen i helgen vill jag inte sega ner det ännu mera med att ladda upp film på YT samtidigt. Så filmen får ni senare helt enkelt!
 
Corona var superfin! Mjuk och stadig, precis som jag vill ha henne. Underbar! Så för att vara ett kort men intensivt pass så är jag mycket nöjd med min tjej.
Nu taggar jag till för hoppträning som sker ikväll, får se om den blir med på bild och film. Det visar sig. Tänkte att jag skulle rida på nya tränset och kanske till och med nya bettet, hon har gått så fruktansvärt bra på det!

Hästarna ute och stallet fixat

 
Alla hästar ute nu på morgonen, så efter det blev det mockning, nytt pellets och så har Corona fått en till vattenhink i sin box då hon dricker som en elefant. Så känns bättre nu att det inte tar slut för henne.
Fix av mat, både kraft och hö för att sedan visa upp en ny hink och gängtapp, äntligen! Och så lindade jag upp alla lindor som låg i en hög och pysslade lite i mitt bås.
 
Sopat hela stallgången och sett till att de ser bra ut.
Känns skönt att allt är fixat, så det är bara att tagga om för hoppträning ikväll. Och så ska alla hästarna in förstås!

När ska det ta slut

Jag är så slut att jag inte vet vart jag ska ta vägen, men hästen är kvar så jag styr mot stallet och fixar. Jag kommer sova gott i natt.

Jälla Hästsportförening

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Även idag är jag på Jälla HSF och fotograferar, men denna gång är det hoppning.
Från kat B till stor hästar som ska göra upp om medaljerna i DistriksMästerskapen!

Lite nytt och onödigt

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
I slutet på veckan trillade det ner två paket i postlådan, till mig. Eller, till Corona kan man väl säga.
Ett nytt waterford bett med fasta ringar som inte nyper mitt hjärta i mungiporna. Mycket trevligt sa hon och gapar. Skönt säger jag! Ett trevligt bett som Corona går riktigt bra på.
Sedan var det ett sjukt snyggt schabrak, för dressyrsadeln. Med bling bling. I snygg marinblå färg och andasmaterial. Jag är mer än nöjd, för så snyggt är det.
 
Bettet är redan invigt och schabraket kommer att få följa med på träningshelgen som jag åker på om en vecka, då det ska med tre olika dressyroutfits, och färgerna är redan bestämda. Så snygga vi kommer vara!

Jälla Hästsportförening

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Idag är det dressyr som ska fotas på Jälla HSF, det är dags att kora varje ponnykategori
och stor hästar, vem som blir årets DistriksMästare!

Sensommar

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8 + Nikkor 35mm/1,8
 
Vadå vackert det är ute i hagen när jag går för att hämta in Corona?!
Idag kände jag för grönt, så det blev benlindor, schabrak och pannband i den häftiga färgen. Dessvärre har jag inte hittat någon bra tröja i samma nyans, typiskt! Den jag köpte var såklart för ljus.
 
Men tillbaka till ridningen, blev en uteritt idag, med graman. Ville bara hjälpa henne att hålla sig lång och låg i en djup form för att bara mjuka upp musklerna i alla gångarter. Och jag hade en mycket trevlig häst!
Men det bästa av allt var att hon gjorde klockrena galoppombyten när jag stod i lätt sits, till varje kurva så blev det ett byte och Corona tog det galant! Inte ens sporrar som hjälpte till.
 
Hon var så avslappnad och fin mitt hjärta ♥ Många pussar på denna dam idag.
 
Sedan så har jag fixat allt annat i stallet, lyckades till och med fylla på vatten i hagen. Har tidigare gått med dunkar men nu finns det slang nerdragen till den hage dom går i nu, och att hitta på den kranen var inte allt för lätt första gången. Haha. Har även hunnit spola ur A´s transport. Och kommit fram till att min egen behöver sig en tvätt den med. Så det får bli nästa veckas utmaning.

Sponsring

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Är nu färdig, efter en massa strul så ligger alla presentkort framför mig på vardagsrumsbordet. Skönt!
Nu ska dom bara överlämnas till sekretariatet i morgon bitti då jag åker iväg och fotograferar Distriktsmästerskapet, för andra året i rad, på Jällagymnasiets anläggning. Jag är sjukt glad att jag får chansen att i år igen få leverera bilder, så jag hoppas på två bra dagar med fina bilder och underbara ritter.
 
Vi inleder lördagen med dressyr från de minsta B-ponnyerna till stor hästar. För att sedan på söndagen ta emot hoppekipagen där de får visa vad de går för i klasser från LB kat B till 125 cm.
Många ekipage som jag känner igen eller med ryttare på nya hästar, så jag är spänd att få se fina ritter.
Jag är taggad!

Terrängträning 4/9 -14

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Behöver jag säga att min häst tycker det här är kul?!
Fina tjejen! Men det är synd att matte ska ställa till det för henne ibland. Vi började otroligt bra, hppade mycket "svåra" hinder, enligt mig. Och det gick kanonbra! Mycket fin tjej!
Men när vi börjar hoppa banan så klantar sig matte så mycket att Corona hoppar med frambenen men inte bak, och landar då på hindret. Vilket avskräckte Corona lite. Mycket förståligt. Är matte dum får hon lida för det med licksom. Så fick rida mycket mera då den egna, annars fina motorn, försvann lite efter det.
 
Men en superfin häst har jag ändå! Och kolla in dom fint spetsade öronen på typ varenda bild!

Förberedelse

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
Kommer precis från stallet, har hunnit mocka, fixat mat och plocka fram inför kvällens terrängträning. Och självklart åker Stina med och fotar. Jippie! Hon är för gullig, man behöver bara skicka iväg ett sms.
 
Och idag kände jag för att ta lite mera närbilder, om man nu kan säga det. Men jag gillar första bilden väldigt mycket. Vet inte riktigt varför.
Nu ska jag ner till mormor och skriva ut viktiga små papper och sedan blir det laga mat och ta in Corona i boxen så hon hinner äta upp sin intagsmat. Får se om jag hinner ner till ICA en snabbis och sedan är det dags för träning ikväll!

Perfect Sit of Sweden

Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Nu äger även jag ett, ett anatomiskt och ekologiskt träns från Perfect Sit of Sweden. Modellen Jump Off blev det, som jag då har hittat begagnat i mycket bra skick. Så jag är nöjd! Snyggt och bra passform!
 
Jag har bara hunnit rida med det i två dagar, så någon utvärdering kommer senare, alltså inte nu. Men jag har höga förväntningar av tränset och jag hoppas det kan ge väldigt mycket.

VM i Normandie

 
Såg precis Alwxander Zetterman hoppa sin rund med 4 fel, snyggt jobbat!
Annars går tvn på högvarv, sedan kl 10 i morse har den visat VM hoppningen i Normandie. Inte ett dugg avundsjuk på dom som får åka dit. Eller kan rättare sagt. Hade varit häftigt att fått åka dit och se allt live. Men det får bli ett annat år.
 
Dagen bjuder på städning, tvättning och väntan på mejl. Från och med igår är jag arbetssökande och jag har sökt massvis med jobb och igår fick jag ett väldigt intressant mejl som jag inte ens hade sökt. Jag håller tummarna på att jag kan åka dit och prova, och det väldigt snart.
 
Annars ska jag rida, fixa i stallet, handla och annat fix här hemma. Även lite pyssel till stallet håller jag på med. Så nu ska jag klä på mig, springa ner med tvätten och åka ner till ICA och handla!

Film LB:3

 
Filmen från LB:3 i lördags. Den bättre klassen men med en del tabbar.
Nöjd är jag ändå med min häst, fast hon gick bäst på framridningen!

Bildbomb!

Foto: Stina | Nikon D300s + Tamron 70-200/2,8
 
Jag kan inget mera säga än att min häst är så grymt snygg att jag inte kan sluta titta på dessa bilder.
Älskade, otroligt snygga häst!

Utsläpp av hästar

 
Uppe tidigt för att släppa ut en massa hästar i stallet, nu är allt igång igen. Som vanligt kan man väl säga. In och utsläpp, lunchningar och nattning. Så idag har jag pysslat och fixat en del i stallet. Mockade, fixade mat, böt vatten och tog in två nya pelletssäckar för att fylla med vatten och låta stå till jag åker upp igen.
 
Sedan ville jag få upp hönäten igen, så efter lite rotande så kom jag fram till detta, alltid bra att spara på saker! Ett par bensören från täcke som gått sönder håller nu upp mitt hönät. Smidigt!
Sedan plockade jag upp mitt hö då det kommer tre nya hästar till stallet närmsta månaden varav en redan har kommit. Så deras ägare ska såklart få plats md sitt hö med. Så det var bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det. Jag som inte är ett dugg allergisk mot hö... Det gick och nu är det klart!

Mysigt i stallet

Nikon D300s + Nikkor 35mm/1,8
 
En skrittur i solnedgången, det är vad jag älskar med stallet! Så underbart att höra Coronas taktmässiga steg mot asfalten och se hennes öron spetsade spikrakt framåt. Älskade häst!
Idag red vi även på nya tränset, vilket det är får ni reda på i morgon. Spännande va?
Efter ridturen var det mys i stallet, massage och borstning. För att sedan gå in i boxen och få lite hö och invänta kvällsmaten. Back on Track skydden är på då det är jag som släpper ut hästarna i morgon. Mysigt!

Resultat Håbo RK

 
Vi hade en liten otursdag, men vi är på god väg!
Andra klassens film blev suddig, pappa min kom väl åt någon knapp och han är väl inte den händigaste på teknik. Kan man säga... Men han är bäst ändå!
 
90 cm - 4 fel
Jag valde att rida fram i en hage i stället för en ridbana på kanske 15x30m eller vad den kan ha varit på. En del tempoväxlingar, övergångar och kolla så att sidorna var med mig så skrittade vi iväg till framhoppningen. En nylagd ridbana bör tilläggas. Den var tung, fruktansvärt. Jag fick kämpa för att Corona skulle orka galoppera i svängarna, så tungt var underlaget. Det rann svett om damen efter framhoppningen. Och det händer inte ofta så att säga. Men tog ett gäng språng på varje hinder innan jag kände mig klar och skrittade henne till det var min tur att gå in i collecting ring. Väl på banan provade jag på ett knep jag fått av Moa, och jag gillade det faktiskt, att man ska rida i "fel" varv mot vad första hindret ska ridas i för att sedan göra ett galoppombyte och rida an första hindret. För att hålla galoppen uppe. Tyvärr fick vi med oss bom nummer två, annars är jag sjukt nöjd med min tjej som hoppade så bra!
 
1 m - 4 fel
Framridning i hagen igen, checkade läget att hon var med mig hela tiden. Fick sedan se pappa vinka till och det var dags att ta sig till framhoppningen. Tog inte många språn alls då hon redan var hoppad en klass så ville inte slita på hennes ben och hoppa mycket. Men hon kändes bra, det blev en vägran på oxern då jag inte ramade in henne. Skrittade ett tag innan det var dags att komma in på banan igen. Började banan bra och hon hoppade kanon! Men så klantar jag till det. Ååh så dumt! Mellan andra och tredje hindret gick det lite fort, och jag gjorde en förhållning. Som min häst tog liite för bra. Och jag höll inte om med bene tillräckligt så det blev en vägran. Varför var jag tvungen att lägga mig i?! Vi hade garanterat satt nollan om inte jag förstort allt. Men Corona var så fin att jag knappt kunde sluta klappa på henne efter. Vackra, fina, underbara häst!

Hiss eller diss?

Vad tycker ni om nya headern och bilderna i menyn?
Hiss eller diss?

RSS 2.0